in

Toppers van 2010: God of War III


God of War III

Verwacht: maart 2010 –  Platform: PlayStation 3 Bekijk de gamepagina – Bezoek de afbeeldingengalerijBezoek de videogalerij

God of War III is het derde en laatste deel in de trilogie en wederom gaan we aan de slag met überbeul Kratos. Zoals we gewend zijn van de serie speelt de Griekse oudheid een belangrijke rol in de game en ditmaal zint Kratos op wraak op de Griekse goden, na alles wat zij hem in de vorige delen hebben aangedaan. Voordat Kratos wraak kan nemen op die goden moet hij de Olympus beklimmen en bloederige en grootse gevechten aangaan, waarin naast brute combo’s ook de Quick-Time Events plaatsvinden die we uit eerdere delen kennen.

God of War III wordt ontwikkeld door Sony Computer Entertainment Santa Monica, dat eerder verantwoordelijk was voor onder andere God of War I en II. Naast de God of War-serie is ook de PlayStation 2-game Kinetica, een futuristische racegame, door SCE Santa Monica ontwikkeld. Bovendien is de studio medeverantwoordelijk voor de PlayStation 3-game Warhawk, een futuristisch actie/vliegspel.

God of War III is twee jaar geleden officieel aangekondigd en intussen zijn er diverse trailers verschenen waarin gameplaybeelden te zien zijn. Zo is er een trailer waarin gevechten plaatsvinden op de rug van een enorme titaan. Kratos strijdt tijdens zijn weg naar de top van de Olympus tegen ongelooflijk veel vijanden. In die strijd gebruikt hij zwaarden, kettingen en andere wapens maar soms zelfs zijn blote handen, zoals we zagen toen hij de hoorn van het hoofd van een centaur afrukte en diezelfde centaur daarmee doorboorde. GoW III schuwt het gewelddadige absoluut niet. Jum!

Op de redactie zijn we eigenlijk allemaal zo sadistisch als maar zijn kan, dus al dit bloed en deze smerige doch opwindende actie zorgt er alleen maar voor dat het wachten langer en langer duurt… De voorgaande God of War-delen kregen allen een 9 en omdat God of War III dezelfde vette gameplay lijkt te bieden (maal honderd) zijn we vanzelfsprekend ontzettend enthousiast. Jelle mocht tijdens de afgelopen E3 een half uur aan de slag met de game en was er na afloop van overtuigd dat je voor een game als deze gewoon een PlayStation 3 koopt.

Natuurlijk zou het zo kunnen zijn dat dit deel iets teveel van hetzelfde is en dus te weinig vernieuwing biedt. Ook kan de game grafisch gezien ietwat tegenvallen voor iedereen die Uncharted 2 gespeeld heeft. Toch denken wij niet dat dit ook maar iets uitmaakt: Santa Monica levert keer op keer kwaliteit af en de beelden smaken naar meer. Het moet wel heel gek lopen wil God of War III geen fantastisch slotstuk van een fantastische trilogie worden.


Wat wij vinden is misschien leuk om te lezen, maar veel interessanter is wat jullie nu van deze game vinden! Zet jij je geld opzij voor deze titel of lijkt het je helemaal niks? Stem ‘hot’ of ‘not’ en doe dat bij elke game die we de komende maand bespreken, dan maken we aan het eind van de periode bekend welke titels het meest populair zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verwarrende beelden in Persona 3 Portable

Mass Effect: Het verhaal – Deel 1