in

Wat als Link’s grootste avontuur nog moet komen? #8


Zoals beloofd kun je deze week de ontknoping lezen van het grote avontuur van Link. Acht weken geleden begon het allemaal in een schimmige kelder, waar het hele Nintendo-universum in een eeuwige slaap ligt. De jonge avonturier heeft champignons verzameld om Mario en zijn vrienden uit hun slaap te bevrijden. Ook heeft hij een masker weten te bemachtigen die professor Layton moet doen ontwaken. Link is inmiddels teruggekeerd naar de plek waar het avontuur begon, maar daar stond hem nog een tegenslag te wachten.

Lord Ghirahim kijkt Link aan en begint geniepig te lachen. Hij zegt: “Ik dacht dat je het wel leuk vond om degene die wil heersen over de wereld te ontmoeten. Al denk ik niet dat het zo ver komt, want hier eindigt je avontuur én je leven! Ik wacht niet langer meer, want daar komt alleen maar narigheid van.” Hij tovert zijn zwaarden weer tevoorschijn en draait om Link heen. Hij springt naar voren om de jonge held in tweeën te splijten, maar Link springt net op tijd opzij. Ook hij trekt nu zijn zwaard tevoorschijn en vecht terug.

Het is een geweldig gevecht tussen alle Nintendo-helden die in een eeuwige slaap op de grond liggen. Er vallen raken klappen. Na een tijdje vechten en zwaardslagen uitdelen wint Link. Hij deelt de finale steek uit en Lord Ghirahim zakt ineen. Er komt een zwarte wolk uit de wonde. Hij kreunt nog: “Je hebt me verslagen… Hoe kan dat? Ik heb alles gegeven voor de heerser… tot de dood! Het was mij een genoegen, knul.” Er ontstaat een paarse gloed en het lichaam gaat in rook op.

Zo snel als Link kan, geeft hij Mario en zijn vrienden de paddenstoelen. Warempel! Het werkt. Mario, Luigi, Peach en alle andere Mushroom Kingdom-bewoners ontwaken uit hun eeuwige slaap. Ook zet hij het masker op Hershel’s gezicht. Er gebeurt helemaal niks. Fi zegt: “Volgens mijn waarnemingen beschikt dit masker wel degelijk over een onverklaarbare kracht. Als dit niet werkt, hebben we een probleem, want dan ligt de professor voorgoed te slapen. Ik schat dat er een kans van 89 procent is dat hij zo meteen opstaat.”

Ook Mario is inmiddels opgestaan, maar heeft geen idee wat er allemaal gebeurd is. Hij kan zich niet meer herinneren wat er allemaal heeft afgespeeld op deze plek en dat hij daar de boosdoener van is. Terwijl ook de vrienden van Mario compleet verward opstaan, wordt professor Layton ook wakker. Hij zegt: “Een echte heer doet ’s middags een dutje voordat hij thee gaat drinken.” De andere, kijken hem verbaasd aan.

Niemand weet eigenlijk hoe ze moeten reageren, maar opeens klinkt een afgrijselijk gebrul. In het midden van de vloer ontstaat een zwarte vlek. Uit het niets rijst een grote schim op. “Jij daar!”, brult het wezen en wijst met zijn vinger naar Link. De jonge avonturier staat oog in oog met Ganondorf, hij die wil heersen over de duistere wereld. “Je dacht toch niet dat zo’n knul als jij mij kan tegenhouden? Kijk eens wie hier ook is!”

Ganondorf knipt met zijn vingers. Er is een felle lichtflits te zien en opeens staat prinses Zelda naast hem. Al haar energie is verdwenen en ze blijft enkel en alleen rechtop staan door de krachten die de grote schurk op haar uitoefent. Hij heeft de volledige macht over haar en bestuurt haar dan ook alsof het een pop is. Zelda krijgt opeens een angstaanjagende paarse gloed in haar ogen, net zoals Link eerder in zijn nachtmerrie had gezien.

Plotseling stijgt de prinses op en haalt een pijl en boog tevoorschijn. Ze begint Link te beschieten met pijlen, die de groengemutste avonturier maar net kan ontwijken. Wanneer ze wat lager op de grond is, probeert hij haar te slaan met zijn zwaard. Alleen zo kan hij de prinses nog redden. Na heel wat pijlen ontwijkt te hebben en een paar raken klappen te hebben uitgedeeld, valt Zelda neer op de grond. Ze beweegt niet meer en de paarse gloed is uit haar ogen verdwenen.

Ganondorf begint te brullen en staat klaar om in de aanval te gaan. Ondertussen halen Hershel en Mario Zelda aan de kant en moedigen ze Link aan in de strijd. Ganondorf is zo boos dat hij in zijn natuurlijke vorm, een groot everzwijn genaamd Ganon, verandert. Hij stormt op Link af. Gelukkig kan de jonge avonturier nog net aan de kant springen. Ganon botst tegen een muur en komt tot stilstand. Link trekt zijn zwaard en begint in te rammen op het grote beest.

Ganon maakt zich los uit de muur en stormt meerdere keren weer op Link af. Hij ontwijkt de aanval en begint op hem in te hakken. Naar een paar keer een aantal raken zwaardslagen te hebben uitgedeeld, valt het beest om en kreunt zijn laatste adem uit. Link steekt zijn zwaard in het beest en haast zich naar de prinses. Er klinkt een magisch muziekje en hij ziet een glinsterende wolk om Zelda heen verschijnen.

Langzaam opent ze haar ogen. “Link? Waar ben ik? Wat is er gebeurd?” Ze staat voorzichtig op en knuffelt de dappere held. Hershel, Mario, Luigi, Peach en de andere Mushroom Kingdom-bewoners beginnen te juichen. Het kwaad is verslagen! Fi zegt: “Er is een kans van 99 procent dat het kwaad nu voorgoed is verbannen naar de duistere wereld.” Echter is er dus ook nog een kans van één procent dat het kwaad nog eens terugkeert. Op de plek waar Ganon lag, ligt nu het zwaard op de grond en er glinstert een klein donkerpaars steentje.

Er waait een harde wind door de kelder en opeens ontwaken ook alle andere Nintendo-helden. Fi zegt: “Het lijkt erop dat de goden jou willen bedanken voor je heldendaad. Ik neem namelijk een kracht vanuit de hemel waar.” Iedereen is weer opgestaan, maar kijken verward en weten niet wat ze allemaal overkomen is. Plotseling klinkt de stem van Midna uit Link’s schaduw: “Goed gedaan jongen! Hiermee heb je de grootste fout uit je leven van toen wel weer goedgemaakt. Mijn tijd is gekomen om voorgoed te verdwijnen. Het ga je goed!”

Fi zegt: “Nu het kwaad is verslagen, heb je het krachtige zwaard niet meer nodig. Ga naar het verlaten bos en steek het zwaard in de steen.” Samen met Zelda springt Link op Epona en galopperen ze naar het bos. Midden in het bos staat in een steen met het bekende symbool erop. “Zodra je het zwaard in de steen steekt, ben ik ook voorgoed verdwenen.” Ondanks dat Link soms knettergek werd van zijn emotieloze metgezel heeft hij er toch moeite mee om het zwaard in de steen te steken, maar wat moet, moet nu eenmaal.

Link steekt het zwaard in de steen en Fi is voorgoed verdwenen. Zelda en hij klimmen op hun paard en gaan in volle vaart naar huis. Alle andere helden uit het Nintendo-universum zijn weer een beetje bij kennis en gaan terug naar hun huis.

Daarmee komt er een einde aan Link’s grootste avontuur. Iedereen hartelijk dank voor het lezen en hopelijk tot de volgende keer!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Simcity-patch probeert verkeersproblemen weer op te lossen

PS3 doet het goed, PS Vita kwakkelt verder