in

Outrun 2


Toen wij bezig waren met deze impressie bood oude bekende Robert Manrho aan ons hierbij te helpen. Hij bleek het spel zo lang te hebben gespeeld op de E3, dat hij de hele impressie wel over kon nemen. En dat deed hij dus ook.

We gaan even terug naar de E3. Op de SEGA booth waren genoeg goede spellen te vinden, dus een keuze maken in wat je gaat spelen is moeilijk. Of toch niet? Nee dus, want in die booth stond ook een grote Outrun 2 stand/pod. Natuurlijk is de bijgaande boothbabe een genot voor het oog, maar het spel is ook zeker niet mis. Al vanaf het begin dat je de Xbox controller in handen neemt voel je al de kracht van Outrun 2 door je lijf heen gaan.

In de versie die ik gespeeld heb op de E3 kon je helaas alleen de versus modus spelen. Deze versie was overigens slechts voor 25% af. De uiteindelijke versie zal naast de versus modus ook de volgende spelmodi bieden: Arcade, Heart mode (verhaalmodus) en Online mode. Bij de online modus zal het mogelijk zijn ‘ghost files’ te uploaden/downloaden, extra content te downloaden en als klapper op de vuurpijl is er de mogelijkheid om met een maximum van acht spelers tegen elkaar racen. Genoeg voorspel; het is tijd om eens het gaspedaal in te trappen en in de wereld van Outrun 2 te stappen. Je begint in Palm Beach, het legendarische eerste level uit de originele Outrun, om zo vervolgens te kunnen racen naar een van de vijf bestemmingen: Tulip Garden, Metropolis, Ancient Ruins, Imperial Avenue en Cape Way. Eenmaal op de weg merk je al meteen hoe snel deze game is: met een gemiddelde snelheid van ongeveer 250km/h scheur je over de drukbevolkte wegen heen.

In tegenstelling tot de eerste Outrun heb je niet een high/low versnelling, maar een normale vijfversnellingsbak. Verder niet geheel onbelangrijk is de spelbesturing. Deze is erg soepel en ondanks dat het een racer is, mis je het gebruik van een stuurtje niet. Sega heeft het spel dus goed op de controller afgestemd. Ook het zogenaamde ‘driften’ is goed uitgewerkt. Zodra je een bocht nadert druk je de rem in en door middel van de ‘tumbstick’ kun je dan door de bocht heen ‘driften’, ofwel: glijden. Hierdoor behoud je de optimale snelheid en heb je een grotere kans om op tijd bij de checkpoints te belanden.

Dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Zoals je wellicht al vermoedde is Outrun 2, net zoals zijn voorganger(s), gebaseerd op tijd en checkpoints. Zodra je begint krijg je een bepaalde tijd om bij het volgende checkpoint te komen. Zodra je binnen de tijd langs het checkpoint racet word je tijd verlengd. Een erg leuke feature, die nog afstamt van Outrun, is de zogenaamde ‘kies de moeilijkheidsgraad bij de komende afslag’ optie. Ga je linksaf, dan wordt het een stapje makkelijker. Ga je echter naar rechts, dan wordt het een stap moeilijker. Dit is dus een erg leuke manier om de speler te laten bepalen wat voor een moeilijkheidsgraad gij graag wil. Het is ook nog eens erg handig. Als je tijd bijna op is, neem je gewoon de afslag naar links om uit je tijdsproblemen te komen.

Dat de Xbox een grafische krachtpatser is laat dit spel erg goed zien. Naast de zeer gedetailleerde omgeving en objecten (auto’s, verkeersborden e.d.) zijn er ook mooie effecten aanwezig. Als je tijdens het rijden in het gras terechtkomt zie je de grassprieten om je oren vliegen. En tijdens het ‘driften’ komt er indrukwekkende rookvorming onder je auto vandaan. Deze rookvorming treedt logischerwijze ook op wanneer je vol op de rem drukt. Naast grafische kracht speelt muziek ook een belangrijke rol in het spel. Alle oude bekende nummers, zoals bijvoorbeeld ‘Magical Sound Shower’, zijn terug te vinden in een geremixte versie. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe nummers.

Tot slot is Outrun 2 ook nog eens een door Ferrari goedgekeurd spel, met de Enzo Ferrari, Dino 246 GTS, 365 GTS/4 Daytona, Testarossa, 360 Spider, 288 GTO, F40 en de F50 erin. Oftewel: acht prachtige racebolides zorgen samen met de algehele sfeer, graphics en het geluid dat dit een spel is om naar uit te kijken. Voor de liefhebbers die niet kunnen wachten tot de Xbox versie uitkomt: het spel is te spelen in diverse speelhallen in Nederland!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Football Manager 2005

FIFA 2005 soundtrack onthuld