in

Grand Theft Gamer: raadsel van het verloren GTA-spel


Het was 14 september 2013. Iedereen op de InsideGamer redactie zat met ongeduld te wachten totdat de postbezorger met Grand Theft Auto V aankwam. De meesten zaten recensies te schrijven en colums te maken over de nieuwste games die er dit jaar nog aan zaten te komen. Totdat de postbezorgster opeens iets in de brievenbus gooide…

Iedereen rende gelijk naar de brievenbus. Ze duwde mekaar aan de kant en beukde elkaar van de trap af. Er was een iemand over, en dat was Jelle van Es. Hij zag daar een brief liggen met afzender: PostNL. Hij dacht: Wat zou dat nou kunnen zijn? Het is geen pakket… Hij maakte de brief open, en las de brief in zichzelf. Toen hij de laatste alinea had gelezen, keek hij met grote ogen naar de brief. Iemand van InsideGamer heeft een PostNL bezorgster aangevallen en is vandoor gegaan met Grand Theft Auto V! Jelle laat dit niet zomaar zitten; hij pakt zijn Sherlock Holmes spullen en gaat op pad als Detective Jelle (lees: Detective No Shit, Jelle)

Hij begon bij PostNL zelf. Hij belde ze op, en in een normale stem zeg hij: ‘Goededag, met Jelle van Es van InsideGamer. Vandaag heeft iemand van PostNL een brief naar ons gestuurd. Zij beweert te zeggen dat zij werd beroofd door iemand van het InsideGamer forum’. Waarop de mevrouw zegt: ‘Sorry meneer, maar weet u haar naam?’ Jelle kijkt nog een keer in de brief. Daar staat op als naam: ‘Daisy Mi Rolling’. Hij zegt: Hier staat als naam, ene Daisy Mi Rolling. Waarom de mevrouw zegt: We zoeken dit even voor u uit. Waarop hij op deze wachttoon werd gezet;

Jelle vond dit vreemd. Iemand van PostNL zet zijn klanten toch niet op zo’n wachtlijn? Jelle mompelde wat totdat hij de vrouw weer aan de lijn krijgt. Ze zegt: ‘We hebben net met Daisy Mi Rolling gepraat. Ze zegt dat ze werd overvallen door iemand die Grand Theft Auto erg haat. En die erg lang op een Japans spelletje moet wachten, dus hij moet de tijd zien te doden door dingen te gaan doen. Ze zit nu op het PostNL kantoor, wilt u met haar doorverbonden worden?’ Jelle zegt: ‘Is goed’.

Jelle wacht, en wordt doorverbonden met Daisy Mi Rolling. Ze klinkt Aziatisch, denkt Jelle. Hij begroet haar en vraagt haar: ‘Heeft u ook de naam van diegene?’ Daisy denkt en zegt: ‘Ja, het was iets met een S en een 3, dat weet ik nog wel’. Jelle is verward. Hoe kan iemand nou een 3 in zijn naam hebben? Nu weet hij het, het is Shenmue3! De troll waar iedereen het over had, heeft een duistere kant die niemand op InsideGamer wist! Toen begon de inspectie op Shenmue3, die op InsideGamer bekend staat als ‘Troll’, ‘Grappig’ en gemixte reacties krijgt van de InsideGamer community.

Het was nu bekend, Shenmue3 heeft Grand Theft Auto V gestolen. Maar hoe zit dit voor de redactie? Hoe kunnen ze nu Grand Theft Auto V recenseren? Hoe willen ze nu de Game of the Year 2013 spelen? En nog belangrijker, hoe pakken ze Shenmue3? U ziet het in de volgende column van Grand Theft Gamer v.4: Het raadsel van de verloren GTA spellen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beyond: Two Souls met z’n tweeën speelbaar, soort van

My GTA: Vice City diaries