in

Het leed dat ‘Metal Gear Solid: Peace Walker’ heet


Het duurt niet al te lang meer voor we aan de slag kunnen met Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, de proloog op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. In de game krijgen we bekende dingen te zien zoals het spelen met Big Boss, de stealth actie en lange tussenfilmpjes. Daarnaast speelt het spel zich af een jaar na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid: Peace Walker.  

Metal Gear is mijn all time favorite serie en staat ver boven alle games die ik ooit heb gespeeld in mijn leven. Maar dat is nog niet heel lang het geval. Mijn obsessie voor deze serie begon eind 2012, toen ik Metal Gear Solid: HD Collection cadeau kreeg met de feestdagen. Als  nieuwe fan van de serie wist ik niet dat de games niet in de chronologische volgorde uitgebracht worden. Ik besloot dus gewoon te spelen in de volgorde waarop de games stonden afgebeeld op het doosje. Ik begon bij Metal Gear Solid 2. Toen ik die uitgespeeld had ging ik door naar Metal Gear Solid 3, om te eindigen met Metal Gear Solid: Peace Walker.

 

Na het uitspelen van Metal Gear Solid 2 en 3 was ik compleet weggeblazen. De verhalen waren prachtig, gameplay was uitgebreid en ik kon haast niet wachten op wat voor moois Metal Gear Solid: Peace Walker mij zou brengen. Toen ik echter die game opstartte, wachtte mij een zeer onaangename verrassing.

 

Zo ergerde ik me kapot aan de graphics. Ze waren niks vergeleken met Metal Gear Solid 2 en 3. Ook het wisselen van wapens en items was er zeer op achteruit gegaan. Waarom staat de game niet stil als je dat wil doen? En waarom staan ze eigenlijk op hun zijkant weergegeven? En dan die onuitgebreide Codec. Maar het ergste vond ik nog wel de cutscenes. Daar waar ik bij Metal Gear Solid 2 en 3 genoot van de strakke, spannende tussenfilmpjes waren het hier geanimeerde tekeningen. ‘Waarom?’ vroeg ik me af. Na een uur of 4 spelen trok ik de disc uit mijn PS3 en zette hem terug in de kast. Peace Walker was voor mij een mislukking. Een schaamtevolle vertoning waarvan ik alleen maar kon denken: ‘Waarom?’

 

De maanden vlogen voorbij en ik was, na het aanschaffen en uitspelen van delen uit de serie die ik WEL leuk vond, uitgegroeid tot een echte Metal Gear Solid fanboy. Toen kwam de aankondiging van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Uiteraard was ik meer dan enthousiast geworden, en kon niet wachten tot de release. Ik volgde zo’n beetje alle details die over de game bekend gemaakt werden. Zo kwam ik erachter dat Metal Gear Solid V: Ground Zeroes zich een jaar na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid: Peace Walker zal afspelen. In eerste instantie deed dat me niet zoveel. Totdat ik een trailer bekeek van de game. Hierin hoorde we Big Boss het volgende zeggen: “we’ve received information about Paz being still alive”. Paz? Was dat niet dat personage uit Metal Gear Solid: Peace Walker? Toen ik dit dacht, viel het kwartje: Ground zeroes zou veel flashbacks naar Peace Walker bevatten. Dat kon haast niet anders. Als ik dus Ground Zeroes zou gaan spelen zonder ooit Peace Walker uitgespeeld te hebben, zou ik geen bal snappen van wat er in Ground Zeroes verteld wordt. Dat wilde ik hoe dan ook voorkomen. Er zat dus maar één ding op. Inderdaad, Metal Gear Solid: Peace Walker toch te gaan spelen.

 

 

Ik besloot dus de draad opnieuw op te pakken en ben Peace Walker gaan spelen, helemaal vanaf het begin. Af en toe schudde ik nog steeds afkeurend mijn hoofd terwijl ik keek naar de getekende tussenfilmpjes of als ik moeilijk zat te doen met het wisselen van wapen. Maar ik moest het ermee doen. Uiteindelijk bleek de keuze om Peace Walker toch weer te gaan spelen een goede te zijn. Toen ik eenmaal een stukje verder in het verhaal zat en gewend was aan de nadelen van de game, begon ik Peace Walker langzaam toch stiekem een beetje leuk te vinden. Het verhaal werd steeds spannender en het onderhouden van je legertje was zo slecht nog niet. ‘Tuurlijk, op veel punten vond ik dat de game wel wat verbetering had kunnen gebruiken, maar het spelen van dit spel was niet meer zo’n nachtmerrie als in eerste instantie.

 

Inmiddels zijn we een paar weken verder, en staat ook Metal Gear Solid: Peace Walker uitgespeeld in mijn kast. Ik heb er niet zo van kunnen genieten als dat ik deed bij de andere Metal Gear games die ik speelde, maar ach, ik ben nu in ieder geval goed voorbereid op Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, wanneer deze op 18 maart uitkomt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Honkbalknuppel ook weer in nieuwe Smash Bros. aanwezig

Hartenbreker : Dubbel Jump?