in

Wat als Mario een verhaallijn had? [deel 5]


We zijn aanbeland bij deel vijf van het verhaal waar maar geen eind aan lijkt te komen. Mario weet wie alle narigheid heeft veroorzaakt, maar dat is iets waar hij zich niet druk om kan maken. Hij zit opgesloten in een kooitje dat langzaam in de lava zal zakken. Ga er nog eens lekker voor zitten, lees de vorige delen nog eens terug en begin daarna aan de ontknoping van het verhaal.

Luigi en Peach stappen samen in een luchtballon en vliegen weg terwijl Mario de laatste seconden van zijn mooie leven zit af te tellen. Het zweet staat over zijn hele lijf. Hij had een mooi leven willen leiden samen met zijn grote geliefde, maar in plaats daarvan bestaat zijn laatste dag uit niets anders dan narigheid en kan hij elk moment levend verbrand worden. Hij maakt zich grote zorgen om Peach, want zij is nu in handen van Luigi. Zal Mario’s broer ook haar leven beëindigen? Hij weet op dat moment niet wat er allemaal achter zijn rug om afspeelt. Zelfs nu er een einde komt aan Mario’s leven, maakt hij zich druk om een vrouw die hem jaren heeft voorgelogen.

Onze altijd vrolijke Italiaan barst in tranen uit en denkt aan de mooie momenten die hij heeft mogen meemaken. Hij is op een mooi tropisch eiland geweest, heeft twee ruimtereizen gemaakt, heeft lekker mogen karten en feesten met zijn vrienden en heeft keer op keer de prinses gered. Alles wat hij had willen doen, heeft hij gedaan. Alleen zijn laatste wens komt niet uit: samen met Peach oud worden. Mario beseft dat zijn leven nog niet over mag zijn, maar hij kan er niets meer aan doen.

Niet veel later landt de luchtballon in de tuin van Peach’s kasteel. Ze lopen naar binnen en daar zit Toad al op ze te wachten. Hij zegt: “O, eindelijk! Daar zijn jullie. Zijn jullie allemaal in orde?” Peach bast in tranen uit en de neptranen rollen over haar wangen. Al snikkend vertelt ze dat Mario is omgekomen. Ze vertelt daarbij dat het allemaal Bowser’s schuld is. Hij heeft de roodgemutste Italiaan langzaam in de lava laten zakken. Terwijl het criminele duo hun zielige verhaal ophangt, klinkt er buiten opeens een gigantisch gerommel. Ze rennen met z’n allen naar buiten en schrikken zich een ongeluk.

Bowser staat voor de deur en zegt dat Luigi en Peach staan te liegen. Hij wil zich niet zomaar vals laten beschuldigen. Hij vertelt het hele verhaal, van het begin tot aan het eind. Dat Luigi en de prinses een verhouding hebben en ze samen Mario uit de weg wilden ruimen zodat hun relatie openbaar kon worden. Toad kan zijn ogen niet geloven. Als hij oren had, zou hij ermee staan klapperen. Hij weet niet wat hij er op moet zeggen.

Het gelukkige nieuwe koppel krijgt het inmiddels flink warm onder hun voeten en rennen ervandoor. Echter komen ze niet ver, want Bowser houdt ze tegen en stopt ze in een kooitje. “Jullie verdienen een flinke straf. Hoe kan je je eigen broer nou levend verbranden?” schreeuwt Toad vol onbegrip. Het tweetal wordt in de kerker van het kasteel gegooid. Zonder eten of drinken. Alle inwoners van Mushroom Kingdom reageren geschokt. Hun trouwe vriend is levend verbrand door toedoen van Luigi.

Toad zit met tranen in zijn ogen aan de keukentafel. Hij voelt zich schuldig, ook al weet hij dat het niet zijn schuld is. Hij kan niet langer in de stad blijven, want zonder de grootste helden is de stad niets meer waard. Toad staat op en pakt zijn koffers. Hij laat een briefje achter en vertrekt uit Mushroom Kingdom. Hij kijkt nog een laatste keer om en een traan rolt over zijn wang. Weg van alle narigheid op weg naar een onbekende bestemming om een nieuw bestaan op te bouwen.

Binnen een niet al te lange tijd veranderde de ooit zo bruisende stad in een verlaten gehucht. Mensen wilden niet langer blijven in een stad waar zo veel narigheid heeft plaatsgevonden. Steeds meer mensen die niet overweg konden met hun emoties vertrokken en velen wilden niet achterblijven in een half verlaten stad. Al snel begonnen de gebouwen door achterstallig onderhoud te vervallen en vernielden vandalen alles wat los en vast zat. Mushroom Kingdom veranderde in een verlate spookstad.

Aan dit vijfdelige verhaal komt er helaas alweer een eind, net als aan Mario’s leven. Hartelijk dank voor het lezen en hopelijk tot volgende week dinsdag bij de start van een compleet nieuw verhaal!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Wii U – Waarom wel en waarom niet?

De Wii U Koopgids – Wat moet ik halen?