in

Super Mario 3D Land (3DS)


Luigi is Taken!

Super Mario 3D land. In 2011 kwam hij uit. Veel mensen zagen het als een port van de bekende Super Mario 64 en de Super Mario 64 DS. Dit is verre van waar. Het is namelijk een game die over het algemeen de sterke punten van deze games bevat. 

De Missie voor Mario is om Prinses Peach te redden, het simpele en alom bekende verhaal. Dit gaat samen met de bossfights met de verschillende schildpadden en na een tijdje met je allergrootste aartsvijand (waar je in Mario Kart weer mee gaat racen, en in Mario Tennis mee gaat tennissen, maar dit terzijde). 

Naar mijn mening iets waar ik om juichte (dit meen ik serieus), is het feit dat je als Mario je broer Luigi kan redden. Je krijgt een kaartje verzonden met de foto van Luigi die achter de tralies zit, met de woorden ”Help me!”. Mario is natuurlijk een goede broer, en redt zijn trouwe volger, waardoor je ook als Luigi kan gaan spelen. De review wil ik graag aan die gamesessie dragen. Het werd namelijk voor mij interessant toen ik met de groene kon spelen. 

Met Luigi speel ik dus door de rest van de wereld. De replaywaarde van de game is hierdoor ongelooflijk hoog. Net als de bekende Super Mario Bros 2 voor de 3DS kan je 3 sterren per level halen. Met die sterren kun je levels vrijspelen. Na de negen werelden die je kan vrijspelen komt er nog een speelsessie vrij met nog meer werelden. Je bent er dus lang mee bezig.

Luigi is wat langer en slungeliger dan Mario, en dat maakt zijn loopje een stuk grappiger. Hij rent anders, zegt andere zinnen en is natuurlijk het bekende kleur groen. Dat je eindelijk hem kan spelen is natuurlijk erg leuk, en zorgt er voor dat Nintendo-liefhebbers lang aan deze game blijven zitten. 

Mooiste in de game vond ik wel het moment dat ik het level met Bowser overdeed, alleen dan met Luigi. Dit voelt als een echte wraakactie. Luigi bleef daar wel netjes in, dus geen scheldwoorden. Leuk voor je kinderen!

Luigi Number One!

De graphics zijn verder goed. Je kan hem natuurlijk in 3D spelen. Het is dus ook echt 3D, je ziet Luigi van alle kanten. Naar mijn mening speelt dit allemaal fijner met de 3DS XL, het is namelijk iets groter en houdt wat makkelijker vast. In 3D spelen doe je iets korter dan in gewone modus. Bij mij stond deze optie bijna altijd uit. Opslaan van je savegame is geen probleem, dit doet hij na elk level. Beter dan de meeste Mario games, die pas na een paar levels de game opslaat.

Voor bekende spelers is het soms iets te makkelijk. Alleen de bossfight met de bekende vijand Bowser kan iets moeilijker gevonden worden. Verder wordt bijna alles hetzelfde gedaan. Zelfs de bossfights met Bowser. Spelers die meer Mario-spellen hebben liggen herkennen dit en dit kan de fun bederven. Het feit dat je nog heel veel werelden voor je hebt liggen na het verslaan van Bowser geeft de game meer waarde.

Luigi kreeg een plek in deze game en heeft hem enorm verdiend. Niet alleen is hij een veel leuker personage (naar mijn mening), ook is hij anders, doet hij anders en voelt hij anders. Super Luigi naar mijn mening. Als je de game hebt liggen, mag je de naam Mario doorkrassen en er Luigi op zetten, want dit verdient de Italiaanse loodgieter. Luigi IS number one! Ben ik enthousiast? Ik wel! Jij ook?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Animal Crossing: New Leaf Review

Luigi-recensie