in

Offensief tegen de Jelle-rellen


Het zal niemand ontgaan zijn dat Jelle van Es onlangs ontslagen is bij zijn eigen site, omdat zijn visie niet met die van Sanoma overeenkwam. Dat dit een groot gemis is voor InsideGamer is ook geen nieuws. Jelle’s enthousiasme en passie voor de site en voor games maakten dat hij jarenlang het gezicht van de site was. Het is nog steeds ondenkbaar dat zo’n icoon, zo’n vaste waarde, dat Mister InsideGamer nu verbannen is uit zijn eigen koninkrijk.

Binnen no time heerst er al chaos op de site. Woede, onbegrip en verdriet worden geuit in de reacties. Het is mooi om te zien dat de community zo betrokken is bij de situatie. Maar soms lopen de emoties iets te hoog op. Het halve forum besluitt te verkassen, vaste frontpagebezoekers pakken individueel hun biezen en de redactie wordt de huid vol gescholden. Maar waar is dit allemaal goed voor?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit minstens net zo erg als jullie. Het vertrek van Jelle laat een enorm gat achter en IG is op dit moment gewoon niet voor te stellen zonder Jelle. Maar dit is géén reden om weg te gaan. Hoewel Jelle de InsideGamer-man is, is InsideGamer nog veel meer dan dat. Hij heeft de site opgebouwd en er een geweldige redactie neergezet die ons iedere dag van content voorziet. Wat hij achterlaat is niet enkel een groot gat, maar ook een team vol potentie en talent. Hij heeft met deze mensen dag in dag uit samengewerkt en ze gebracht waar ze nu zijn. In hen allemaal zit een stukje Jelle en ook zij vormen voor een groot deel de identiteit van InsideGamer. Zoals het er nu uitziet, zetten alle redacteuren Jelle’s site, die hij als zijn kindje beschouwt, voort.

Dirty Harry laat zich in de reacties flink erover uit, zoals we van hem gewend zijn. De redactie zou volgens hem geen knip voor hun neus waard zijn, zich allemaal diep moeten schamen, omdat ze geen openbare steunbetuiging geven aan de Jelle-rellen. Maar doet de redactie nu niet juist wat Jelle zou willen? Ik kan niet voor hem spreken, maar ik kan me voorstellen dat hij zijn kindje liever ziet uitgroeien tot een volwassen site die hij aan zijn collegae kan achterlaten, dan dat het een lelijke dood sterft doordat redactieleden en members massaal opstappen. Als hij had gewild dat de site zou branden, had hij dat wel aan de redactie verteld in de hoop gevolg te krijgen. Ik kan me echter niet voorstellen dat Jelle de site waar hij meer dan tien jaar al zijn energie en liefde in stak, op zo’n manier zou willen laten vallen. Door de site draaiende te houden, laten de redactieleden naar mijn idee juist zien dat ze zijn zorg zullen overnemen.

Jammer genoeg delen veel InsideGamer-leden die opvatting niet. Het is een scenario dat direct uit een willekeurige televisieserie of film zou kunnen komen: de leider van de groep gaat dood/verlaat de groep en vervolgens ontstaat er chaos onder de resterende groepsleden, met versplintering tot gevolg waarbij iedereen zijn eigen weg gaat en er hoogstens kleine groepjes overblijven, schimmen van wat ooit was. Dit gebeurt nu ook op InsideGamer, we springen met zijn allen van een schip dat nog niet eens zinkende is. Want “zonder Jelle is InsideGamer niets meer”. Onzin, er zit nog steeds een topredactie die de site draaiende probeert te houden ondanks alles wat er gebeurd is (en de situatie zal op hen nog veel zwaarder drukken dan op ons members). Door nu weg te gaan geef je Sanoma geen signaal, zij zullen eerder blij zijn om de kritische bezoeker te verliezen. Door nu weg te gaan, laat je Jelle’s droom en de redactie juist in de steek.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VrijMiRob: End of an era

War Thunder (PS4) Review