in

Wii Fit Plus


De eerste Wii Fit kreeg heel wat kritiek te verwerken en dan vooral van iedereen die niets moest hebben van Nintendo’s nieuwste non-gamer product. Briljante woordspelingen zoals ‘Wii Shit’ en ‘Wii-dit-wordt-nooit-een-hit’ mochten niet baten Wii Fit ging meer dan twintig miljoen keer over de toonbank. Met zoveel Balance Boards in huishoudens over de hele wereld is het natuurlijk niet meer dan logisch dat Nintendo de plastic weegschaal geen stoflaag laat kweken. Anderhalf jaar later is het namelijk tijd voor een update in de vorm van Wii Fit Plus, een lichtgeprijsde heruitgave van het origineel met hier en daar een aantal verbeteringen en vernieuwingen.

Honden en katten

Je wordt vooral aangemoedigd Wii Fit Plus te spelen met je familie en vrienden in de multiplayer die je omstebeurt speelt, maar ook je huisdieren kunnen betrokken worden bij het spel. Katten en honden kunnen namelijk gewogen worden door samen met je dier op het Balance Board te gaan staan. Vervolgens wordt het extra gewicht van je personage van het totaal afgetrokken en je krijgt het gewicht van je huisdier gepresenteerd. Het beperkt zich helaas wel tot wegen, dus je hond van de skischans af laten gaan zit er jammer genoeg niet in.

Nog steeds is het opvallendste onderdeel van Wii Fit Plus het Balance Board waarmee het spel grotendeels gespeeld wordt. Dit witte platte ding is een weegschaal in vermomming die met een handige formule je Body Mass Index berekent. Daarnaast herkent de plank ook hoe je jouw gewicht over je beide benen verspreidt en of je lichaamshouding gezond of ongezond is. Het uiteindelijke doel van het spel is afhankelijk van wat je zelf graag wil bereiken. Bij het behalen van je zelfgekozen doel helpt het spel je maar al te graag door je onder andere te herinneren aan hoeveel je nog moet afvallen voordat je jouw streefgewicht hebt bereikt terwijl je links en rechts bestookt wordt met tips die je in het dagelijks leven kan toepassen voor een betere balans.

Het echte werk begint bij de verschillende oefeningen en minigames die in Wii Fit Plus gelukkig niet eerst moeten worden vrijgespeeld. De spier- en yoga-oefeningen die op het schijfje staan hebben het minste weg van een videogame en zijn in feite gewoon interactieve fitnessvideo’s waarin je de bewegingen die je op je scherm ziet, in combinatie met het Balance Board en soms de controller, nadoet. Doe je een bepaalde training vaker, dan speel je een hogere moeilijkheidsgraad vrij waardoor je een rek- en strekoefening bijvoorbeeld tien keer vaker uitvoert voordat je een beoordeling krijgt.

Naast de wat droge oefeningen zijn er ook een groot aantal minigames. Het grootste deel hiervan komt uit het origineel, maar er is ook een lading nieuwe games die vooral om balans draaien. Het zijn absoluut geen spellen die uren van je tijd opzuigen maar het moet gezegd worden dat er duidelijk over nagedacht is en dat je zonder het eigenlijk door te hebben calorieën verbrandt terwijl je bijvoorbeeld aan het skateboarden bent of hoelahoepen. Ik werd zelfs een zekere ochtend wakker, verbaasd over spierpijn op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had.

Gamers die anderhalf jaar geleden vol enthousiasme begonnen aan Wii Fit zullen tot op zekere hoogte weer hetzelfde riedeltje ervaren met Wii Fit Plus. De eerste paar dagen gaat het geweldig, je houdt je keurig aan het door het spel opgestelde schema, je valt misschien zelfs een beetje af en je merkt dat je in het dagelijks leven beter op je lichaamshouding let. Na een paar dagen begint de sleur er toch echt in te komen en de helft van de minigames blijkt uiteindelijk te suf of simpel om je aandacht echt vast te houden.

Wii Fit Plus weet deze sleur nog een tijd uit te stellen door kleine toevoegingen die het geheel een persoonlijke tint geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om speciale routines te doorlopen waarin je minigames speelt die draaien om specifieke onderdelen zoals spieren kweken of de juiste lichaamshouding vinden. Het feit dat Wii Fit Plus precies bijhoudt hoeveel calorieën je verband verhoogt de motivatie omdat er direct resultaat te zien is. Ook behoorlijk handig is de optie waarop precies te zien is hoeveel calorieën er in een stuk kwarktaart of glas melk zitten. Deze informatie is weer te gebruiken als doelstelling voor je dagelijkse oefeningen. Wil je een glas cola eraf zweten dan ben je al snel een half uur in de weer en zie je langzaam maar zeker de teller op het scherm aftellen, iets wat de motivatie alleen maar verder bevordert.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De wapens van Modern Warfare 2

Assassin’s Creed II: de afleidingsmanoeuvres