in

“All you had to do was follow the goddamn train CJ!”


“All you had to do is follow the goddamn train CJ!”

Dit is een van de meest memorabele GTA momenten ooit.

Iedereen herkent het wel. De missie waarbij je een trein moet achtervolgen terwijl Big Smoke de gasten bovenop de trein kapot schiet. Terwijl jij als motorbestuurder ook nog aankomende treinen moet ontwijken. Dit moment is zo prachtig omdat als je dit tegen een leeftijdsgenoot zegt (16 a 17 jaar) dan herkent bijna iedereen het. Je kan dus echt gesprekken beginnen met een citaat uit een game, iets wat naar mijn mening alleen Rockstar kan.

Ik heb GTA San Andreas helemaal grijs gespeeld. Jaren terug, op mijn vader zijn PC. Sterker nog, het was de eerste game die ik ooit kocht. Het werd meteen ook de beste koop die ik ooit deed. Uren en uren heb ik alleen of met vrienden rondgedwaald in San Andreas. Laatst pakte ik hem er weer eens bij. Ik stopte hem in mijn PC en begon te spelen. Ookal was het een goede 4 jaar sinds ik het voor het laatst had gespeeld. Tot mijn verbazing wist ik nog alles. Van cheats tot missies van locaties tot namen van auto’s. Het was alsof ik nooit was weggeweest.

Rockstar is naar mijn mening het beste gamebedrijf op aarde. Wat Rockstar doet met hun games kan niemand evenaren. San Andreas was toen het uitkwam revolutionair. Het was perfect in elk opzicht. Er waren zo veel mogelijkheden. Maar het spel bracht voor mij ook voor het eerst frustratie uit een spel. 

Er is nog ik missie die ik me al te goed herinner. De missie heet “Freefall”. In deze missie bestuur je een klein Cessna’tje (Dodo). Op een gegeven moment komt er een veel sneller vliegtuig op je af. Je moet snel omdraaien en achter het vliegtuig gaan vliegen in een rode cirkel. Maar… je vliegtuig is een stuk langzamer. Dus de bocht die je maakt en je timing moeten perfect zijn. Als een 11-jarig jochie is dat hartstikke moeilijk! 

Ik kan dagen en dagen doorpraten over de missies in GTA: SA. Neem bijvoorbeeld de missie waar je een Combine Harvester moet stelen en natuurlijk over de mensen heen gaat rijden en een mooie rode wolk en afgehakte ledematen als gevolg krijgt. Maar dit soort missies zijn er maar al te veel. Mijn vraag naar jullie is: Wat is jullie meest memorabele San andreas missie?

Bedankt voor het lezen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gold-abonnement gratis te delen op eigen Xbox One

Xbox One kan oververhitting voorkomen door functies uit te zetten