in

Assassin’s Creed II: de uitvindingen van Da Vinci


Leonardo da Vinci, een grootmeester uit de Italiaanse Renaissance, wordt door velen bestempeld als een typische uomo universale, de universele mens. Deze intelligente duizendpoot heeft bijzonder veel talent en barst van het wetenschappelijke inzicht. Leonardo is een excentriek en historisch figuur, waardoor we bijna 500 jaar na zijn dood, vrij veel over hem weten. Toch kent het leven van Leonardo een mysterieuze periode waarover niet zoveel bekend is…

Het is 1476, wanneer Leonardo da Vinci het atelier van zijn leermeester Verrocchio verlaat, om met behulp van de Auditore-familie voor zichzelf te beginnen. Hij vestigt zich in het mooie Florence en komt daar al snel in aanraking met één van de zonen van zijn financiers: Ezio Auditore da Firenze. Na een gruwelijk complot tegen de Auditore-familie groeien Ezio en Leonardo steeds meer naar elkaar toe en steunt Da Vinci de jonge Assassijn in zijn strijd tegen onrecht.

Terwijl Ezio her en der transcripties opduikelt, gaat Leonardo aan de gang met de ontcijfering van deze oude geschriften. Hiermee ontrafelt zich een eeuwenoude puzzel die leidt naar de enige verklaring voor het complot tegen de Auditore-familie. Naast zijn onmisbare ontcijferingen voorziet Leonardo hoofdpersoon Ezio ook van zijn allernieuwste uitvindingen, waardoor Ezio’s leven als Assassijn een stuk draaglijker wordt. Wij hebben al Leonardo’s uitvindingen voor Ezio op een rijtje gezet, waardoor jullie nu al vast kunnen warmlopen voor de geweldige werktuigen van dit Italiaanse genie.

Hidden Blade

Wie herinnert zich het verborgen mes van Altaïr uit Assassin’s Creed niet? Met een soepele polsbeweging kwam er een vlijmscherp lemmet onder de pols van de middeleeuwse Assassijn tevoorschijn, waarmee hij menig vijand op geheimzinnige wijze wist te liquideren. Dit verborgen mes had echter één groot nadeel: de drager moest voor het gebruik één van zijn vingers missen. Slim als Leonardo is heeft hij dit ontwerp drastisch verbeterd waardoor Ezio alle vijf zijn vingers kon behouden.

Dual Hidden Blades

Het neersteken van stadswachters of andere obstakels met een verborgen mes voelt en oogt goddelijk. Wanneer je twee potentiële slachtoffers voor je hebt wordt het echter lastig ze beiden op stiekeme wijze om te leggen. Gelukkig weet Leonardo da Vinci hier prima raad mee en maakt hij speciaal voor Ezio nog een verborgen mes. Twee kunnen meer dan één, zo moet de universele mens gedacht hebben, waardoor Ezio maarliefst twee slachtoffers tegelijkertijd kan neersteken. Een bloederig schouwspel is met deze dodelijke wapens dan ook gegarandeerd.

Poisonous Hidden Blade

Wanneer de vijand Ezio heeft gezien, kan hij met zo’n verborgen messenset nog maar weinig uitrichten. Zeker de grote en oersterke stadswachten zijn dan lastig te verslaan. Waarom zou je hun kracht echter niet in je voordeel gebruiken? Medicijnen met een helende werking kunnen in grote doses een averechts effect hebben, weet Leonardo da Vinci. Hij besluit één van Ezio’s messen dan ook uit te hollen en er een compartiment voor gif in te stoppen. Een klein krasje op het lichaam van de grote stadswachters is na deze uitvinding genoeg om een heel groepje vijanden uit te schakelen. Komt zo’n grote dikkerd namelijk in aanraking met het vergif, dan gaat hij als een wildebras om zich heen slaan en neemt hij zeer regelmatig ook wat maatjes mee de dood in.

Hidden Gun

Als sinds de elfde eeuw na Christus is men bekend met het gebruik van buskruit. Leonardo wist als scheikundige uiteraard alles van dit explosieve goedje af en besloot het toe te passen op een gloednieuw wapen. Naast zijn verborgen messen krijgt Ezio namelijk ook beschikking over een verborgen pistool. Dit wapen is zeer dodelijk en ideaal om een slachtoffer op grotere afstand uit te schakelen. Goed richten is wel een vereiste, want anders zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat de afgevuurde kogel in het verkeerde lichaam belandt.

Flying Machine

Kan je ergens niet naartoe lopen? Misschien is het dan verstandig om het luchtruim te kiezen. Halverwege de game moet Ezio gebruik maken van Leonardo’s vetste uitvinding: een vliegmachine. De Assassijn bindt de ingenieuze constructie om zijn lichaam en stort zich vanaf een toren de diepte in. Tijdens een duizelingwekkende vlucht moet Ezio regelmatig over verschillende aangestoken vuurhaarden vliegen om in een opwaartse luchtstroom te komen, waardoor hij zijn vogelvrije vlucht net wat langer kan volhouden. Een tip van ondergetekende: vlieg vlak voor het einde van de vlucht even tegen een gebouw aan. Dan kan je namelijk nogmaals genieten van dit fantastische moment.

Kan je niet wachten om zelf kennis te maken met de virtuele Leonardo da Vinci? Dan kun jij vanaf 19 november flink aan de bak met Ezio Auditore da Firenze in het Italië van de Renaissance. Voor dat het zover is krijg je uiteraard eerst de nodige achtergrondinformatie over de game op InsideGamer, om je vast lekker te maken voor de game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed II: de afleidingsmanoeuvres

Assassin’s Creed II: de steden