in

Is de kwaliteit van InsideGamer achteruit gegaan?


Beste lezer. Dit artikel is geen ‘haatbrief’ naar InsideGamer toe. Ik bezoek de website dagelijks en zal dat blijven doen. Echter is er de laatste tijd veel kritiek op de website geweest en het werd wel eens tijd voor een artikeltje erover, dacht ik zo. Deel in de reacties gewoon even eerlijk je mening over de website. Ik hoop dat ik niet de enige ben die liever bij de vorige versie was gebleven. Versie 4 is namelijk niet wat het moet zijn. 

Het artikel is snel en in een keer geschreven, dus zitten er spelfouten in of is de zinsbouw niet goed: helaasch. Daar heb ik weinig op gelet. Ik wilde slechts mijn mening met jullie delen en graag jullie mening hierover. 

Delaatste weken heeft InsideGamer redelijk wat kritiek mogen ontvangen in de reacties op verschillende artikelen. De kwaliteit van de website zou namelijk achteruit zijn gegaan. Vooral met het vertrek van voormalig redacteur Youri zijn veel mensen niet blij. Niet alleen omdat Youri een icoon was voor de website, hij leverde en bracht nu eenmaal kwaliteit. Iets wat er volgens de kritische bezoekers van de website nauwelijks nog is. Eerder vertrok voormalig redacteur Kris Boon en ook hier treurde menig man om. Daalt het niveau van InsideGamer, of valt dat wel mee?

‘’Hetgaat steeds meer bergafwaarts’’, klinkt het onder het artikel over het vertrek van Youri. InsideGamer-lid Dirty-Harry is duidelijk niet te spreken over de laatste ontwikkelingen rondom InsideGamer. Terwijl wel iedereen te spreken is over Youri als redactielid. ‘’Hij was toch wel de koning van Uitgespeeld’’, meent Jack O. Het verlies is overduidelijk groot. Toch heeft zeker niet iedereen kritiek op de website zelf. Zo vindt benjaminben (level 16) dat het reuze meevalt, met dat niveau. ‘’IG kan het niet altijd goed doen. Alleen een paar nieuwe video-items zou wel leuk zijn.’’ Juistem. Die video-items.

Is datniet waar InsideGamer vaker moeite mee heeft gehad? De onregelmatig verschijnende Uitgespeeld-shows hadden ook vaak moeite met het geluid. Het leek ze maar niet te lukken en dat is niet erg, het gaat niet altijd een eerste keer goed. Maar voor een website die sinds 2002 bestaat, mag je anno 2012 toch wel verwachten dat ze nu eens een goede show opzetten. Iets wat de concurrentie wel is gelukt en iets wat een andere concurrent zeer binnenkort gaat doen. In 2013 zal InsideGamer dan ook flink aan de bak moeten op dit gebied.

Op 27december werd er een video gepubliceerd met daarin de jaarlijkse Top 50 van InsideGamer. Deze Top 50 bestaat uit de vijftig beste games volgens de InsideGamer-redactie. Een lijst die in 2010 nog uitgebreid werd besproken, in 2011 kwam je alleen beelden van het spel te zien met een voice-over, maar anno 2012 zit er zelfs geen voice-over meer bij. Zo merkte That Mr Awesome op; hij noemde het een ‘’neerwaartse spiraal’’ en dat is ergens ook zeker terecht. En zo kwamen er nog veel meer reacties. ‘’Een beetje saai’’, werd het genoemd. En hoofdredacteur Jelle, beter bekend als Jaylee op de website, kan het wel een ‘oh ja gevoel’-video noemen, wij bezoekers hebben geen ouwe lullen discussie meer zoals twee jaar terug.

Maar devideo’s komen wel weer, in 2013 gaat InsideGamer daar weer aan beginnen en ik kan dan alleen maar hopen op een leuke Uitgespeeld-show waar het concept nu eens van vast staat. Altijd is er gezocht naar de juiste mix van ingrediënten voor deze show en die zijn nu hopelijk gevonden.

Eenander ding was de lancering van InsideGamer versie 4. Ook deze ontwikkeling heeft wat kritiek gehad van IG’ers. De nieuwe versie heeft dan ook wat beperkingen meegebracht en eigenlijk begon het al op de dag van uitgave. De website was veel later in de lucht dan gepland, waardoor de website een dag niet te bezoeken was. Opzicht niet zo erg, maar als je je bedenkt dat een onafhankelijke en kleinere website hem wel in een keer in de lucht heeft, begin je je toch af te vragen wat of het daar inderdaad niet aan talent ontbreekt. Op technisch gebied dan. Ik neem aan dat IG een veel groter team achter zich heeft staan dan een kleine en onafhankelijke website.

Daarnaastvalt er nog zoveel te sleutelen aan InsideGamer v4, maar ik denk niet dat ik dat hoef te vertellen aan de bezoekers. Zij weten zelf ook wel dat de vorige versie van IG eigenlijk beter was. V4 mag er dan wel moderner en nieuwer uitzien, functionaliteiten en kwaliteit gaat toch echt voor en helaas heeft het nieuwe v4 die nu eenmaal niet. Genoeg werk dus het InsideGamer-team in 2013. Wat jullie?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon black ‘n white version 2 speciale verslag!

Top 50 van 2012 – 10 t/m 1