in

De top 6 Assassin’s Creed games


In teken van de release van Assassin’s Creed IV: Black Flag enige tijd geleden, besloot ik om samen met mijn recensie de console games op een rij te zetten, van slechtste naar de aller beste. En ook al is er heel wat Assassin fun te beleven op mobiele platformen, deze lijst gaat helemaal over de ‘grote’ games. Let’s go!

6. Assassin’s Creed: Revelations

Ik denk dat veel van jullie het hier mee eens zijn. Assassin’s Creed: Revelations was de minste van de Assassin’s Creed games en volgens velen was dit het begin van de serie als melkkoe, ook al was de game geweldig. Revelations kwam uit in 2011 en was het vervolg op Assassin’s Creed: Brotherhood. De spelers stapte wederom in de schoenen van bekend Assassin Ezio Auditore Da Firenze. Ezio is in dit deel een wat oudere man. In Maart van het jaar 1511 reisde Ezio af naar Masyaf, nadat hij een brief vond van zijn inmiddels overleden vader. De brief ging over een geheime bibliotheek van Assassin Altaïr Ibn-La’Ahad, de protagonist van de eerste Assassin’s Creed. Het gerucht ging de ronde dat in deze bibliotheek kennis van onschatbare waarde lag verstopt, verborgen onder een oud fort van de Assassins. Eenmaal daar werd Ezio begroet door Templar Leandros. Ezio werd gevangen genomen en ontsnapte zijn eigen executie om vervolgens naar Constantinopel af te reizen. Fun fact: Assassin’s Creed: Revelations werd eerst ontwikkeld voor de 3DS onder de naam Assassin’s Creed: Lost Legacy, maar de game werd stilletjes gecanceld en transformeerde zo in Revelations. Insidegamer.nl beloonde Assassin’s Creed: Revelations met een 8+. Ik vond Revelations de minste van de zes omdat het ons weinig vernieuwing bracht, met een matige setting die zeker wat minder is als je het vergelijkt met Rome of Venetië ookal was het verhaal een vermakelijke afsluiter van Ezio’s verhaal. Oh ja, Den Defense is een fout die nooit meer mag worden gemaakt.

5. Assassin’s Creed

Assassin’s Creed was het begin van de hele franchise en de verhaallijn die de meeste fans ‘The Desmond Saga’ hebben genoemd. Assassin’s Creed kwam uit in 2007 en was vrijwel innovatief en vernieuwend op elk vlak, free roam parkour actie gepaard met stealth. Het spel draaide om het gebruik van een machine genaamd de “Animus”, waarmee de gebruiker naar de genetische herinneringen van zijn of haar voorouders kon reizen om zo die herinneringen te beleven. De game centreerde rond een barman genaamd Desmond Miles. Desmond werd ontvoerd door een bedrijf genaamd Abstergo Industries zodat ze hem als proefpersoon voor de Animus konden gebruiken. Zo leerde Desmond over een van zijn voorvaderen, de Assassin Altaïr Ibn-La’Ahad die tijdens de Derde Kruistocht in het Heilige Land leefde, details van een strijd tussen twee oude sekten – de Tempeliers en de Assassin Orde – passeren de revue als beide afzoeken naar een artefact alleen bekend als een “Piece of Eden.”Assassin’s Creed kreeg van Insidegamer.nl een 8. Assassin’s Creed verraste vriend en vijand, mij inbegrepen. Alles was vernieuwend, een grote open stad die je kon verkennen als badass sluipmoordenaar, en niet alleen omdat je een sluipmoordenaar bent, maar voor een reden. De reden waarom deze AC niet zo goed staat, is omdat de vervolgen simpelweg gewoon beter waren, Assassin’s Creed staat toch beter dan Revelations omdat deze game revolutionair was en nog steeds is.

4. Assassin’s Creed III

Als officieel de vijfde game in de serie, kwam Assassin’s Creed III in 2012 uit, een game die de Desmond Saga zou afsluiten. Persoonlijk vind ik AC III een goede game, maar met een vieze nasmaak als je bedenkt dat ze zoveel meer uit zo’n coole setting konden halen. Assassin’s Creed III was een direct vervolg op Assassin’s Creed: Revelations. In deze game vecht Desmond samen met zijn vader en vrienden tegen Abstergo om zo de wereld van een zonnevlam te redden. Het verhaal in de Animus draaide helemaal om Templar Haytham Kenway en zijn zoon, de Assassin Connor Kenway. De game begint tijdens een opera. De spelers besturen Haytham Kenway wanneer hij een Assassin vermoord in het theater. Hij steelt een medaillon, later word bekend dat dit medaillon een sleutel is van “Zij die hiervoor kwamen.”. Haytham en de andere Templars denken dat dit een sleutel is tot een opslagplaats en sturen Haytham naar Amerika tijdens die Amerikaanse Revolutie. Hier word hij verliefd op de toekomstige moeder van Connor. Connor leert om een Assassin te worden en gaat achter vaderlief aan, om de Templars te stoppen. Assassin’s Creed III kreeg van Insidegamer.nl een welverdiende 9- om zijn fenomenale, historische belevingsmomenten in het verhaalen de coole nieuwe wapens zoals de Tomahawk en Rope Darts, ook al sloegen Boston en New York als steden de plank mis.

3. Assassin’s Creed II

De tweede game in de serie en volgens velen de beste van allemaal. Assassin’s Creed II kwam in 2009 uit en was een direct vervolg op Assassin’s Creed uit 2007. Aan Assassin’s Creed II heb ik goede herinneringen omdat het de eerste AC game die ik speelde. Alles klopte, het free runnen, de combat, het interessante verhaal over Ezio en hoe hij een Assassin wordt. game introduceerde favoriet Ezio Auditore en verbeterde de Assassin’s Creed formule op elke denkbare manier. Het spel richt zich weer op Desmond Miles nadat hij ontsnapt uit Abstergo Industries met de hulp van de werknemer Lucy Stillman. In een poging om Abstergo en de hedendaagse tempeliers te verijdelen, Desmond maakt gebruik van een nieuwe Animus om de genetische herinneringen van zijn voorvader, Ezio Auditore da Firenze, die tijdens de Renaissance in Italië gewoond herbeleven. De speler bestuurt Desmond op sommige stukken in de game, maar vooral Ezio, die een Assassin wordt nadat zijn familie is verraden en grotendeels is opgehangen. Terwijl de speler de controle heeft over Ezio, kan een grote open wereld verkennend worden in vertolkingen van grote Italiaanse regio’s en steden door middel van een mix van actie, stealth en economische gameplay. Assassin’s Creed II kreeg van Insidegamer.nl een welverdiende 9+.

2. Assassin’s Creed IV: Black Flag

Als je mijn onlangs geschreven review hebt gelezen hoef ik je niet uit te leggen waarom Black Flag een geweldige game is en een volwaardige toevoeging aan de serie. Als je mijn recensie niet hebt gelezen, HIER EEN LINK: http://www.insidegamer.nl/community/recensies/28988/assassins-creed-iv-black-flag-ps3

Assassin’s Creed IV: Black Flag kreeg van Insidegamer.nl een 8.

1. Assassin’s Creed: Brotherhood

Hier is hij dan, mijn persoonlijke favoriet van alle zes. Assassin’s Creed: Brotherhood kwam uit in 2010 en was een direct vervolg op Assassin’s Creed II uit 2009. Met behulp van de Animus 2.0, probeerde Desmond Miles een van de latere herinneringen van Ezio te beleven in de hoop dat het de locatie van de Apple of Eden zou kunnen uitwijzen, die kan hem in staat stellen om een voorzegde ramp te voorkomen zou onthullen. Ik vind Assassin’s Creed: Brotherhood de beste uit de serie omdat het een echte ASSASSIN game is, als Ezio rekruteer je verschillende Assassin’s om ze te trainen en uiteindelijk in combat te gebruiken. Tel daarbij op dat Rome misschien wel de beste Assassin’s Creed stad ooit is die jij kunt gebruiken als persoonlijk klimrek, een originele multiplayer en ontzettend veel dingen om te doen en je komt bij de conclusie dat Brotherhood met zijn verdiende 9- van Insidegamer.nl de beste Assassin’s Creed ooit is.

Dat was mijn persoonlijke top 6, wat is die van jou en wat hoe zou jij Assassin’s Creed V willen zien, en in welke setting? Comments!

Screenshots zijn van Insidegamer.nl 🙂

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VrijMiRob – Het beste game-event ooit

Ratchet & Clank: Nexus Review – Waardige afsluiter