in

Assassin’s Creed II: de afleidingsmanoeuvres


Het leven van een Assassijn gaat niet over rozen. Steeds weer op de vlucht nadat je een menselijk doelwit op brute wijze hebt neergestoken en telkens in gevecht met de vele stadswachters. Het valt allemaal niet mee, maar gelukkig hoeft Ezio Auditore da Firenze in Assassin’s Creed niet altijd naar zijn zwaard of verborgen messen te grijpen, aangezien de game verschillende manieren bevat om de stadswachters te slim af te zijn met slinkse afleidingsmanoeuvres. Dat scheelt weer bloed en ingewanden aan het koude staal van Ezio’s wapenuitrusting.

Het oudste beroep

De stadwachters in Assassin’s Creed II stromen over van de mannelijkheid. Ezio’s eerste afleidingsmanoeuvre is dan ook simpel: huur wat vrouwelijk schoon in en de wachters lopen er als verliefde tortelduifjes achteraan. Her en der in de steden staan coutisanes (een soort van prostituees voor de elite) die voor een klein geldbedrag maar wat graag met de bewakers willen flirten. Nuttig bijgevolg is dat de coutisanes op hoffelijke en sensuele wijze rondom Ezio dansen, alvorens ze zich op hun slachtoffers storten. Hierdoor valt de onbevreesde Assassijn niet op in de menigte.

Zakkenrollers winkelen ook

In plaats van het vrouwelijk schoon op de stadswachten af te sturen, is het in Assassin’s Creed 2 ook mogelijk de arm der wet weg te lokken door hun persoonlijke bezittingen te laten stelen door leden van het plaatselijke dievengilde. Het grote voordeel van deze dieven is dat ze, net als Ezio, ware klimmers zijn. Ze volgen Ezio dus overal, zelfs wanneer de held van het verhaal de raarste capriolen uithaalt op de dakrand.

Huurlingen te huur

Een derde groep die voor de nodige afleiding kan zorgen zijn de huurlingen. Op verschillende plekken in de steden staan groepjes van deze bewapende krijgers, die voor keiharde centen maar wat graag met hun wapens rondzwaaien. In plaats van de bewakers simpelweg weg te lokken, kun je ze dus ook proberen te laten vermoorden. Uiteraard hebben ook de huurlingen een uniek voordeel, want wanneer de krijgers je volgen zullen ze je beschermen tegen eenieder die Ezio wil bezeren of ombrengen.

Bommetje!

Voor de bovenstaande drie mogelijkheden moet Ezio vertrouwen op het kunnen van zijn medemens. Gelukkig kan de einzelgänger ook zelf uit de voeten dankzij rookbommen. Deze bommen zijn te koop bij de betere wapenhandelaar en wanneer ze worden ingezet in een drukke menigte is de chaos compleet. De stadswachten weten gegarandeerd niet waar ze het moeten zoeken en geven je in alle paniek ruim baan.

Strooigoed voor de armen

Wat de Zwarte Pieten doen met pepernoten en suikergoed, doet Ezio met een handjevol florijnen: strooien! Hoeveel rijkdom de Renaissance-bouwwerken in Italië ook uitstralen, de gewone man had niet veel geld te makken. Ezio kan hier goed op inspelen door een lading geld in de mensenmassa te strooien. Iedereen duikt over elkaar heen om een klein beetje van zijn geld bijeen te schrapen, waardoor de stadswachten uiteraard helemaal de kluts kwijt zijn. Sommige stadswachten laten zelfs blijken dat ook zij geen vetpot verdienen en mengen zich in de strijd om het kleingeld.

Ben je een beetje warmgelopen door de diverse afleidingsmanoeuvres in Assassin’s Creed II? Dan kun jij vanaf 19 november flink aan de bak met Ezio Auditore da Firenze in het Italië van de Renaissance. Voor dat het zover is krijg je uiteraard eerst de nodige achtergrondinformatie over de game op InsideGamer, om je vast lekker te maken voor de game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wii Fit Plus

Assassin’s Creed II: de uitvindingen van Da Vinci