in

Top 5 antagonisten


Wéér een lijstje? Ja, wéér een lijstje… Want nu ik toch bezig ben, dacht ik dat ik net zo goed  nog een lijstje kon samenstellen (en daarom zal er binnenkort ook nog wel een top 5 protagonisten verschijnen). Deze keer van mijn top 5 antagonisten. Dit wordt waarschijnlijk ontiegelijk moeilijk, omdat de gemiddelde gamer zo al uit zijn hoofd een paar geniale antagonisten kan opnoemen. Daarom dus zoals altijd, dit is mijn lijst, dus wees vrij om in de comment sectie jouw meest geniale/angstaanjagende/fenomenale/enz. antagonist(en) te noemen. 

P.S. O ja, voor de zekerheid even een SPOILER ALERT! 

5. Father Comstock (Booker DeWitt), Bioshock: Infinite

The Lord forgives everything, but I’m just a prophet… so I don’t have to. Amen.

Wat Father Comstock zo’n fascinerende antagonist maakt, is dat hij in wezen Booker DeWitt (protagonist) is, maar dan een alternatieve versie. Zoals je weet zorgt het einde van Bioshock: Infinite nogal voor de nodige mindfuck, en komt het erop neer dat het vermoorden van Father Comstock in de ene wereld hem voort laat bestaan in miljoenen paralelle andere werelden. Daardoor zal hij dus in miljoenen paralelle werelden zijn gruweldaden kunnen blijven uitvoeren. De enige oplossing was dus het probleem bij de bron aanpakken, en dat was het moment waar Booker DeWitt gedoopt werd. Want al weigerde hij de doop in de ene wereld, in de andere wereld accepteerde hij deze, en werd hij uiteindelijk Father Comstock. Al met al dus gewoon onbegrijpelijk moeilijke materie, maar wel zeer interessant. Vooral omdat ik erg geniet van games met een goed verhaal, al helemaal als ze stof tot nadenken geven.

 

4. GLaDOS, Portal (series)

We’rea lot alike, you and I. You tested me. I tested you. Youkilled me. I—oh, no, wait. I guess I haven’t killed you yet. Well. Food for thought.“―GLaDOS 

GLaDOS (Genetic Lifeform and Disk Operating System)is… ehmmm… Tja…, wat is GLaDOS nou…? Als je begint lijkt het gewoon een monotone computerstem die jou instructies geeft over wat te doen. Maar in de loop van de game lijkt er eigenlijk wel iets vreemds aan de hand. Ze is nogal verontrustend onbezorgd over de gevaarlijke tests die voor Chell’s dood zouden kunnen zorgen. Langzaamaan worden haar opmerkingen steeds verontrustender, en na meerdere pogingen om Chell in te lijven en later weg te krijgen wanneer ze dichterbij haar komt, maakt ze openlijk opmerkingen waaruit blijkt dat ze dood moet. GLaDOS is zo’n goede antagonist omdat ze in het begin gewoon een normale computerstem lijkt met voorgeprogrammeerde zinnen. Maar langzaam wordt ze een echte antagonist met een nogal sinistere humor, die geniet van de angst van menselijke testobjecten.

3. The Joker, Batman: Arkham (series)

”This city deserves a better class of criminal. And I’m gonna give it to them.” – TheJoker

Hij was natuurlijk al de meest iconische slechterik in het superhelden universum, en nu deze meneer ook voortaan in videogames verschijnt, is het natuurlijk niet meer dan logisch dat hij in dit lijstje staat. The Joker is eigenlijk gewoon iemand die puur voor zijn eigen plezier haat en verderf zaait. Dat doe hij uit nieuwsgierigheid of het Batman deze keer wel gaat lukken om hem tegen te houden. Wat The Joker en Batman zo’n iconische duo maakt, is dat ze simpelweg niet zonder elkaar kunnen. The Joker is voor Batman DE reden om te doen wat ie doet, en zonder hem zou Batman waarschijnlijk weinig meer voorstellen, maar precies hetzelfde geldt voor the Joker. The Joker heeft Batman net zo hard nodig als dat Batman the Joker nodig heeft. Als de ene verdwijnt heeft de ander geen reden meer om te bestaan.

 

2. Albert Wesker, Resident Evil (series)

The right to be a god… That right is now mine. 

– Wesker to Spencer before killing him. 

Gewoon echt een klassieke slechterik. Zo iemand die nooit iets goeds zal doen en alleen maar voor eigenbelang gaat. En macht. Macht ja, want daar draaide alles om bij deze man, zelfs als dat betekende dat hij mensen die hem blindelings vertrouwden moest verraden om dat doel te bereiken. Door dat hij in feite een supermens was, en ook nog is een grote kennis van biologische wapens had, was hij in essentie degene die de ondergang van de mensheid had kunnen veroorzaken. Op het einde begon hij zichzelf zelfs als een god te zien, en geloofde dat alleen de sterksten zullen overleven, en was het zijn plan om de mensheid in krachtige supermensen te veranderen, met zichzelf aan het hoof als ‘god’. Gewoon een slechterik in hart en nieren, dus is het maar goed dat er zo iemand als Chris nog op de aarde rondliep.

1. Vaas, Far Cry 3

Did I ever tell you the definition of insanity?” – Vaas 

Wat is er nou zo eng aan een Vaas (slechtste woordgrap ooit)? Nou, deze Vaas is wel eng. Want hij is gewoon goed gek. Niet meer en niet minder… Nou zijn alle antagonisten eigenlijk gewoon goed gek, maar Vaas is een gevalletje apart. Gevalletje van ‘jij vindt mij niet aardig? nu heb je een kogel door je kop’ gek. Onvoorspelbaar, gewelddadig, drugsverslaafd, kortom levensgevaarlijk. De ‘insanity-monoloog’ (http://www.youtube.com/watch?v=eBDi0iM2kcU) vind ik nog steeds één van de beste monologen ooit.Maar ik denk dat Vaas vooral zo’n goede antagonist was omdat hij compleet om zijn voice-en motioncapture acteur is heen gebouwd. Het originele idee is volledig aan hem aangepast, alleen omdat hij zo’n diepe indruk had achtergelaten. Bij deze dus vooral een compliment aan de acteur Michael Mando voor de geniale vormgeving aan Vaas.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skylanders: Swap Force Review – Swap ’til you drop

Assassin’s Creed 4 Review – Tem de woeste zee