in

Assassin’s Creed II: de steden


Het drama rondom Ezio Auditore da Firenze kent vele achtergrondlocaties. Van de legendarische Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad tot het weelderige landschap van Toscane. Toch ontvouwt het verhaal van Assassin’s Creed II zich hoofdzakelijk in de twee grote steden van de game: Florence en Venetië. Deze twee rasechte cultuursteden zijn zo natuurgetrouw als mogelijk gevirtualiseerd. Het resultaat hiervan zijn twee speelsteden die het renaissancistische Florence en Venetië gigantisch dicht weten te benaderen. Omdat beelden meer zeggen dan woorden slaan we in dit artikel de brug tussen de echte steden, zoals we die nu kennen, en de steden zoals ze in Assassin’s Creed II zitten.

Santa Maria del Fiore (Duomo)

Te zien in Florence

De kathedraal van Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo, domineert de skyline van Florence. Deze prachtige dom is vooral te herkennen aan de koepel, welke bekend staat als een meesterwerk uit de Renaissance. In 1472 was de gehele Duomo af, bijna tweehonderd jaar na aanvang van de werkzaamheden en net op tijd voor het avontuur van Ezio, dat enkele jaren later van start gaat. Gelukkig maar, want de Santa Maria del Fiore is één van de vetste bouwwerken om, zowel aan de binnen- als buitenkant, te beklimmen.

Piazza San Marco

Te zien in Venetië

Het Piazza San Marco is ongetwijfeld één van de bekendste en mooiste pleinen ter wereld. Het is niet voor niets dat deze typisch Venetiaanse plein in één adem wordt genoemd met pleinen als het Sint Pieterplein, Time Square, Leicester Square en het Rode Plein. Het San Marcoplein barst namelijk van de mooie gebouwen. Allereerst de Campanile, de grote toren die trots boven de stad uit prijkt. Wanneer je in Assassin’s Creed II bovenop dit bouwwerk klimt, kun je de hele stad overzien. Andere hotspots zijn de Basilica di San Marco (de Basiliek van San Marco) en Palazzo Ducale (het Dogenpaleis). Het is echter niet aan te raden deze gebouwen zonder voorbereiding te beklimmen, want daar zijn de Venetiaanse stadswachten niet zo van gediend.

Ponte Vecchio

Te zien in Florence

De Ponte Vecchio, oftewel de oude brug, is een unieke brug met een verhaal. Jarenlang lag de macht over Florence in de handen van de familie Medici. Deze bankiersfamilie, die ook een grote rol speelt in Assassin’s Creed II, wilden een mogelijkheid om de rivier Arno over te steken zonder zich onder het gewone volk te moeten begeven. Als gevolg is er op de brug vol pittoreske winkeltjes een gang gebouwd die speciaal bestemd was voor de adel, de Corridoio. Het is in Assassin’s Creed II zeker de moeite waard eens een kijkje te gaan nemen bij deze bijzondere brug.

Ponte di Rialto

Te zien in Venetië

Als je weleens in Venetië ben geweest herinner je je vast de Rialtobrug wel. Deze prachtig witgrijze brug staat namelijk over één van de mooiste stukken van het Canal Grande. Dit is in Assassin’s Creed II niet anders, ware het niet dat de brug nog niet was afgebouwd ten tijde van Ezio’s avontuur. De (toen nog) houten brug is echter wel net zo druk als de stenen nu en vormde ook in de Renaissance een van de belangrijkste oversteekplaatsen over het Canal Grande.

Palazzo della Signoria

Te zien in Florence

In het Palazzo della Signoria (tegenwoordig Palazzo Vecchio) zetelde jarenlang het bestuur van de Florentijnse Republiek. Deze oude veste is te herkennen aan zijn hoge muren, maar bovenal de kantelen toren. In Assassin’s Creed II vervult dit bouwwerk een hoofdrol, waar Ezio al vroeg in de game in aanraking komt met een groot kwaad. Infiltreren in het Palazzo della Signoria blijkt namelijk verdomde lastig, aangezien het bestuurlijke centrum van Florence geldt als een streng bewaakte zone.

Arsenale di Venezia

Te zien in Venetië

In lang vervlogen tijden werd Venetië gevreesd om haar sterke vloot waarmee de Adriatische Zee volledig werd gedomineerd. Nog steeds zijn er sporen van de Venetiaanse zeemacht in de stad te zien, zoals bijvoorbeeld het Arsenale di Venezia. Inmiddels vervult deze oude scheepswerf en wapenopslag geen militaire rol meer, maar de indrukwekkende muren en de prachtige zeepoort zijn zeker een bezoekje waard. Ga met Ezio ook zeker eens langs bij de ingang van het arsenaal en geniet in alle rust van de prachtige plek waar nu hordes toeristen, waaronder ondergetekende (Het kleine mensje met het blauwe shirt), op de foto gaan.

Kan je niet wachten om zelf te genieten van het prachtige Italië uit de Rennaissance? Dan kun jij vanaf 19 november flink aan de bak met Ezio Auditore da Firenze in Assassin’s Creed II. Voor dat het zover is krijg je uiteraard eerst de nodige achtergrondinformatie over de game op InsideGamer, om je vast lekker te maken voor de game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed II: de uitvindingen van Da Vinci

Assassin’s Creed II