in

Luigi’s Mansion (NGC)


Memberrecensie | 25 juni 2013 – Luigi’s Mansion

Ja ja Luigi’s Mansion, het is alweer 10 jaar geleden dat deze  game uitkwam voor de Nintendo Gamecube en het gaf best wel een duister kantje aan de franchise. Het broertje van de populaire Mario ging in deze game alleen op pad en jawel naar een heus spoken huis.

HET VERHAAL:

Het verhaal gaat dat Luigi een prijs wint en niet zo kleinte maar een heuse villa, maar het rare is dat Luigi niet heeft meegedaan aan een wedstrijd. Na ja hij nodigt zijn broer Mario uit om bij zijn nieuwe villa af te spreken om het te vieren. Met een map en een zaklamp gaat Luigi naar de villa toe. Eenmaal aangekomen blijkt dat Mario er niet is en en gaat hij op onderzoek uit, hij loopt naar boven voelt aan een deur en loopt weer naar beneden. Daar ziet hij een oranje schim met een sleutel en eenmaal dat hij Luigi ziet laat die de sleutel vallen en gaat hij naar boven en door de deur heen. Eenmaal door de deur heen ziet hij de geest die hem probeert aantevallen, maar voordat de geest hem kan slaan komt er een oud klein mannetje tevoorschijn en probeert hij de geest optezuigen met een stofzuiger. Helaas mislukt dat en komen de geesten terug en rennen Luigi en het onbekende mannetje de villa uit. het mannetje blijkt professor e. gadd te zijn en zijn door de Boo’s geesten die in een schilderij zijn veranderd losgelaten. Luigi krijgt de taak om de geesten optezuigen met de poltergust 3000 en ze daarna terug te veranderen in schilderijen en zo zijn broer te redden uit het spoken huis. 

DE GAMEPLAY:

Aan het beging van de game word door een training uitgelegd hoe je geesten moeten vangen. professor e. gadd legt uit hoe het werkt en moet je proberen de geesten die hij laat spawnen uitschakelen, en als je later in de game het niet meer weet kan je in het optie scherm een plaatje terug vinden voor de controls of je pakt de handleiding bij. Naarmate je veder komt in het spel leer je ook een aantal extra tips om onder andere spoken die je willen grijpen los van je te krijgen. Veder loopt besturing vrij soepel en kent weinig mankementen. Het enige wat je er aan kan merken is toch dat het switchen van je zaklamp naar je stofzuiger niet direct loopt, een voorbeeld is dat als je op een geest schijnt en die gaat snel weg door het licht dat je vaak te laat bent om je stofzuiger te pakken en de geest te pakken te krijgen waardoor het soms kleine irritaties kan oplopen om een grote groep uit te schakelen.

DE SFEER:

de sfeer in deze game is erg belangrijk. Ik denk dat je niet spoken wilt jagen in een huis dat met snoep is gevuld en mylittlepony rond loopt.(ook al kan dat misschien creepy worden) Maar de sfeer in deze game is goed, je loopt door een verlaten oude Villa heen en dat kan je goed zien, onder andere het meubilair en de spinnenwebben die daar een beetje hangen, af en toe komt er een donderschok van buiten vandaan en de donkere kamers maken het af. De kamers zijn mooi ingericht en de lampen aanstaan kan je door de stoffige verlaten kamers rond lopen om desnoods geld te verzamelen of de boo’s te zoeken.

GRAPHICS:

De graphics moet je niet gaan vergelijken met die van nu, het is een gamecube game van 2003 en voor die tijd zag het er aardig goed uit. Het is een launch game voor de gamecube en het haalt nog niet het beste er uit wat het kon. Maar deze game was ooit ontwikkelt voor de nintendo 64 en dat kan je op sommige delen wel zien. zo zijn de textures niet helemaal zoals de gamecube kon zien en kan je zien aan de blokkig heid van bijvoorbeeld deuren goed zien maar dat betekend niet dat er veel mis er mee op bepaalde fronten ziet het er gewoon goed uit, de belichting de shaduwen en de animaties zoals de zuig van de stofzuiger en het water. 

GELUID:  

Een game die in de Mario franchise afspeelt ook al is het Luigi dit keer kan niet zonder goede muziek. De muziek is erg leuk voor in een spoken huis, op donkere plekken hoor je dat erg goed dat het een grimmig sfeertje heeft en neuriet Luigi angstig er op. Op plekken waar het licht is fluit luigi vrolijk mee en loopt hupelend door de kamer heen. Helaas is de muziek niet veel. Op veel plekken word toch de zelfde deuntjes gebruikt en zit er weinig variatie in. Maar veder is de kwaliteit van het geluid gewoon goed, er is geen lag in de geluiden, de geluiden van de geesten zijn goed en de omgeving muziek is goed.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story (NDS)

Animal Crossing: New Leaf Review