in

De hoofdrolspelers van Heavy Rain: Scott Shelby


De Origami Killer. Wat een schade richt die psychopaat toch aan. De levens van Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden worden volledig overhoop gegooid door deze seriemoordenaar. In vier delen bespreken we vier levens, de levens van de vier hoofdpersonen van Heavy Rain. Hoe heeft de Origami Killer hun levens beïnvloed, in welke situatie bevinden ze zich nu en hoe had hun leven eruit kunnen zien als de Origami Killer niet bestond? Vandaag in de hoofdrol: Scott Shelby.

De verhalen over hoe het leven van de personages had kunnen zijn als de Origami Killer niet bestond, zijn puur gebaseerd op fictie en staan volledig los van de gebeurtenissen in de game.

Wie is Scott?

Win Heavy Rain!

Hopelijk doe je een beetje inspiratie op met deze artikelenserie, want dat heb je nodig voor onze prijsvraag. Wij geven één keer een speciale versie van Heavy Rain weg, waarin de game zit en een CD boordevol artwork en andere extra’s. Die is bovendien gesigneerd door David Cage en de vier hoofdrolspelers! Daarnaast geven we vier keer de gewone versie van de game weg. Wat je er precies voor moet doen, lees je hier!

Scott Shelby is een doorgewinterde privédetective die zich nauwkeurig houdt aan de code van deze beroepsgroep. Slonzige, bruine jas? Check. Uitgewoond gezicht alsof je zes levens achter de rug hebt? Check. Diepe, rauwe stem waar een whiskyverslaafde jaloers op zou zijn? Check. Zijn overtuigende voorkomen zorgt ervoor dat hij altijd krijgt wat hij wil. Daarom maakt het bij Scott niet uit of hij zich onderscheidt met goede argumenten of eersteklas krachttermen; hij krijgt waar hij voor gekomen is. Dat is natuurlijk verdraaid handig voor iemand die wordt ingehuurd om de waarheid boven tafel te krijgen.

Wat heeft Scott te maken met de Origami Killer?

Het politieonderzoek gaat de families van de slachtoffers niet snel genoeg en daarom huren ze Scott in om alles wat in gang te krijgen. Dit betekent dat Scott wat adresjes langsgaat om informatie in te winnen en vreemd genoeg lijkt hij daarbij vaak op tegenstand te stuiten. De ene keer is het een geïrriteerde ex-vriend van een prostituee, de andere keer een beginnende winkeldief. Gelukkig heeft Scott de bouw om als winnaar uit een handgemeen te komen, dus we zullen het er maar op houden dat deze knokpartijtjes een goede oefening zijn. Een goede oefening voor als hij de Origami Killer zou moeten overmeesteren, mocht hij die als eerste vinden.

Hoe had zijn leven kunnen zijn zonder de Origami Killer?

Scott is astmatisch. En niet zo’n klein beetje ook. Hij heeft zijn puffertje hard nodig om de dagelijkse inspanningen te overleven. Misschien is het eigenlijk wel tijd voor Scott om met de VUT te gaan. Hoewel hij nog lang niet in de buurt van de pensioengerechtigde leeftijd komt, begint het zware leven als privédetective toch zijn tol te eisen. Bij iemand met zo’n hondenbaan weet je nooit wanneer z’n rikketik er geen zin meer in heeft. Hij zou zijn dagen ook kunnen slijten in de stamkroeg op de hoek van de straat waar hij woont, om daar met oude knarren de hele dag te kaarten en de zaken des levens te beschouwen onder het genot van een stevige alcoholische versnapering. Op zaterdagen zou hij dan zijn spaargeld kunnen vergokken op football-wedstrijden en doordeweeks op basketbalwedstrijden. Maar ja, het is natuurlijk bijna onmogelijk om een verzoek van een moeder in tranen te weigeren, dus deze ene klus moet Scott nog afmaken. Voor de moeders van al die slachtoffers van de Origami Killer.


Hiermee komt “De hoofdrolspelers van Heavy Rain” ten einde. In de afgelopen dagen hebben we Ethan Mars, Norman Jayden, Madison Paige en Scott Shelby aan je voorgesteld. Later deze week komt de recensie, dus dan weet je eindelijk wat wij van Heavy Rain vinden!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

C&C: Tiberian Sun gratis te downloaden

The Last Guardian