in

Mad Skills Motocross (iPh)


Misschien hebben goede mobiele games wel dezelfde eigenschappen als een goede vriendin: een mooi uiterlijk, niet te ingewikkeld en speelplezier op elk gewenst moment. Er zijn er helaas maar weinig die aan deze eigenschappen voldoen, maar Mad Skills Motocross 2 heeft het misschien wel allemaal.

Er zijn tegenwoordig genoeg racegames tevinden in de app-stores, maar weinig zijn er zo uniek als deze. Mad Skills Motocross wist in 2011 indruk te maken door de manier waarop 2D racing op een mobiele device naar een hoger niveau getild werd, en deze opvolger bouwt daar succesvol op voort. Met een simpele besturing scheur je één tegen één over heuvels, terwijl je je evenwicht bewaart en bovenal niet vol gas door de lucht wordt geslingerd en op een spectaculaire wijze aan je einde komt.

Het klinkt allemaal simpel, maar Mad Skills Motocross valt niet te onderschatten. Door de, zeker voor een mobiele game, realistische physics moet je constant je evenwicht verplaatsen om in de juiste flow te komen en zo snelheid te behouden en extra hard over de vele jumps te knallen. Maar maak je één foutje? Dan kun je winnen wel vergeten en zul je op de restart-knop moeten rammen, vaak tot frustratie aan toe.

Toch kun je het niemand behalve jezelf kwalijk nemen als je een races niet weet te winnen. Het blijft namelijk heerlijk om in een goed ritme langzaam je tegenstander in te halen en zorgt voor voldoening na vele malen je telefoon uit te hebben gescholden. En mocht het echt niet lukken, dan zijn er altijd nog de boost-raketten die je zo nu en dan vrij speelt.

Helaas is dit de enige power-up die je in de game zult vinden. De originele Mad Skills Motocross zat vol met divisies met ieder zijn eigen uitdaging, waarbij je vleugels uit kon klappen, extra hoog kon springen en nog meer van dit soort over de top gekkigheid. Dit zorgt ervoor dat deze game een beetje kaal aanvoelt als het gaat om variatie in de gameplay. Persoonlijk kon ik niet genoeg krijgen van het oneindig vliegen over te heuvels, maar de afwisseling van het vorige deel had toch wel wat. 

En zo heeft de game wel meer kleine scherpe randjes. Het unlocken van nieuwe motoren klinkt allemaal leuk en is uitdagend om te doen, maar behalve dat ze iets sneller zijn lijken te gaan heb je werkelijk geen idee wat de verschillen zijn. Ook had er meer variatie in de levels gemogen, want met bos-, woestijn- en indoor- racebanen is het aanbod best karig.

Om toch genoeg variatie te bieden zit er naast dein totaal 36 races ook een online gedeelte in. In de daily-challenge race je tegen een random persoon die in jouw divisie zit, soms met een speciale eis, zoals een minimaal aantal seconden voorsprong. Ook kun je online racen tegen vrienden en leaderboards bijhouden, wat ervoor zorgt dat de game toch heel wat meer speeltijd biedt dan zijn voorganger.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beter een kleine die steigert…?

Let’s Play Goat Simulator