in

Game Awards nominaties Game van het Jaar 2009


De jaarlijkse gameceremonie van InsideGamer heeft zijn eerste ronde alweer achter de rug. De afgelopen tijd konden jullie stemmen op jullie favoriete games en daarmee bepalen wat nu echt de beste game per console en genre was. Opvallend was dat bij de ene categorie het al snel een uitgemaakte zaak bleek te zijn, terwijl het bij andere categorieën stuivertje wisselen was om de koppositie.

Verrassend is de verkiezing van Brütal Legend tot beste Strategie- en Managementgame toch wel zeker te noemen. Met nipte voorsprong wist Jack Black de legers van Empire: Total War achter zich te laten. Het was ook veruit de spannendste strijd, bij de andere categorieën was het verschil gigantisch.

Zo wist Uncharted 2: Among Thieves meer dan de helft van de stemmen voor zich op te eisen als beste PlayStation 3-game. Hetzelfde kunstje flikte New Super Mario Bros. Wii bij de verkiezing voor de beste Wii-game. Maar zelfs deze sterke staaltjes verbleekten bij Modern Warfare 2, die bij de categorie Shooter 75% van de stemmen kreeg en bovendien werd verkozen tot beste PC- én Xbox-360-game.

Hieronder kunnen jullie nog alle andere winnaars bekijken en stemmen op wie zich uiteindelijk mag kronen tot Game van het Jaar 2009. Stemmen gebeurt weer via de speciale Game Awards-pagina die hier te vinden valt. In totaal zijn er elf verschillende games uit de veertien categorieën komen rollen, nu is het aan jullie om de allerbeste te kiezen. Veel succes!

Beste PlayStation 3: Uncharted 2: Among Thieves

Ontwikkelaar: Naughty DogUitgever: Sony Computer Entertainment EuropeReleasedatum: 16 oktober 2009

Wat is het? – Avonturier Nathan Drake keert terug in Uncharted 2: Among Thieves. Het verhaal speelt zich enkele jaren na Uncharted: Drake’s Fortune af. Wederom dient er een historisch mysterie opgelost te worden en deze keer duikt Nathan in het mysterie rondom Marco Polo. Na twintig jaar bij de keizer Kublai Khan doorgebracht te hebben, vertrekt Marco Polo in 1292 huiswaarts met 14 schepen en ruim 600 passagiers aan boord. Als hij echter anderhalf jaar later aankomt in Portugal is er nog maar één schip met 18 passagiers over. Marco Polo heeft nooit een woord gesproken over de verdwenen schepen.

In Uncharted 2: Among Thieves kruipt de speler in de huid van Nathan om weer en wind, maar ook vele vijanden te trotseren in zijn zoektocht naar een historisch artefact. Al klimmend, rennend en springend baant hij zich een weg door verschillende exotische locaties. Nathan is uitgerust met een ruim arsenaal aan wapens en vechttechnieken om de vele vijanden die op zijn pad wachten, te verslaan.

Naast de uitgebreide singleplayer-modus is het verhaal van Uncharted 2: Among Thieves ook met zijn tweeën door te spelen, terwijl spelers het in de verschillende multiplayermodi met zijn tienen tegen elkaar op kunnen nemen. Zo bevat de game een Team Deatchmatch-modus, waarin twee teams van vijf spelers elkaar het leven zuur maken, terwijl het in de Capture the Treasure-modus draait om het veroveren en veilig stellen van een in het level verstopte schat.

Timo:‘Uncharted 2: Among Thieves is alles wat het had beloofd te zijn, en meer. De singleplayer-ervaring is echt fantastisch en het geheel ziet er simpelweg fenomenaal goed uit. Personages worden sterk neergezet, mede dankzij de sterke stemmen en de acteerkunsten. Een aantal van de passages zijn zo enorm tof, dat je ze eigenlijk meteen nog een keer wilt doorspelen. De multiplayer-toevoeging is ook geslaagd: simpel wat betreft de opzet maar toch enorm vermakelijk. Eigenlijk is bijna alles geslaagd aan deze titel. Slechts het toch wat simpele schietsysteem doet af aan dit ijzersterke avontuur.’

Recensie

Beste Xbox-360, PC en Shooter: Modern Warfare 2

Ontwikkelaar: Infinity WardUitgever: Activision BlizzardReleasedatum: 10 november 2009

Wat is het? Call of Duty: Modern Warfare 2 is het vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare. Het verhaal van Infinity Ward’s nieuwe titel gaat verder waar het verhaal van Modern Warfare ophield en Captain ‘Soap’ MacTavish keert terug, maar dan als niet-speelbaar personage. Spelers kruipen ditmaal namelijk in de huid van Sgt Gary “Roach” Sanderson.

Modern Warfare 2 is een First-Person Shooter, wat betekent dat je de actie in dit schietspel door de ogen van de hoofdpersoon ziet. In de multiplayermodi kan er ook gekozen worden voor een Third-Person perspectief, waardoor je de actie van achter jouw personage kunt volgen.

De verschillende levels zijn wat meer open en gevarieerder dan voorheen. Zo beklim je ondergesneeuwde bergen met pikhouwelen en rijd je op sneeuwscooters. De manier waarop vijanden aanvallen is ook aangepast. Niet langer verschijnen eindeloze drommen aan vijanden totdat de speler over een onzichtbare lijn stapt. Daarnaast spelen missies zich onder andere af op een besneeuwde bergtop in Rusland en in Rio de Janeiro, waarbij laatstgenoemde een stuk langer duurt dan we in het eerste deel zagen.

Timo: ‘Met Modern Warfare 2 jaagt Infinity Ward de successen na van het eerste deel. Sterker nog: deel twee klapt op alle fronten over zijn voorganger heen. Hans Zimmer weet met zijn muziek de game een extra dimensie te geven, die de game op filmische wijze meeslepend maakt. De singleplayer-ervaring is überhaupt enorm intens en gedenkwaardig, al is hij met zo’n zes uur wel kort. Daarnaast voelt het avontuur op momenten wel iets te scripted aan, maar niet iedereen vindt dat even storend. De multiplayer is gelukkig allesbehalve storend. Er kunnen weer tientallen uurtjes online besteed worden zonder een moment verveling, en ook Spec Ops is met zijn tweeën een garantie voor plezier. Al met al is Call of Duty: Modern Warfare 2 een ware parel onder de shooters, zelfs onder alle games. Wie ook maar een beetje houdt van virtueel schieten moet dit spel in huis halen.’

Recensie

Beste Wii en Platform: New Super Mario Bros.

Ontwikkelaar: NintendoUitgever: NintendoReleasedatum: 20 november 2009

Wat is het? – Twintig jaar na de eerste actiegame keren Mario en Luigi terug naar hun originele stijl van doen. De klassieke platformformule is toen uitgevonden en dankzij dit spel weer klaar voor een nieuwe generatie spelers. De boosaardige koning der Koopa’s Bowser heeft prinses Peach gekidnapt en het is aan Mario en Luigi om haar uit zijn grijpgrage klauwen te redden.

Dit avontuur kunnen spelers alleen beleven, maar op elk moment kunnen anderen meehelpen. Uiteindelijk kan er met vier spelers tegelijk gesprongen worden in de diverse platformlevels. Spelers moeten niet alleen samenwerken om schildpadden en ander gespuis te verslaan, maar elkaar ook te snel af zijn om uiteindelijk de winnaar van het level te worden. Zo kunnen spelers elkaar het ene moment helpen bij het verslaan van een lastige vijand, om elkaar het volgende moment de afgrond in te duwen en er met de munten vandoor te gaan.

Om de vijanden te verslaan, kan elk personage voorwerpen verzamelen om speciale krachten te krijgen. Bekende voorwerpen als paddenstoelen en vuurbloemen zijn aanwezig, maar er zijn ook enkele nieuwe voorwerpen, zoals het propellorpak waarmee jij én een tweede speler de lucht in kunnen vliegen en het pinguïnpak waarmee sneeuwballen gegooid kunnen worden.

Chris: ‘New Super Mario Bros. Wii is een terugkeer naar de roots van Mario. De game is een pittige platformer die dankzij de slimme Super Guide-toevoeging voor niemand té moeilijk wordt. De ijzersterke singleplayer is alleen al genoeg voor veel vermaak, maar met meerdere spelers komt de game pas echt volledig tot wasdom. De sublieme multiplayer voorziet New Super Mario Bros. Wii van een nieuwe dimensie, waardoor de game vriend en vijand verrast en zich mag scharen tussen de leukste Mario-games die je kunt spelen.’

Recensie

Beste PlayStation Portable: LittleBigPlanet

Ontwikkelaar: Media MoleculeUitgever: Sony Computer Entertainment BeneluxReleasedatum: 20 november 2009

Wat is het? – LittleBigPlanet is een game die volledig draait om creatie. Dat betekent dat spelers talloze mogelijkheden krijgen om eigen levels te maken. Hierbij is het uiterlijk slechts het begin, zo is elk basisobject naar hartenlust in vorm en materiaal aan te passen. In LittleBigPlanet is het echter ook de bedoeling de gameplay van alle levels zelf volledig te ontwerpen. Elk object kan voorzien worden van een bepaalde beweging, waardoor ingenieuze puzzels te creëren zijn.

Wanneer je eenmaal een level hebt gecreëerd kun je je hierin helemaal uitleven met jouw schattige Sackboy. Sackboys en Sackgirls zijn van stof gemaakte poppetjes die je qua uiterlijk helemaal aan jouw wensen aan kunt passen. De zelfgemaakte levels kun je vervolgens ook online met anderen delen.

Natuurlijk zijn er ook vele levels aanwezig die je gewoon kunt doorlopen met je Sackboy. Hierbij gaat het erop de platformlevels te overleven door te springen over gevaarlijke afgronden en de diverse omgevingsvoorwerpen te gebruiken om het einde van het level te halen. Er zijn meer dan dertig nieuwe levels verdeeld over zeven thema’s.

Timo: ‘LittleBigPlanet voor de PSP is dé game om even tussendoor te kunnen spelen. Wat er vervolgens op je beeldscherm wordt getoverd is voor handheld-begrippen hoogstaand. De game ziet er in zijn geheel goed afgewerkt uit, al is het jammer dat de capaciteiten van de PSP niet toelaten dat LittleBigPlanet zijn ware kracht kan tonen. De mogelijkheid tot samenspelen ontbreekt en je kunt in slechts twee diepteniveaus bouwen, in plaats van drie. Gelukkig blijft het spel enorm sterk dankzij de creatieve levels die de ontwikkelaar heeft verzonnen en de oneindige stroom aan levels die spelers zelf via het internet kunnen delen. Je blijft dus ook met de PSP-versie spelen, creëren en delen.’

Recensie

Beste Nintendo DS: GTA: Chinatown Wars

Ontwikkelaar: Rockstar LeedsUitgever: Rockstar GamesReleasedatum: 20 maart 2009

Wat is het? – Grand Theft Auto: Chinatown Wars is de eerste Grand Theft Auto-game voor de Nintendo DS en speelt zich af in het bekende Liberty City. Jij speelt met Huang Lee, een lid van de Chinese maffia. Deze man geeft alles om de dood op zijn vader te wreken. In Chinatown Wars is het de bedoeling zo de nodige missies aan te nemen om je wraak te krijgen, waarbij je te maken krijgt met de nodige ongure criminelen.

Er wordt op allerlei manieren gebruikt gemaakt van de touch screen-besturing die de DS mogelijk maakt. Deze wordt gebruikt bij standaardsituaties zoals het krassen van een lot of het maken van aantekeningen op je PDA, maar ook in allerlei minigames waarin je bijvoorbeeld met de bekabeling van een auto aan de slag moet om deze te stelen.

Daarnaast kent Chinatown Wars de bekende Grand Theft Auto-gameplay, waarbij missies bestaan uit het achtervolgen en uitschakelen van jouw vijanden, het lospeuteren van informatie met het nodige geweld en overvallen van panden van andere clans. Nieuw in Chinatown Wars is de uitgebreide drugshandel, wat een effectieve manier is om snel geld te verdienen.

Jelle: ‘Chinatown Wars is een must-have voor gamers met een Nintendo DS. Het is een game waarmee je heel lang zoet bent en het zit van begin tot eind uitstekend in elkaar. De game ademt een typisch GTA-gevoel, maar weet tegelijkertijd nieuwe dingen te introduceren. Heb je nog geen Nintendo DS, maar zit je wel over de aanschaf te twijfelen, dan is Chinatown Wars de game om je over de streep te trekken!’

Recensie

Beste Muziek: Guitar Hero 5

Ontwikkelaar: NeversoftUitgever: ActivisionReleasedatum: 11 september 2009

Wat is het? In Guitar Hero 5 kun je een eigen band vormen, waarbij je zelf bepaalt in welke bezetting dat is. Als je wilt kun je optreden met vier zangeressen, met drie drummers en een gitarist of gewoon twee zangers en gitaristen. Bovendien kun je tijdens het spelen op elk gewenst moment jouw instrument uitzetten en overstappen op een andere. Ook kun je terwijl je speelt een vriend uitnodigen of de moeilijkheidsgraad aanpassen, zonder dat het nummer opnieuw moet worden gestart.

Guitar Hero 5 bevat 85 nummers van bekende artiesten als The Rolling Stones, The White Stripes, Kings of Leon, Tom Petty, Bob Dylan, Johnny Cash, Santana, Vampire Weekend, Beastie Boys, Coldplay, Duran Duran, Gorillaz, Jimmy Eat World, Muse en The Raconteurs.

Noah: ‘Neversoft heeft een buitengewoon puike prestatie met Guitar Hero 5 geleverd. Het kostte wat trial and error, maar het is ze eindelijk gelukt praktisch alle minpuntjes uit voorgaande delen uit de weg te ruimen, en de nieuwe toevoegingen werken stuk voor stuk. Tel daar een puike setlist bij op en je hebt één van de sterkste muziekgames ooit verschenen. Dan is het jammer dat de Guitar Hero: World Tour en Greatest Hits niet volledig importeerbaar zijn en dat er geen makkelijk overzicht is van je scores, maar daar valt heel goed mee te leven.’

Recensie

Beste Sport: FIFA 10

Ontwikkelaar: EA CanadaUitgever: Electronic ArtsReleasedatum: 1 oktober 2009

Wat is het? FIFA 10 is de editie van het seizoen 2009/2010 in de bekende FIFA-reeks. Net als voorgaande delen in de serie bevat FIFA 10 de belangrijkste licenties uit de voetbalwereld, waardoor honderden teams en tientallen competities en talloze spelers met officiële namen aanwezig zijn.

De game gaat verder waar FIFA 09 was gebleven, met enkele subtiele aanpassingen om het echte voetbal nog dichter te benaderen. Zo belanden minder ballen op de paal en beschikken keepers over verbeterde kunstmatige intelligentie. Daarnaast is bewegen medevoetballers slimmer om jou heen, zodat de speler beter kan samenwerken met zijn computergestuurde teamgenoten.

In FIFA 10 keren opties zoals de onlinemodus terug, maar er zijn ook enkele nieuwe modi toegevoegd. Ook zijn de managermodus de Be A Pro-modus weer aanwezig en zijn hier enkele verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast zorgt het 360-graden dribbelsysteem ervoor dat de speler meer controle heeft over de bal en de besturing nog nauwkeuriger is dan voorheen.

Mark: ‘FIFA 10 is een voetbalgame in bloedvorm die zijn voorganger moeiteloos voorbij sprint. Het poetst schoonheidsfoutjes van FIFA 09 weg en verfijnt bovendien een aantal belangrijke spelelementen, die vooral liefhebbers van realistisch voetbal zullen aanspreken. Klein smetje is dat niet alle vernieuwingen even goed in balans zijn en FIFA 10 visueel gezien weinig nieuws brengt. EA heeft er in ieder geval alles aan gedaan om ook dit jaar de titel van beste footie van het jaar in de wacht te slepen en het resultaat is dat de lat voor de concurrentie dit jaar opnieuw erg hoog gelegd is.’

Recensie

Beste Race: Forza Motorsport 3

Ontwikkelaar: Turn 10 StudiosUitgever: MicrosoftReleasedatum: 23 oktober 2009

Wat is het? – Forza 3 is het derde deel in de Forza Motorsport-raceserie. Er is keuze uit meer dan 400 verschillende auto’s, waaronder gloednieuwe modellen zoals de Audi R8 V10, klassieke Amerikaanse muscle cars zoals de Ford GT of Japanse importwagens zoals de Nissan 370Z. Met de talloze auto’s speel je races op meer dan honderd verschillende echt bestaande parkoersen van over de hele wereld, waaronder Suzuka, de Nürburgring en de Sebring International Raceway.

Forza Motorsport 3 ziet er een stuk gedetailleerder uit dan zijn voorloper. Speciaal voor de game heeft ontwikkelaar Turn 10 de banden met bedrijven als Peugeot en Audi aangehaald om de meest realistische auto’s in het spel te krijgen. Elk van de auto’s bevat meer dan tien keer zoveel polygonen als in deel 2. Ook heeft elke auto zijn eigen manier van besturen en maakt elke motor weer net een ander geluid.

Alle auto’s zijn naar eigen wens aan te passen en te tunen. Niet alleen de performance van je auto is te upgraden, ook is er een uitgebreide editor waarmee je de creatieve artiest in je de vrije loop kunt laten gaan. Dezelfde vrijheid om alles naar wens aan te passen vind je terug in de multiplayermodus, want daarin kun je zelf bepalen welk type races je rijdt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een simpel toernooi te rijden waarin het erom gaat wie de snelste is, maar kun je ook instellen dat het erom gaat de tegenstanders uit te schakelen door er flink tegenaan te botsen.

Joey: ‘Forza Motorsport 3 is dé racegame van dit jaar en de meest uitgebreide racer ooit. De game kent ontiegelijk veel diepgang, maar weet dat op een ijzersterke manier toegankelijk te maken. Maar aan toegankelijkheid heb je niets als de rest van de game onder de maat zou presteren. Gelukkig blijkt Forza 3 op nagenoeg alle fronten het slimste en knapste jongetje van de klas en valt alleen het zo nu en dan merkwaardige gedrag van het schademodel aan te merken als echt minpuntje. Forza Motorsport 3 is namelijk geweldig in al zijn facetten.’

Recensie

Beste Strategie en Management: Brütal Legend

Ontwikkelaar: Double Fine ProductionsUitgever: Electronic ArtsReleasedatum: 15 oktober 2009

Wat is het? Brütal Legend vertelt de kronieken van Eddie Riggs, de roadie van een moddervette metalband; Brütal Legend. Het spel begint op een avond voor een concert. Riggs stemt een gitaar als er iets mis gaat en Riggs begint te bloeden. Zijn bloed druipt op zijn bezeten riemgesp. Voor hij er erg in heeft komt het monster op zijn gesp tot leven en stuurt hem naar een alternatieve geschiedenis die is geïnspireerd op Noorse mythologieën en Heavy Metal. In deze wereld hebben demonen de mensen tot slaven gemaakt.

Eddie wordt de rijkdom en kennis van een eeuwenoud koninkrijk aangeboden. In ruil hiervoor moet hij een legioen samenstellen. Hij leidt een brute bende van demonen, dragracers, versterkers, leer en chroom. Samen scheuren ze door het land op de ultieme Tour of Destruction en pakken ze de eeuwenoude wereld bij kop en kont en smijten deze in de Age of Metal.

Brütal Legend is een derdepersoons actiegame. Je speelt als Eddie Riggs die een enorme bijl bij zich draagt. Zijn tweede wapen is zijn gitaar die hij heeft meegenomen uit de “echte wereld”. De gitaar is een afstandswapen waarop je door middel van knoppencombinaties brute gitaarsolo’s kunt spelen om je tegenstanders te verslaan. Door bepaalde knoppencombinaties worden vlammen uit de grond gespuwd die je tegenstanders verbranden.

Ook beschikt Eddie over de Deuce. Dit is een auto die hij maakt uit reserveonderdelen die hij vindt in de wereld van Brütal Legend. Met deze auto kan hij monsters overrijden en kan hij zich verplaatsen in de grote spelwereld. Deze auto kan bovendien geüpgrade worden met betere wapens en andere speciale vaardigheden.

De belangrijkste wapens van Eddie zijn echter misschien wel de mensen in zijn leger. Zo heeft hij headbangers en uitsmijters in zijn leger die hij bevelen kan geven. Wanneer Eddie een bepaald type tegenstander verslaat, zullen ze zich bij zijn leger voegen. Elke “soldaat” heeft zijn eigen vaardigheden en aanvallen.

De man achter Brütal Legend is Tim Schafer. Deze spelontwikkelaar is bekend geworden als geestelijk vader van spellen als Psychonauts, Grim Fandango en Monkey Island. Ook het talent in de game zelf is bekend. De stem van Eddie Riggs wordt bijvoorbeeld ingesproken door de rockster en acteur Jack Black. Een ander belangrijk personage, de Kill Master, wordt gedaan door Lemmy Kilmistyer, één van de leden van Motörhead.

Thijs: ‘Tim Schafer’s laatste telg is zowel een eerbetoon aan Metal als een lichte parodie op het genre dat zichzelf soms wel heel erg serieus neemt. Dat de game zo gevarieerd is, is zowel een vloek als een zegen. Het gaat ten koste van de diepgang, maar het levert wel een lekker afwisselend en humoristisch geheel op. Hoewel de game hier en daar wat rommelig is afgewerkt, zorgt de overdaad aan sfeer ervoor dat Brütal Legend toch een mooie ode is aan het Metal-genre. Rock on! ’

Recensie

Beste Vecht: Tekken 6

Ontwikkelaar: Namco BandaiUitgever: Namco BandaiReleasedatum: 30 oktober 2009

Wat is het? – In Tekken 6 wordt er traditiegetrouw een King of Iron Fist-toernooi gehouden. Daar willen alle bekende vechters uit het Tekken-universum natuurlijk bij zijn, waardoor zowel oude bekenden als nieuwe gezichten voorbij komen. Samen vormen zijn de grootste verzameling vechters tot nu toe in een Tekken-game.

Zoals altijd in de Tekken-serie, staat ook in Tekken 6 knokken centraal. In deze fighting game kun je het in een groot scala aan interactieve omgevingen opnemen tegen vele strijders, die allen hun eigen speciale aanvallen en bewegingen hebben. Ook kun je een eigen vechter samenstellen, die je precies naar jouw wensen kunt vormgeven.

Er kan niet alleen tegen computergestuurde tegenstanders gevochten worden, maar ook tegen andere mensen. Online kun je het tegen spelers van over de hele wereld opnemen. Hierbij kun je ervoor kiezen om een bekend personage te gebruiken, maar je kunt ook een zelf gecreëerde vechter inzetten.

Philip: ‘De één op één-gevechten van Tekken blijf ik geweldig vinden. Vooral tegen een goed ingewijde vriend of vriendin blijft de multiplayermodus eindeloos leuk. De toegevoegde vechters brengen daarbij voldoende nieuw materiaal om onder de knie te krijgen en maken het weer de moeite waard om stiekem in je eentje te gaan oefenen. Alle andere toevoegingen hier omheen zijn een gevalletje van ‘net niet’. Je kunt Tekken 6 dan ook beter laten liggen als je jezelf niet wilt meten met andere spelers. Wil je dit wel en investeer je voldoende trainingsuurtjes in de game, dan is ook dit King of Iron Fist-deel weer een pareltje dat het 3D-vechtgenre met ijzeren vuist regeert.’

Recensie

Beste RPG: Dragon Age: Origins

Ontwikkelaar: BioWareUitgever: Electronic ArtsReleasedatum: 5 november 2009

Wat is het? – Dragon Age: Origins speelt zich af in een middeleeuwse wereld vol fantasy-elementen. Als speler moet je bij aanvang van het spel kiezen waar jouw afkomst ligt. Word je een stadself, een magiër of misschien een dwerg van goede komaf? Jouw keuze uit zes verschillende ‘origins’ bepaalt welke verhaallijn je volgt. Ook wordt hierdoor beïnvloed hoe jij de wereld waarneemt en hoe de wereld tegen jou aan kijkt.

De keuze van afkomst is de eerste van velen, want in de game krijg je vaak keuzes voorgeschoteld die het verloop van het spel bepalen. Dragon Age: Origins is dan ook een typische Role-Playing Game: je voert veel gevechten om ervaringspunten te verdienen en je wordt middelpunt van een episch verhaal. In de fantasierijke wereld voer je de gevechten doorgaans in een team, waarbij je een hoop keuzevrijheid hebt in de aanvalsmogelijkheden van jouw karakter.

Dragon Age: Origins is afkomstig uit de stal van BioWare en is volgens de ontwikkelaar de spirituele opvolger van Baldur’s Gate. Je kunt je karakter tot in de puntjes aanpassen en kunt met jouw teamleden allerlei combo’s opzetten om de vijanden zo snel mogelijk te verslaan. Via cinematische filmpjes wordt het verhaal uit de doeken gedaan.

Daniël: ‘Dat Dragon Age: Origins een goed product is, moge duidelijk zijn. Ik kan maar niet uitgepraat raken over de game, omdat er zoveel verrassende aspecten zijn die de game voor iedereen uniek maken. De fantasy-formule is weliswaar traditioneel, maar is wel erg goed uitgevoerd. Het verhaal blijft de volle dik vijftig uur (!) interessant en de mate waarin de speler zijn stempel erop kan drukken is sterk gedaan. Ook de gevechten zijn vanuit tactisch oogpunt zeer goed in elkaar gezet en door de diversiteit blijf je bezig met het micromanagement. Over alles is nagedacht in Dragon Age: Origins en de game verwacht dat jij tijdens het spelen hetzelfde doet. Op de goede manier uiteraard, zoals bijna alles in deze game.’

Recensie


Tot zover de nominaties. Nu is het aan jou om te bepalen wie er met de felbegeerde titel Game van het Jaar 2009 vandoor mag. Stemmen doe je natuurlijk op de speciale Game Awards-pagina. Dat doe je niet voor niets. We hebben nog een berg prijzen over die we nog allemaal gaan uitdelen. Die prijzen kun je echter alleen winnen door te stemmen. Dus waar wacht je nog op?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Sumo Gamer

Record voor duurste in-game item verbroken