in

The Nuzlocke-challenge – Deel 1


De Nuzlocke-challenge, bij de meeste spelers van de Pokemon serie een bekend begrip. De Nuzlocke-challenge is een set regels die de speler kan toepassen om meer uitdaging en diepgang aan het spel te geven. Deze regels zijn geen in-game optie en moeten dus door de speler zelf gehanteerd worden.

Ik ben zelf een groot fan van de Pokemon games, echter bieden ze weinig uitdaging. Bovendien zit ik met het probleem dat ik vaak dezelfde teams samenstel omdat ik bepaalde Pokemon prefereer boven anderen. Daarom heb ik besloten om de hele serie te her-spelen op Nuzlocke. Na een succesvolle run door Red, ben ik afgelopen week begonnen aan Emerald, Diamond en White 2. Op het forum bleek er wel wat animo voor te zijn, dus heb ik besloten om af en toe een stukje te schrijven over mijn vooruitgang. Onder het artikel kan gediscussieerd worden en advies gegeven worden! Hieronder de rule set die ik hanteer:

– Wanneer een Pokemon ‘faint’ wordt deze als dood beschouwd en moet de Pokemon vrij gelaten worden.  

– Alleen de eerste encounter in een gebied mag gevangen worden, indien het een double battle betreft mag de speler zelf kiezen welke van de twee.

– Alleen Pokemon die zelf gevangen zijn mogen gebruikt worden, gift Pokemon en (in-game) trades zijn niet toegestaan. (Enkel de starter is hier een uitzondering op)

– Je mag maximaal 6 Pokemon bezitten en boxen is niet toegestaan.   

– Legendaries zijn niet toegestaan.    

– Elke Pokemon moet een unieke nickname dragen.     

– White-/black-out is game over. De champion van de betreffende regio verslaan telt als het uitspelen van het spel.

Ik zal nu even een korte globale samenvatting geven van de reis tot nu toe, aangezien ik al bijna een week bezig ben met alle drie de games en niet alles helemaal terug kan halen. Verwacht leukere en uitgebreidere verhaal in de volgende delen.

 

Het avontuur begon in het rustige stadje Littleroot Town. Na een dappere reddingspoging kreeg ik Muppet (Mudkip) van professor Birch en begon ik mijn tocht in de Hoen regio. Al snel stuitte ik op Pooch (Poochyena) die aan het team werd toegevoegd.

Met mijn twee geliefde Pokemon trok ik door stad en land, echter vonden potentiële nieuwe team genoten al snel de dood. Ook Team Aqua en de eerste gym leader waren geen partij voor het hechte duo.  In de grasvlaktes rond Rustboro City voegde Itsybitsy (Nincada) zich nog toe aan het team, maar slechts een paar gevechten later moest deze zich op offeren zodat Pooch kon blijven leven.

Na het helpen van een oude vent en zijn vogel kregen we een lift naar Dewford Town. Ik besloot om Pooch en Muppet wat te trainen in de Gym. Alles ging prima, tot dat er uit het niets een critical hit op Pooch terrecht kwam. Muppet pikte een traantje weg toen zijn makker overleed en zorgde er voor dat de moordenaar van Pooch hetzelfde lot ondervond. Maar door mijn onvoorzichtigheid zat ik nu opgescheept met nog maar één Pokemon. Ik besloot de grot ten noorden van de stad te verkennen en kwam daar een nieuw vriendje voor Muppet tegen; Rocky de Geodude.

 

Team:

lv. 17 Muppet (Marshtomp)

lv. 08 Rocky (Geodude)

 

Het avontuur in Sinnoh begon toen ik Monkey (Chimchar) kreeg van de lokale Pokemon professor. Echter bleek Monkey een nogal capabele compagnon die elke wilde Pokemon die hij tegen kwam zonder genade afslachtte. Hierdoor bleef ik lang zonder aanvulling op het team zitten. Gelukkig kwamen we bij Floaroma Town een geschikte vriend voor Monkey tegen. Fox (Buizel) werd gevangen en toegevoegd aan het team! 

Samen met de nieuwste toevoeging aan het team schopte we Team Galactic weg uit de Valley Windworks en zette we onze reis voort richting Eterna City. In Eterna Forest kwamen we nog een hopeloos geval met een Chansey tegen die we moesten begeleiden, maar het healen na elk gevecht was een uitkomst tijdens de Nuzlocke run.

Op Route 211 kwamen we Buddha (Meditite) tegen die na wat moeite zich aansloot bij het team. Ondertussen hadden we al een XP Share verkegen die nu goed van pas komt bij het trainen van Buddha voordat we de gym challenge aangaan.

Team:

lv. 21 Monkey (Monferno)

lv. 22 Fox (Buizel)

lv. 16 Buddha (Meditite)

Onze reis door Unova begon toen we Snake (Snivy) cadeau kregen van Bianca. Al snel voegde Kitty (Purrloin) en Sparky (Mareep) zich toe aan het team.  Echter ging het bij de eerste Gym al compleet mis. Zelfs na uren grinden en trainen besloten Snake en Kitty al meteen het loodje te leggen tegen Cheren.

Samen met Sparky overwon ik route na route en al snel zette ik voet in Castelia City. 

Na het achtervolgen en verslaan van Team Plasma kwam ik een zeer unieke en zeldzame Pokemon tegen in het riool van de stad. Sonic (Zubat) werd gevangen en aan het team toegevoegd.  Niet veel later vonden we een verborgen stukje gras in het midden van de stad waar Petal (Petilil) zich aansloot bij onze gang.

Nadat we Sonic de XP Share gaven hebben we een paar uurtjes getrained zodat Sonic een redelijk level kreeg. Toen er een dubbel battle kwam waren we dan ook overtuigd dat Sonic en Sparky de tegenstanders makkelijk aankonden. Helaas ging Sonic met één critical hit van een Rattata dood… And then there were two. Nu hopen dat we nog ergens een route ten noorden van de stad kunnen vinden waar we al kunnen komen om dit team wat aan te sterken voor het aankomende gym gevecht tegen Burgh.

Team:

lv. 23 Sparky (Flaaffy)

lv. 15 Petal (Petilil)

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De schitterende leugen van de JRPG – Column

Rayman: Origins (X360)