in

Waarom de Nintendo DS het beste gamesysteem ooit is!


De meesten hier zullen mij niet zo goed kennen. Ik ben al zeer lang lid van Insidegamer, maar het grootste deel van die tijd keek ik vooral toe van achter de kantlijn. Voor de oude rotten op deze site die me nog kennen, blij jullie terug te mogen ontmoeten. Voor de mensen die mij nog niet kennen, aangename kennismaking.

Ik ben een ongelooflijke fan van Nintendo en Sony en mijn favoriete thuisconsole is de originele Playstation en mijn favoriete handheld is de Nintendo DS. Als ik een keuze moest maken tussen de twee, dan kies ik voor de Nintendo DS. In mijn opinie is de tweeschermige apparaat het beste gamesysteem ooit op de markt gebracht. Hiervoor heb ik vijf redenen. 

5. Best verkochte handheld ooit

Verkoopcijfers zeggen niet alles maar toch wel iets over de kwaliteit van een systeem. Als er een goed systeem op de markt komt dan spreekt het veel mensen aan en wordt het vaak verkocht. Dit in combinatie met de briljante marketing en mainstreamvriendelijke games zoals Nintendogs en Brain Training, hebben de Nintendo DS tot een waar verkoopsucces gebombardeerd. Het systeem is maar liefst 153.93 miljoen keer over de toonbank gegaan, enkel de Playstation 2 doet het beter.

4. Non-games

De Nintendo DS is het systeem dat de niet gamende medemens aan het gamen heeft gezet. Spelletjes zoals Nintendogs, Brain Training en Rhythmn Heaven hebben ervoor gezorgd dat mama’s, oma’s, opa’s en kinderen die anders nooit in aanraking zouden komen met games, toch aan het gamen sloegen. Deze games kregen het label Touch! Generation. Het waren geen volwaardige games, maar wel kwaliteitsvolle software voor de Nintendo DS. Het was geen gameconsole meer, maar een moderne Tamagotchi, een apparaat om je hersenen te trainen of een systeem waarmee je je Engels kon onderhouden. Dit is een geniaal uitgedacht concept van Nintendo waardoor veel mensen naar de winkel zijn gerend om hun handheld aan te schaffen. 

3. Twee schermen

De handheld heeft een hele rits unieke functies. De meest in het oog springende zijn natuurlijk de twee schermen. Hiermee waren allerlei originele ideeën te verwezenlijken. Zo kon je iets van het onderste scherm naar het bovenste katapulteren of kon je de map tijdens bepaalde adventure games aflezen op één scherm terwijl de gameplay doorging op het andere scherm. Dit is een vernieuwing die zeer goed uitgedacht was en waardoor veel  nieuwe zieltjes zijn overhaald.

2. Touch-screen

Waarschijnlijk wel de belangrijkste functie van de DS, het touch-screen! Door deze functie zijn er ongelooflijk veel unieke en knotsgekke gameplay-ideeën ontstaan. Op het begin leek het erop dat dit aanraakgevoelige scherm enkel maar een gimmick zou betekenen. Maar later waren er volwaardige games die toonden dat het meer was dan een trucje. Ik denk hierbij aan Kirby Power Paintbrush wat toonde wat het Touch-screen werkelijk kon betekenen voor de game-ervaring. Later kwamen er nog genoeg games die perfect te besturen waren met de stylus. Denk hierbij aan Ninja Gaiden: Dragon Sword en de twee Zelda’s die op de DS verschenen. Het grote commerciële succes van de DS heeft het te wijten door dit Touch Screen!

1. Gamecatalogus 

Castlevania, Sonic Rush, New Super Mario Bros,Dragon Quest, Mario & Luigi, Pokémon, Professor Layton, Zelda, Chrono Trigger, Another Code, Hotel Dusk, Mario Kart, New Super Mario Bros, Ghost Trick, Metroid, … Meer hoef ik hier niet over te zeggen, de bovenstaande games zeggen genoeg.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kingdom Hearts – Welke versies moet ik spelen

Castle of Illusion HD Review – Een grijze muis