in

Lufia (SNES)


Hoewel het al decennia lang geleden is dat dit spel uit is gekomen, leek het mij altijd leuk om een recensie te schrijven over het geweldige spel Lufia II: Rise of the Sinistrals (ook wel Lufia genoemd in Europa). Lufia (SNES) is in mijn optiek een van de beste RPGs gemaakt. Je begint als Maxim (of iedere andere naam die je je character wilt noemen) in het stadje Elcid, waar Maxim als monstervanger zijn geld verdiend. Op een dag vliegt er een rode bol de zee in die het hele dorp gezien heeft, Maxim gaat erop uit en naarmate het spel vordert ontmoet hij meerdere mensen met verschillende motivaties die zich bij zijn speurtocht naar het mysterie aansluiten. Hij komt een mysterieuze vrouwelijke verschijning tegen na de eerste dungeon die hem op weg zal helpen naar het uiteindelijke doel, alleen niet alles is wat het lijkt..

Naast verdere personages die zich tijdens jouw speurtocht aansluiten zijn er ook 7 Capsule Monsters die zich bij het gezelschap aan kunnen sluiten, maar die soms wel goed verborgen zijn in de wereld van Lufia. Na een tijdje krijg je een boot en kan je boottochten maken naar de verschillende werelddelen binnen Lufia, waarna de boot nog getransformeerd kan worden naar zowel een onderzeeer als een luchtschip waardoor je je veilig en snel kunt verplaatsen.

Het verhaal is erg goed en vaak grappig en de personages zijn allemaal uniek in hun soort; een jeugdvriendinnetje van de hoofdpersoon, een gespierde man, een (nog) sterkere man, een elf, een wetenschapper, en de toekomstige vrouw van de hoofdpersoon die allemaal verschillende krachten of spells uit kunnen oefenen en daardoor verschillende rollen binnen het gezelschap opeisen (een beetje in de vorm van; healer, melee damagedealers , spell damagedealers en tanks)

Met veel dungeons, kastelen en puzzels (!) heb je hier 30 uur playtime plezier aan en dat kan langer worden door het spelen van verschillende sidequests die heel erg leuk bedacht zijn (e.g. Oude Grot waar je iedere keer dat je binnenkomt alles totaal anders is, je bepaalde schatten die je vind mag houden en op zoek bent om naar level 99 te komen en tegen een eindbaas te spelen en tijdens dit alles 10 speciale schatten te vinden). Zeker de puzzels in dit spel zijn vaker wel dan niet erg lastig, maar dit maakt het spel des te leuker en maakt het ook echt een uitdaging. ”World’s Hardest Trick” is een befaamd voorbeeld van een puzzel (wel direct de moeilijkste uit het spel) die opgezocht kan worden op bijvoorbeeld YouTube.

Buiten het verhaal om, ziet het spel er grafisch fantastisch uit en samen met de muziek en de deuntjes van de verschillende dungeons/kastelen en steden creëert dit een sfeer die je nog lang zal heugen. Liefhebbers van RPGs die Lufia nog nooit gespeeld hebben missen zeker wat, maar ook mensen die RPGs nog nooit gespeeld hebben of er niet zo dol op zijn zou ik toch willen aanraden om het spel te proberen, want de sfeer van het spel is werkelijk waar geweldig.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe Star Wars 1313 had kunnen worden

Assassin’s Creed: Revelations (X360)