in

De negativiteit van de gaming-community


Schelden, afzeiken en neerhalen. Voor de meeste mensen zijn dat dingen die ze niet zomaar doen, maar voor veel gamers is dat dagelijkse kost. Bijna overal waar je als gamer komt, zijn er wel mensen die niets anders te doen lijken te hebben dan zeuren en zeiken. Al is het niet op de verschillende fora, dan is het wel in de comments op de gamewebsites en YouTube. Om nog maar te zwijgen over de soms beschamende scheldpartijen tijdens het online gamen. De vraag is: waarom? Waarom al die negativiteit?

Al jaren staat de gaming community bekend om zijn ‘random’ haat en negativiteit. De buitenwereld heeft daardoor nog steeds een bepaald beeld van de gemiddelde gamer: een opgefokte tiener die alleen maar online speelt en niets anders doet dan vloeken en onterecht boos worden. Iedereen binnen de community weet dat dit stereotype niet klopt. Toch zijn er genoeg gamers die wel (gedeeltelijk) voldoen aan dit stereotype. Vooral bij games die veel door tieners worden gespeeld, zoals Call of Duty, zijn er een flink aantal spelers die onnodige haat de wereld in spuwen. Ik zeg niet dat dit de gemiddelde speler van Call of Duty weergeeft, maar toch hebben wij als gaming community dit beeld gecreëerd.

 

Ik leg daarbij de nadruk op ‘community’. Ik heb het gevoel dat veel mensen egoïstisch zijn en de meningen van andere gamers niet respecteren. Wat maakt het nou uit dat iemand Black Ops 2 beter of slechter vindt dan Borderlands 2? Diegene heeft toch recht op een mening, ook al is die mening nog zo anders dan die van jou. Wat ik zelf merk, is dat mensen zoveel passie hebben voor een spel dat ze door het vuur willen gaan om hun favoriete game te verdedigen. In principe is er niets mis met een passie hebben voor iets, zolang je maar bereid bent om de mening van een ander ook op prijs te stellen. Helaas zijn er veel mensen die blind zijn voor de passie van anderen.

Wij als gamers moeten ons allemaal iets aantrekken van de status van onze community. Wat is er immers leuker dan een forum met een positieve sfeer of een potje knallen in Battlefield 3 zonder uitgemaakt te worden voor van alles en nog wat? Om zo’n sfeer te creëren, moeten er wel een aantal dingen gebeuren. Ten eerste moeten de negatieve gamers onder ons eens gaan nadenken over alle onnodige haat die ze de wereld in helpen. Denk na voordat je reageert en probeer je in te leven in het standpunt van een ander. Dat komt ons allemaal ten goede. Helaas zal niet elke onvolwassen gamer dat automatisch doen en daarom kan de rest van de community ook meehelpen om dit probleem te verwijderen. Probeer eens niet te reageren op een doorgedraaide fanboy. Als iedereen zo’n persoon gaat negeren, zal hij misschien inzien dat hij al scheldend niet zijn zin krijgt. Sterker nog, probeer alle irritante mensen in de community gewoon te negeren. Je zult zien dat het aantal negatievelingen snel zal afnemen.

 

Met dit stuk probeer ik niet om iedereen te overtuigen. Er zullen altijd mensen zijn die lol hebben in het verpesten van andermans vreugd. Dit gedrag zie je niet alleen onder gamers, maar in de hele maatschappij. Egoïsme is een karaktereigenschap die helaas vaker dan gewenst voorkomt in onze maatschappij. Het is dan ook normaal dat er gamers zijn die alleen maar aan zichzelf denken. Maar dat hoeven wij als community niet klakkeloos te accepteren. Ik schrijf dit stuk dan ook niet om iedereen te overtuigen. Maar als ik één persoon heb laten inzien dat de gamewereld positiever moet worden, dan is dit artikel wat mij betreft geslaagd.

Dit artikel is afkomstig van Undercover-Network en is door mij geschreven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sniper: Ghost Warrior 2 Review

BioShock: Infinite Review