in

Ode aan Jelle!


Deze week is het jammer genoeg zo ver: Jelle van Es – hoofdredacteur van InsideGamer – is ontslagen. Dit mag niet onopgemerkt aan je voorbij gaan. Na een week vol Sony-advertorials van twee niet nader te noemen leden, is het nu tijd voor een geheel eenzijdig en ondoordacht stukje reclame voor het gezicht van “onze” gamewebsite. 

De Dikke van Es

De Dikke van Es maakt geen ietwat onhandig uitgedrukte melding over diens schrijver, maar “een absolute goedzak met een gigantische passie voor games” zou een redelijke beschrijving zijn. Mocht je twijfelen aan die passie: Jelle heeft een van zijn kinderen naar een gametitel vernoemd. Mocht je hem geen absolute goedzak vinden: tja, “hoge winden vangen veel boom”, zoals hij zelf zou zeggen. 

De geschiedenis

Jelle had zich inmiddels rijk kunnen rekenen, ware het niet dat hij – in plaats van wat aandacht aan Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek te schenken – zo nodig met minder geld wilde rondkomen om ons een degelijke gamewebsite te gunnen. Net als Sony geeft Jelle namelijk onvoorwaardelijk om de consument! De wil om geld te verdienen is iets dermate banaals, dat dit fenomeen alleen nog maar in Amerika voorkomt.

En dus ging Jelle wat artikeltjes uittypen. Deed hij dat in 2001 nog voor GBADoom, in augustus 2002 ontstond InsideGamer al. Deze nieuwe site was niet direct een succes – ter illustratie: er waren ongeveer evenveel bugs als in IG4, en dat zijn er veel – maar dankzij hulp van onder andere Kris Boon werden “grenzen verbreed”. Dit was gelukkig nog maar het “puntje van de ijsberg”, want InsideGamer is uiteindelijk uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van gamewebsites.

Dit artikel ging toch over Jelle en niet over het ontstaan van InsideGamer? Klopt, maar InsideGamer ís Jelle! Nou ja, niet helemaal, want InsideGamer is natuurlijk een stukje code dat bij de eerste drie updates steeds werd verbeterd en bij de vierde versie weer terug naar af ging. En Jelle is natuurlijk niet per se gelijk aan InsideGamer. En InsideGamer zal zonder Jelle (waarschijnlijk) wel blijven voortbestaan. En Jelle ook wel zonder InsideGamer. 

Snap je het nog? Leg het mij dan maar uit, want ik ben het kwijt. Punt is: bij InsideGamer denk je aan Jelle.

Jelle’s voordelen

Tenzij je houdt van gamenieuws met een vertraging waar de NS zich nog voor zou schamen, kom je voor de artikelen, sfeer en/of community op InsideGamer. Jelle weet als geen ander over die drie categorieën te waken. Zo zet hij het ene na het andere artikel online, doet hij een stap opzij om Luigi het gasthoofdredacteurschap te gunnen en reageert hij meermaals op artikelen uit de community. Hij staat open voor kritiek en lacht het hardst om grappen die over hem worden gemaakt. Maar ja, wie het laatst lacht, lacht dan ook het hardst, dus zo vreemd is dat misschien nog niet eens.

De nadelen

Natuurlijk is er vast ook wel wat op Jelle aan te merken, maar om dit stukje consequent eenzijdig en ondoordacht te houden, zal daar niet bij worden stilgestaan. 

Moet ik nu het membercontent-gedeelte in de gaten houden en reageren in de commentsectie?

Nee, je hoeft helemaal niks! Dit is ook de enige Jelle-advertorial die ik plaats. Maar plemp gerust jullie mening in de commentsectie! Echter, voordat je dat doet: weet wel dat er geen vinger van Jelle in mijn anus zit en dat er zeker geen ruimte is voor een hele hand.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jelle neemt afscheid van InsideGamer

500.000 euro subsidie voor koeien in Farmville