in

MotorStorm RC (Vita)


Een groot rechthoekig pak, een dichtslaande deur en in mijn maag een benepen, zenuwachtige brok. Ik loop naar de kast, neem het pak er af en probeer zonder scheuren de verpakking te openen. Opluchting en blijdschap gevolgd door een luid gebulder, een traan, een straf. Mijn vader had mij net betrapt en ik had net gezien dat sinterklaas bracht waar ik op hoopte. Een mooie, met een kleine afstandbediening te besturen, auto! Ik heb toen tot nieuwjaar moeten wachten om er mee te spelen… Nu, jaren later kan ik opnieuw spelen en ditmaal met wel ruim 200 RC wagentjes. Ik in mijn hoekje in de zetel op een klein PS Vita scherm!

Links onderaan flikkert mijn PS logo, er verschijnt een melding op het scherm en ik vloek. Ondanks mijn op het eerste zicht snelle ronde, pauzeer ik de game en ga ik op zoek naar de verschillende kabels om mijn PS Vita op te laden. Tijd om even tot rust te komen, om terug te blikken op de leukste racemomenten die ik sinds lang beleefd heb.

Ik heb races tegen 7 andere tegenstanders winnend afgesloten. Ik heb in time trails duizenden tijden verbeterd. Ik heb al diftend in zandbakken, op ijsvlaktes, tussen bouwvallige gebouwen en in verlaten hangars een gouden medaille gepakt. Ik ben een monster als ik mijn kleine truck bestuur, een wegpiraat als ik die fantastische rallywagen door de scherpe bocht loods, een klein kind als ik die buggy zie scheuren over de zandvlakte. Mijn vader zou “die had ik vroeger!” roepen mocht hij me zien racen in die kleine mini en vervlogens waarschijnlijk terug verder gaan.

Doelloos weglopen kan ik niet! Ik probeer op de pitwall tijden van vriend en vijand te verbeteren om zo een plekje in de wereldwijde top honderd te bemachtigen! Ik probeer op alle parcours drie medailles te bemachtigen en ben er uren zoet mee… . Meer dan 300 honderd medailles in totaal als ik de medailles van de 2 uitbreidingen erbij tel.

Ik verlies mijzelf in alles; in de speeltuin waarin je allerlei RC wagentjes kan uitproberen, in het keuzemenu van de verschillende wagens, in het plezier waarna ik lang zocht in een racegame.

Niet alles is perfect in deze game. Bij de wagens ontbreekt de nodige info om verschillen vast te stellen en de enige vorm van online raceplezier zijn de tijden van anderen die je visueel (in de vorm van een pijltje) probeert te kloppen. Maar god wat maakt het uit! Ik zit in mijn kleine zelf en geniet!

Enkele dagen later start ik mijn PS3 op en zie ik dat de game ook beschikbaar is op het grote scherm. Omdat ik reeds de PS Vita versie kocht mag ik hem nogmaals downloaden zonder enig extra te betalen. Ik roep mijn vrienden erbij en na een korte, hevige flash back bevinden we ons terug op die oude sofa in dat oude ouderlijke huis. Met vier voor het tv toestel en vloeken, krijsen en gieren! Ik verbaas mij even om de betere graphics, maar blijf er niet te lang bij stilstaan want stilstaan in deze game is dood en doodzonde.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review