in

Peggle 2 (XBO)


Soms ben je na een heftig potje Battlefield of Titanfall even toe aan een wat rustigere game. Een game die ervoor zorgt dat je je weer helemaal zen gaat voelen. Of je wilt nog even snel een spelletje spelen voordat je naar school of naar je werk moet. EA en Popcap zijn er op dit soort momenten voor je met Peggle 2.

De game is prima als tussendoortje omdat het zo lekker simpel is. Je schiet kleine metalen balletjes en de bedoeling is dat je zoveel mogelijk pegs vernietigt. Blauwe pegs zijn honderd punten waard, oranje moet je vernietigen om het level te halen en groene om de speciale vaardigheden van je meester te activeren. Het gegeven mag dan simpel zijn, dit neemt niet weg dat er zeker wel uitdaging te vinden is. Ten eerste heb je maar een beperkt aantal metalen balletjes en daarnaast zijn er nog allerlei andere kleuren pinnetjes die ervoor kunnen zorgen dat het je niet lukt om alle oranje pinnetjes te vernietigen.

Je staat er dus niet alleen voor wanneer je deze pinnetjes moet vernietigen. Iedere tien levels ontmoet je een nieuwe meester. Elke meester heeft zijn eigen vaardigheid, je begint met de bekende eenhoorn. De speciale vaardigheid van de eenhoorn is dat hij (of zij) een extra lange richtlijn heeft, hierdoor kun je goed zien welk pinnetje de metalen bal gaat raken. Een andere meester schiet enorme bowlingballen naar beneden waardoor je heel veel pinnetjes tegelijk kunt vernietigen. In totaal bevat de game zes meesters. Wanneer je een level hebt voltooid hoor je bij iedere meester een ander overwinningsmuziekje, deze zijn stuk voor stuk erg leuk en het zorgt ervoor dat de game erg grappig is.

Naast de standaard levels waar je de oranje pinnetjes moet vernietigen zijn er ook losse uitdagingen. Je kunt zo de speciale vaardigheden van je meester beter leren kennen. Soms moet je proberen zo min mogelijk punten te halen of een bepaald aantal punten halen met één metalen balletje. Dit is vaak erg uitdagend, maar vooral erg verslavend. Het kan zomaar gebeuren dat je uren achtereen dezelfde uitdaging probeert te halen. Het is meerdere malen voorgekomen dat ik om half drie ’s nachts tegen mezelf zei: ‘Nog één poging!’. Iedere meester bevat tien normale levels en tien uitdagingen. Binnen de normale levels zijn er ook nog drie losse uitdagingen: content genoeg dus.

Door het slimme leveldesign is het mogelijk, mits je de speciale vaardigheid van je meester goed gebruikt, hoge scores te halen. De eerlijk gebied mij te zeggen dat hier wel een flinke portie geluk bij komt kijken. Natuurlijk bepaal jij welke richting het metalen balletje opgaat, maar na dat eerste balletje is het een complete verassing wat er gebeurt en wat er vernietigt gaat worden. Als iemand beweert dat hij echt heel goed is in Peggle 2 omdat hij een hoge highscore heeft gehaald, moet je dit met een korreltje zout nemen. Doordat er dus een grote portie geluk komt kijken bij de game, krijg je soms het idee dat de game oneerlijk is.

De game heeft hetzelfde cartoonachtige grafische stijltje als de mobiele Plants vs. Zombies-games. Je krijgt een beetje het idee dat je in een LSD-trip terecht gekomen bent wanneer je de game speelt, vooral als je een level voltooid hebt en letterlijk alles beweegt. Het stijltje past echter goed bij de game, je wordt er simpelweg vrolijk van.

Deze recensie is ook verschenen op X1G.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Pinball Arcade (PS4) review – Incompleet pakket

Beste Gameheld Battle – Gordon Freeman vs Crash Bandicoot