in

Emergency 4 (PC)


Deze recensie gaat over Emergency 4, het is al een wat oudere game maar toch is het een van de games op mijn pc die ik nog heel vaak speel. Er is ondertussen alweer een nieuwe versie van uit (Emergency 2012) maar toch kan ik deze versie meer aanraden. Dit heeft vooral te maken met de editor die je in EM4 wel hebt en in EM2012 niet, maar daarover verderop meer.

De game

Emergency 4 lijkt qua graphics veel op EM3, je hoeft dus niet de meest hoogstaande graphics te verwachten maar toch zijn de graphics niet slecht naar mijn mening.Er zitten wel een paar vernieuwingen in zoals een vernieuwde besturing, nieuwe voertuigen en een multiplayer.Ik bespreek in deze recensie de multiplayer niet, dit is omdat ik deze eigenlijk nooit speel en ik denk dat het spel ook gewoon bedoeld is om in je eentje te spelen.

Het geluid in deze game is zeer goed naar mijn beoordeling. In de mods (waarover later meer) worden orginele sirenes gebruikt en als de hulpdiensten met loeiende sirenes langsrijden zul je dat ook echt horen. Wat soms wel een klein beetje irritant is zijn de hulpverleners, ze zeggen bijna op elk commando “on my way”. Dit is misschien een klein beetje irritant maar dit negeer je al snel genoeg omdat de rest zo goed is.

je speelt weer net als in de voorgaande games met de verschillende hulpdiensten (brandweer, ambulance, poltie en de techniek/sleepdiensten). Het spel bestaat uit 20 missies en een freeplay, aan deze freeplay zul je waarschijnlijk de meeste tijd besteden. De freeplay speelt zich af een een grote map waarin je verschillende meldingen zult krijgen die je moet oplossen, dit gaat van een kleine brand tot een auto-ongeluk tot een persoon te water. Er bestaan dus veel verschillende meldingen. Je hebt 2 soorten freeplay, in de eerste worden de meldingen die je zult krijgen steeds zwaarder en zul je het op een gegeven moment dus zeer moeilijk krijgen. In de 2e soort freeplay krijg je gewoon verschillende meldingen door die niet in moeilijkheidsgraad oplopen, je kunt deze soort dus spelen zo lang je wilt.

Maar wordt het niet saai na een tijdje?

Als ik een tijdje de gewone game speelde was ik er op een gegeven moment wel klaar mee. Ik vond dat er niet genoeg diversiteit in de gebeurtenissen en de map zaten. De voertuigen waarmee je speelt beginnen op een gegeven moment ook saai te worden. En ik had ook het gevoel dat er belangrijke functies ontbraken in de game waardoor het minder leuk werd.

Hier komt het sterkste punt aan bod, namelijk de editor. In deze editor kun je zelf zogenaamde mods maken voor de game en voertuigen en ongelukken toevoegen/verwijderen, een nieuwe map bouwen en nog veel meer. Het is niet makkelijk om dit te doen maar gelukkig zijn er anderen die dit al gedaan hebben en nog steeds doen. Zij bieden hun mods aan op het internet. Deze mods downloaden en installeren is simpel en het is echt een uitbreiding van het spel. Het leuke aan deze mogelijkheid is dat er steeds nieuwe mods worden gemaakt en steeds mods worden verbeterd.Deze mods zorgen ervoor dat je de game toch telkens weer opnieuw speelt, ze worden namelijk vaak vernieuwd, er worden toevoegingen gedaan en er komen nog steeds nieuwe mods uit. Ben je klaar met de game of heb je genoeg van een mod dan kijk je op internet en download je een nieuwe, dit zorgt ervoor dat het nooit gaat vervelen. Hieronder zal ik de (volgens mij) 3 belangrijkste mods bespreken, anderen staan onderaan opgesomd met links erbij.

Los Angeles mod

De La mod kun je eigenlijk wel bestempelen als de mods onder de mods. Dit is de meest gespeelde mod en veel mensen die zelf mods maken nemen deze als voorbeeld.Hij is gemaakt door HOPPAH en we zitten nu op versie 2.1. Deze mod speelt zich zoals de naam al verraad af in Los Angeles.Hoppah heeft zijn eigen map en scripts gemaakt (o.a. een achtervolgscript,een werkende brandweerkazerne en een script waarmee brandweermannen automatisch hun slangen op de wagen aansluiten). Wat ook leuk is aan deze mod is dat deze extra missies toevoegt aan de orginele game, je moet o.a. een bommelding oplossen,een chemische aanval afhandelen en nog veel meer. Naast deze extra missies worden er nog eens ongeveer 50 nieuwe voertuigen geïntroduceerd allen met originele sirenes. Ook zullen er nieuwe voorwerpen worden toegevoegd zoals pylonen, dranghekken, nieuwe wapens en nog veel meer.

Het gave aan deze mod is dat er ook veel submods voor gemaakt worden die nieuwe voertuigen,voorwerpen en nog realistische sirenes toevoegen. Hierdoor blijft deze mod op zichzelf al  vernieuwend.

Dit is een van de extra missies van de LA mod. In deze video wordt ook gebruik gemaakt van de volg functie. Dit is kenmerkend voor de LA mod, als je een politie-auto selecteert en vervolgens rechts klikt op een voertuig of persoon zal de politie auto hem achtervolgen en tot stoppen dwingen en arresteren. Dit is vooral in de freeplay handig als je een winkeldiefstal of gevecht hebt.

Egmond mod 2.1

Deze mod is vooral leuk omdat je met de Nederlandse hulpdiensten kunt spelen. Er bestaan wel meer Nederlandse mods maar dit is de beste, hij is ontworpen door Lifeliner en we zitten op dit moment op versie 2.1. De mod voegt een volledig nieuwe map toe met nieuwe meldingen (waaronder een vals brandalarm en drenkelingen redden uit de zee). De maker is nog veel actief en er komen regelmatig updates uit.In de onderstaande video zie je een klein deel freeplay.

ERS Berlin mod

Deze mod speelt zich zoals de naam al doet vermoeden af in Berlijn. Het bijzondere aan deze mod is dat je de orginele game qua lay-out er (bijna) niet in terugziet. Deze mod is een van de meest realistische mods die er is,  een voorbeeld hiervan is dat een voertuig niet meer kan rijden als alle hulpverleners eruit zijn. Ook deze mod voegt een volledig nieuwe map toe en verscheidene voertuigen. Je moet in het begin even weten waar de Duitse afkortingen voor staan ( zoals RTW= ziekenwagen), maar als je dat eenmaal doorhebt is dit een hele goede en leuke mod. Je zult in deze mod meldingen krijgen die je in geen enkele andere mod zult terugzien (in de freeplay dan).

Onderstaande video geeft een goed beeld van de vernieuwde lay-out en het nieuwe oproepsysteem voor de hulpdiensten.

Nog even een checklist van mods die het checken waard zijn.

– London mod 1.2

– La mod 2.1

– New york mod

– Egmond mod 2.1

– ERS Berlin mod

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Crysis 3 Review

Ubisoft-baas Yves Guillemot over de PS4 – Interview