in

Wat als Mario een verhaallijn had? [deel 4]


Dit is deel vier alweer in het spannende verhaal over Mario. Iets of iemand wilt Mario vernietigen. Vorige week eindigden we op het punt waarbij onze Italiaan oog in oog kwam te staan met een duistere schim. Lees gerust de andere delen nog eens terug en daarna gaan we in sneltreinvaart verder met het verhaal.

Ondertussen zit Toad nog in Peach’s kasteel en maakt zich ongelofelijk zorgen. Peach, Mario en Luigi zijn allemaal weg en Toad heeft geen idee waar ze zijn. Toad gaat aan tafel zitten en barst in tranen uit. Hij vraagt zichzelf af waarom het allemaal zo heeft moeten lopen. “Oké, ik heb een beetje zitten stoken, maar het is nooit de bedoeling geweest dat het zo uit de hand zou lopen”, denkt Toad. “Ik heb deze puinzooi veroorzaakt en moet het weer recht gaan zetten!” Hij springt van zijn stoel en rent het kasteel uit.

Mario kan niet geloven wie hij voor zich ziet staan. “Dag broertje…”, begint de duisterling. “Je had me hier zeker niet verwacht he?” Mario staat verschrokken te luisteren en kan alleen maar nee knikken. “Altijd… Keer op keer… Elke keer weer…” Mario’s bloedeigen broer heeft dit allemaal veroorzaakt. Mario snapt niet hoe het mogelijk is! Het enige dat hij uit kan kramen is: “Waarom, waarom?” “Altijd krijg jij alle eer! Altijd sta ik maar in jouw schaduw. Je schenkt al je aandacht aan die opgedirkte tuttebel. Mij, je bloedverwante, laat je links liggen. Je bent naïef broertje… Ja, naïef. Peach zou nooit van je houden, dus waarom altijd al die moeite?” Mario kan het allemaal maar niet bevatten.

Luigi wacht geen moment af en grijpt Mario bij zijn strot. “Het is genoeg geweest! Altijd bleef ik maar op de achtergrond. Totdat Toad zei dat ik eens wat meer voor mezelf op moest komen. Gelijk had hij! Altijd wat is ‘player 2’, maar dat zal niet langer meer zo zijn! Ik ben nu ‘player 1’ en er zal geen tweede speler meer zijn, want jij krijgt eindelijk wat je verdient!” Mario krijgt geen lucht meer en Luigi laat net op tijd los. Hij duwt Mario op de grond. Zijn hele leven vliegt voorbij. Hoe kon hij zijn broertje zo verwaarlozen?

Peach zit al die tijd in een kooi en luisterde mee naar het verhaal van Luigi. Hoe vreemd ook, maar ze reageerde er niet op. Luigi loopt naar de kooi en haalt Peach eruit. Hij stopt Mario er in en laat de kooi weer zakken. Beneden staat Bowser Jr. nog altijd te wachten. Hij ziet de onderkant van de kooi verschijnen en rent erop af. Al snel ziet hij dat Mario in de kooi zit. Bowser Jr. begint kwaadaardig te lachen en loopt weg zonder wat te zeggen. Mario denkt: “De ene keer bevrijdt hij je en de andere keer laat hij je achter in een kooi…”

Bowser Jr. springt op een rode knop en maakt dat hij wegkomt. De vloer valt weg en opeens hangt Mario boven een gapend gat vol lava. De kooi blijft langzaam zakken. Bowser Jr. schreeuwt: “Nu gebeurt er met jou hetzelfde als wat je mijn vader elke keer aandoet! Mwuhaha!” Er is nu niemand meer die Mario kan redden. Het wordt warmer en warmer. Er is geen mogelijkheid om nog te ontsnappen. Het is voorbij. Dit is het einde van Mario, de altijd geliefde held.

Terwijl Mario de laatste seconden van zijn leven aan het tellen is, vluchten Luigi en Peach. “Eindelijk zijn we bij elkaar!”, zegt Luigi. Peach glimlacht en zegt: “Nu kan niemand ons meer storen en kan onze relatie openbaar worden.” Luigi antwoordt: “Inderdaad, na al die jaren zijn we eindelijk verlost van die vervelende broer van mij. Jij hebt je jarenlang op moeten offeren als lokaas, zodat Mario naar Bowser toe zou komen en hij Mario uit de weg zou kunnen ruimen. Niemand zou weten dat wij erachter zaten, maar toen Toad zei dat ik voor mezelf op moest komen, was dat een mooi moment om plan B in te zetten.”

“…en plan B was zeer succesvol. Die sufferd had tot op het laatste moment niet in de gaten dat ik achter alles zat. Hij vroeg zich niet eens af hoe ik uit mijn kooi was gekomen en waar ik opeens gebleven was. Dat geeft wel aan hoeveel hij van me hield.” Luigi begint door te ratelen en Peach vraagt om te stoppen: “Het is gelukkig over… nu kunnen we samen oud gaan worden en niemand die weet dat wij alles bedacht hadden. We moeten dadelijk nog wel even een zielig verhaal ophangen, om het geloofwaardiger te maken.”

Is er dan niemand die Mario komt redden? Lees het volgende week in deel vijf!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Epic Mickey 2: The Power of Two Review

Ridge Racer 7 (PS3)