in

De Sumo Gamer


Gamen is meer dan spelletjes spelen. Je hebt, terwijl je een game speelt, met veel verschillende dingen te maken. Een grote televisie is vandaag de dag een must, je moet minstens twee controllers hebben voor het geval een vriend langs komt, een goede audioset zorgt voor een intensere ervaring, om nog maar te zwijgen over de verschillende headsets en andere accessoires. Maar bijna net zo belangrijk is de zitplek.

En via dit bruggetje vraag ik de aandacht voor de Sumo Gamer. De jongens die verantwoordelijk zijn voor de distributie van dit product vroegen mij om deze ‘ultimate gaming bean bag’ uit te testen. En aangezien ik op mijn net verbouwde zolder nog geen goede stoel had om voor mijn televisie te zetten en ik toevallig af en toe wel eens een spelletje speel, vond ik mezelf een uitermate geschikte kandidaat om het ding uit te testen. Ik heb het ding op zolder om van daaruit de wereld te laten zien hoe koning ik ben met Modern Warfare 2.

De Sumo Gamer is geen goedkope zitzak. Op de officiële website staat hij te koop voor 129 euro, maar daar zitten de verzendkosten wel bij inbegrepen. Daarvoor krijg je een zitzak waar je als volwassen vent goed in weg kunt zakken. Bovendien voelt de Sumo Gamer alles behalve goedkoop aan. De stof van de hoes voelt aan de ene kant zacht, maar het kan ook erg goed tegen een stootje. Met een uitstekende sleutelbos zul je dus niet snel een gat in de hoes snijden. En mocht je een keertje lomp zijn en drinken morsen over de hoes, dan kan deze gewoon in de wasmachine worden gegooid.

En de hamvraag ‘zit het ook een beetje lekker?’ kan ik met een volmondig ja beantwoorden. Na een paar goede trappen tegen de zak, zet hij goed uit en als je er dan met grof geweld inploft, zit je gelijk goed. Misschien had hij iets groter gemogen, aangezien ik bij het ploffen niet altijd gelijk een goede rugleuning had, maar dat was na wat woelen goed te verhelpen. Ook komt de kwaliteit van de stof hier weer naar boven, die een perfect temperatuurtje aanhoudt. Geen koude billen of smerige zweetplekken dus.

Ben ik gelukkiger geworden sinds ik de Sumo Gamer bezit? Een klein beetje wel eigenlijk. Het ding zit gewoon lekker, ziet er goed uit en is makkelijk schoon te houden. Het enige waar ik alleen mee blijf zitten is het prijskaartje, dat gewoon hoog ligt. Maar andere kant kun je dan weer denken dat mooie dingen in het leven nu eenmaal duurder zijn dan de minder mooie dingen. En als puntje bij paaltje komt, zit ik toch liever op dit dan op een houten IKEA-stoel ter waarde van veertig euro. Mocht het je wat lijken, dan heb je hier nogmaals de site waar je de Sumo Gamer kunt bestellen. Lijkt het je niets, succes met je IKEA-stoel!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Game Awards nominaties Race

Game Awards nominaties Game van het Jaar 2009