in

The Last Guardian


Topgames, daar draait het in de gamewereld allemaal om. Het zijn de aankondigingen van de grote uitgevers die onze aandacht trekken, het zijn de nieuwtjes die we het meest interessant vinden, het zijn de releasedata waar we het meest naar uitkijken en uiteindelijk hopen we dat de game de verwachtingen waar kan maken. In de serie ‘Checkpoint’ volgen we de topgames op de voet en brengen we jullie op de hoogte hoe het met de game staat. Vandaag een update over The Last Guardian.

Na onofficiële benamingen te hebben gekregen als ‘het nieuwe project van Team ICO’ en later ‘Project TRICO’, weten we sinds juni eindelijk hoe de spirituele opvolger van ICO en Shadow of the Colossus heet: The Last Guardian. In ICO speelden we als het gelijknamige jongetje Ico, om samen met het hulpeloze meisje Yorda uit een mysterieus kasteel te ontsnappen. In Shadow of the Colossus maakten we kennis met Wanda, die voor het leven van zijn geliefde zestien kolossale beesten versloeg met enkel een zwaard en pijl en boog tot zijn beschikking. The Last Guardian is de logische volgende stap in de reeks, want dit spel combineert het immense kasteel uit ICO met een mystiek wezen uit de tweede game. Niet om op te jagen, nee, dit keer vormt hij een trouwe metgezel.

Met een vooralsnog naamloos hoofdpersonage en zijn met veren bedekte dier, is het aan de speler om zijn weg te vinden door een groot en gevaarlijk kasteel. De vriendschappelijke band tussen de hoofdpersoon en zijn grote metgezel moet opnieuw talloze emoties oproepen; iets waar zowel ICO als Shadow of the Colossus in uitblonken. Het kasteel wordt bovendien bevolkt door vreemde wachters, die ongetwijfeld voor de nodige intense confrontaties gaan zorgen.

Wat hebben we gezien?

Het internet was de grootste vijand van The Last Guardian op het moment dat het aankwam op de onthulling van de game. Wat eerst gepland stond als één van de grootste klappers op de E3, werd minder indrukwekkend door het uitlekken van de soortgelijke trailer vlak voor deze grote gamebeurs. Toch waren de reacties op de officiële trailer uitermate positief en de meeste gamers kijken nu halsreikend uit naar meer beeldmateriaal. Want op wat artwork na, is het na de E3 behoorlijk stil geweest rondom dit veelbelovende project.

Hoe denken we over de game?

De meeste gamers die ICO en/of Shadow of the Colossus hebben gespeeld, hebben hoogstwaarschijnlijk al een bepaald beeld van The Last Guardian in gedachten dat niet zo snel verandert (mits toekomstige trailers en impressies niet teleurstellen). Naast dat de spelprincipes van de eerdere games van Team ICO behoorlijk anders en origineel zijn, worden deze spellen vooral gekoesterd door het gevoel en de emotie die ze bij de speler opwekken. Geen rondvliegende ledematen of spectaculaire emoties: serene muziek in ICO en slim vormgegeven wezens in SotC maakten het spelen al waard. The Last Guardian bouwt waarschijnlijk op dit principe voort en schotelt de speler naast een lading emotie, ook nieuwe, verassende spelelementen voor. Met de sfeer in het kasteel zit het in ieder geval wel goed en wanneer je in een minutendurende trailer al een band krijgt met het vreemde wezen, kan dit er in het uiteindelijke spel alleen maar beter op worden.

Wat vinden de bezoekers ervan?

Zoals altijd is er op het einde van een Checkpoint de ruimte om de stem van de members te laten klinken. Ondanks dat er nog niet zoveel informatie is vrijgegeven van dit wonderlijke spel, hebben veel gamers al een duidelijke mening gevormd. Hieronder staan twee leden die nu al uitkijken naar de game, en twee die nog even wachten met juichen.

Positieve reacties

Next

Ziet er prachtig uit, wordt zonder twijfel een kunstwerk.

Gemini

Prachtige sfeer weer. Zo jammer dat de voorgaande games nooit commerciële hoogvliegers waren want ze verdienen het.

Volgens mij is het beest in kwestie trouwens iets zoals een baby-griffoen. Stel je voor dat die in het game nog groeit ook … me wants …

Negatieve reacties

Furyan NL

Ik wacht nog even met juichen. Deze trailer vind ik grafisch ondermaats. Ik heb genoeg trailers van games gezien, games die nu zelfs al uit zijn, die er beter uit zien. Krijg bij deze trailer een beetje het Lair gevoel, en die game was een FAIL!

k.wesley88

ik ben zeker de enigste die er geen ene ruk aan vind?

maja ik speciaal;)

Op een paar wat sceptischere leden na, is het merendeel van de InsideGamer-bezoeker het met elkaar eens: The Last Guardian wordt fantastisch. Al jarenlang wordt er uitgekeken naar de nieuwste game van Team ICO, maar of het spel uiteindelijk net zo legendarisch wordt als eerdere games, weten we pas na de – vooralsnog onbekende – releasedatum. Want pas dan kunnen we ons onderdompelen in weer een adembenemend avontuur.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De hoofdrolspelers van Heavy Rain: Scott Shelby

Heavy Rain