in

Fallout: New Vegas DLC Recensie – Old World Blues


Hallo daar! Heb je mijn recensie van Fallout: New Vegas al gelezen? Zo niet, doe dat dan eerst.

http://www.insidegamer.nl/community/recensies/28037/fallout-new-vegas-pc-3

———————————————————————

De derde en één na laatste DLC van New Vegas ging onder de naam Old World Blues en speelde zich af op de mysterieuze plek genaamd Big MT. Een plek die ook wel bekend staat als de Big Empty, hoewel dit volgens karakters uit de eerdere uitbreidingen een misleidende naam was. Is dit echt zo of zal Old World Blues net als Honest Hearts af en toe echt aanvoelen als een grote leegte? Tijd om dit eens te ondervinden…

Al direct vanaf het begin blijkt één ding in deze uitbreiding, namelijk dat de serieuze toon van Fallout: New Vegas voor deze uitbreiding even niet was uitgenodigd. De uitbreiding is namelijk compleet batshit insane vanwege het feit dat het zijn inspiratie haalt uit Mystery Science Theatre-films. Het plot gaat als volgt. Jij, DeCourier, wordt gekidnapped door vijf wetenschappers die overigens alleen bestaan uit zwevende hersenen die kunstmatig in leven worden gehouden in robots. Deze wetenschappers hebben zich vermaakt met jouw lichaam en hebben je hersenen, je hart en je ruggengraat verwijderd en vervangen met robotcomponenten. Er is echter één probleem, ze zijn je hersenen kwijtgeraakt en die bevinden zich nu waarschijnlijk in “DeForbidden Zone” van Doctor Mobius, die deze zone bewaakt met robotschorpioenen. Aan jou de simpele taak om Mobius te stoppen en je hersenen terug te vinden… of eigenlijk, je hersenen over te halen om weer terug te komen bij jou.

Zoals je wel kan voorstellen is het verhaal van deze uitbreiding duidelijk een krachtig punt. De hele uitbreiding zit vol met grapjes, referenties naar pop culture (Doctor Mobius refereert op een gegeven moment zelfs aan Plan 9 From Outer Space) en hilarische misvattingen van de wetenschappers (zo denken ze bijvoorbeeld dat de vingers penissen zijn). Daarnaast is de humor zelfs terug te vinden in de niet-levende objecten. Eén van de nieuwe wapenuitrustingen in de DLC is een pratend stealthpak met een minderwaardigheidscomplex. Of wat dacht je ervan dat je met een fetch-quest zowat alle dingen in DeCourier’s nieuwe slaapvertrek een persoonlijkheid kan geven? Ik had nooit gedacht om in een game een gesprek te voeren met een psychopathisch broodrooster, een anticommunistische boekenkast of een flirterig lichtknopje.

Qua gameplay verandert het wederom niks aan de core game, wat prima is en in tegenstelling tot Honest Hearts geeft Old World Blues je een hoop nieuwe, interessante plekken om te ontdekken. In totaal zijn er 35 nieuwe locaties, die allemaal wel iets unieks brengen. Eén van de meest grappige momenten valt te vinden in een grot in de Big Empty. Hier tref je namelijk een beest aan genaamd de Legendary Bloatfly. De mensen die bekend zijn met dit beestje weten dat de bloatfly het zwakste beestje in de hele game is. De Legendary Bloatfly echter blijkt één van de sterkste wezens in het spel. De verwarring was dan ook enorm toen dat beest mijn karakter in één klap om het leven bracht.

Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen te bedenken aan deze uitbreiding, buiten dat het net als de core game en alle andere uitbreidingen soms erg veel last heeft van bugs. Ik denk dat het enige echt valide minpunt wat je deze uitbreiding kan geven het feit is dat niet iedereen de humor even goed gaat waarderen. Maar ja, wij gamers zijn niet gek van een beetje nerderige humor toch? Toch?

Conclusie

Old World Blues is zonder twijfel de sterkste DLC die New Vegas te bieden heeft. Ja, ik weet dat ik de laatste nog niet heb behandeld in een recensie, maar dat doet er niet toe. Dit is de beste uitbreiding van dit spel en je doet jezelf te kort als je dit niet aanschaft. De humor is geweldig, het verhaal is grijpend en de gameplay is uitdagend en nog steeds zo open als het oorspronkelijke spel. Dit is DLC zoals het hoort, dus ga dit nu kopen. I COMMAND YOU IN THE NAME OF ALL THAT IS MOBIUSSSS!!!!

Cijfer

9

Pluspunten

– Humor!

– Fantastisch verhaal

– Veel te ontdekken

Minpunten

– Humor mogelijk niet voor iedereen weggelegd

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review