in

Welk game-personage ben jij?


Even wat anders dan alle andere artikelen die ik geschreven heb. Het is een soort Enquête zoals je deze wel vaker ziet. Het is dan ook beetje met een knipoog bedoeld, want vele van deze keuzes zullen door een normaal iemand nooit gekozen worden. Maak de enquête dan ook alsof er geen consequenties aan vast zouden zitten (net als in een echte game dus),ik denk dat je pas dan echt het beste resultaat zult krijgen. Ik hoop dat jullie het een beetje kunnen waarderen, het was in ieder geval wel leuk om in elkaar te zetten (vakantie hè, tijd zat). Succes!

1. Je moeder vraagt je een boodschap voor haar te doen. Het is al laat dus zij vraagt je of je hierbij een beetje op wilt schieten. Wat doe je?

a.Natuurlijk doe je dit, al zwijgend neem je de boodschappentas uit haar handen en doet wat er van je gevraagd wordt. Binnen no-time ben je weer thuis en heb jij je taak volbracht.

b. Je probeert je moeder op een grappige manier duidelijk te maken dat je luie broertje dit ook prima zou kunnen doen.

c.Je trekt je broek naar beneden draait je om en slaat met een flinke pets op je achterwerk. Dit samengaande met de woorden ; ‘Kiss my ass B*TCH! Doe die F*ck*ng boodschappen lekker zelf! Ik ben je slaaf niet!’.

d.Je wilt dit best doen, maar vraagt wel gelijk wat hier tegenover staat. ‘Voor niks gaat de zon op mams’

e.Natuurlijk wil je dit, want dit is weer een mogelijkheid om eens even de showbal uit te hangen voor die jonge meisjes achter de kassa. De vorige keer hebben ze immers vol bewondering gekeken hoe jij je aankopen op spectaculaire wijze op de lopende band flikkerde. Om nog maar te zwijgen over het gracieus neerleggen van het scheidingsbalkje.

2.Je loopt over straat en ziet dat een oude vrouw beroofd wordt van haar tas door een zakkenroller. De zakkenroller rent jouw kant op en zal binnen een paarseconden langs je heen gesprint zijn. Wat doe je?

a.Je steekt je been uit en laat de zakkenroller struikelen. Vervolgens pak je de tas terug en houdt deze boven je hoofd waarbij je het melodietje ‘TADADADAAA!’ zingt. Waarna je de tas zwijgend af bij de bejaarde vrouw.

b. Je ziet dit alles gebeuren en kijkt de straat rond of er niet toevallig iemand anders is die dit probleem op kan lossen. Gelukkig staat een stukje verderop nog een jongen die wat breder is dan jij bent. Je laat de zakkenroller dus maar fijn langs je heen rennen;  ‘laat die andere vent het maar oplossen.’

c.Je trapt de zakkenroller naar de grond en beukt nog even fijn op hem in. Vervolgens pak je de tas en propt deze met moeite  in je onderbroek. Je loopt naar de bejaarde vrouw toe en zegt dat als ze de tas wil hebben, ze deze dan maar zelf zal moeten pakken. Echt jouw humor, viezerik.

d.Je trapt de zakkenroller aan de grond en pakt de tas. Er blijkt een grote hoeveelheid geld in de tas te zitten, dus je besluit deze maar fijn voor jezelf te houden. De oude vrouw bekijkt het maar, had ze de tas maar beter vast moeten houden.

e.Je springt hoog in de lucht, maakt nog even een salto en komt vervolgens met veel kracht neer op de rug van de zakkenroller. Je gebruikt hem nog even als menselijk skateboard en pakt vervolgens de tas uit zijn bloederige handen. Je zet je haar nog even goed en brengt de tas (gallant als je bent) terug naar de oude vrouw.


3.Je bent in een discotheek en ineens breekt er een gigantische ruzie uit tussen twee gasten. Je ziet dit gebeuren en staat er met je neus bovenop. Wat doe je?

a.Je bedenkt je geen moment en gaat er zwijgend tussen staan. Je probeert de ruzie zonder het gebruik van al te veel geweld op te lossen.

b. Je draait je om omdat je ineens gigantisch nodig moet pissen. Als de laffe herder die je bent laat je de ruzie lekker op zijn beloop en peer je hem richting de veiligheid van het toilet.

c.Ruzie is helemaal jouw ding! Je rent naar de twee toe en slaat ze beiden helemaal verrot. Nu je toch bezig bent kun je ook nog wel even doorgaan. Het duurt dan ook niet lang voor je een mooi hoopje in elkaar geslagen gasten in het midden van de zaal hebt liggen. Het moment is dan ook aangebroken waarop de beveiliging  jou er met een grote boog uitgooit.

d.De aandacht van iedereen in de zaal (inclusief medewerkers) is gefixeerd op de ruzie. Voor jou de perfecte kans om deze situatie tot het uiterste te benutten. Snel tap je ongezien wat biertjes aan de bar en gap je wat flessen sterke drank weg. Wie zegt dat ruzie alleen maar voor ellende kan zorgen?

e.Je rent op de twee af en weet ze beiden op spectaculaire wijze aan de grond te brengen. Vervolgens dans de je de meest fantastische (stijlvolle en charismatische)  victorie dans boven op hun lichamen om je overwinning te vieren.  De hele zaalstaat in een kring om je heen en kijkt hoe jij de een na de andere move eruit gooit. Je hebt de tijd van je leven.     

4.Je staat voor een frisdrankautomaat en hebt er zojuist voldoende geld ingegooid voor een frisse versnapering. Maar ondanks dat het apparaat je zuurverdiende centen keurig heeft ingeslikt, doet dat rotding helemaal niks. Wat doe je?

a.Je geeft een subtiel tikje (niet te hard want dan sloop je hem) tegen de automaat om te kijken of er wat uitkomt. Lukt dit niet dan ga je rustig op zoek naar iemand die jouw kan helpen.

b. Je hebt geen idee hoe je dit probleem op zou kunnen lossen. Ook de kijkende menigte om je heen die precies weet wat er aan de hand is maakt je wat gespannen. Je vraagt een sterkere en slimmere vriend om dit probleem even fijn voor je op te lossen. Handig, zulke vrienden.

c.Je pakt je auto met daarin een sleeptouw en bindt deze om de automaat. Vervolgens trek je het apparaat met volle vaart van de kant en blijft net zo lang rondjes rijden tot de blikjes drinken er vanzelf uit komen rollen. Dat het apparaat helemaal naar de tering is, is niet jouw probleem.

d.Iemand maakt jou geld afhandig zonder dat jij hier iets voor terug krijgt? Dacht het toch effe niet! Je blijft net zo lang tegen het apparaat aan rossen tot de gehele klinkende inhoud aan Euro’s uit het wisselgeldvakje komt stromen. Dat zal hem leren jouw zuur verdiende centen af te nemen.

e.Je kijkt het apparaat aan, lacht een keer meteen Prodent-glimlach en zegt filmisch : “Keep the change you filthy animal” …. (charismatische stilte) “Or not!” waarop je de kast op precies de goede plek een ferme tik geeft, en het eerder gekozen drankje er gewoon uit komt rollen. Hoe krijg je deze perfecte acties toch altijd voor elkaar?


5.Je bent wat laat voor je werk, en natuurlijk wil je auto niet starten. Je hebt alles al geprobeerd maar er is geen beweging in dit ding te krijgen. Wat doe je?

a.Je weet dat het niet meer lukt en neemt het openbaar vervoer. Op je werk verontschuldig jij je en geef je uitleg voor het feit waarom jij te laat bent.

b. Bang voor de reacties op je werk en geen idee hebbende hoe je überhaupt nog op tijd op je werk moet komen, meld jij je ziek. Zo, weer een probleem uit de weg gegaan.

c. Je stapt uit het wrak dat maar niet wil starten en rent de dichtstbijzijnde weg op.  De eerste auto die er aan komt rijden is voor jou. Letterlijk voor jou..

d.De auto wil niet starten, en reizen met het openbaar vervoer kost klauwen vol geld. Je bent te macho om je ziek te melden, dus besluit je gewoon weg te blijven. Het risico van een eventueel ontslag neem je dan maar fijn op je. Geld valt wel weer ergens anders te verdienen, in de criminele sector liggen de banen namelijk voor het oprapen. 

e.Een auto die niet wil starten? Auto’s zijn ook voor pussy’s, echte mannen lopen gewoon. Maar omdat jij toch net iets meer dan een echte man bent, besluit je de gehele reis naar je werk in één streep in volle vaart te rennen. Ieder obstakel wordt natuurlijk met een dash en een salto ontweken, je blijft natuurlijk wel een bink.

Uitslag: schrijf alle letters van de antwoorden bij de vragen op. Bekijk vervolgens welke letter (a t/m e) jij het vaakst gekozen hebt. Vervolgens kun je hieronder zien welk personage het best bij de door jou gekozen antwoorden past. Heb je twee letters even vaak gekozen en worden jou 2 personages toegewezen? Kies dan gewoon voor het personage waarvan jij vindt dat de omschrijving het beste past.

Uitslag – Jij bent:


Is A. je vaakst gekozen antwoord:

Link – Legend of Zelda.

Je bent een man van weinig woorden. Daarentegen laat jij je daden voor je spreken. Je bent goud eerlijk, blijft op de achtergrond en doet wat jij denkt dat juist is. Roem is dan ook niet hetgeen dat jij wilt vergaren, je houdt er niet van om in de aandacht te staan. Je vrienden zijn je alles en voor hen ga je dan ook door het vuur, ook al betekent dit dat je hier zeer grote dingen voor op zult moeten geven.

Is B. je vaakst gekozen antwoord:

Daxter – Jak and Daxter.

Je bent een vrij laf persoon en laat moeilijke en vooral gevaarlijke dingen het liefst aan een ander over. Je hebt daarentegen wel een goed gevoel voor humor, en weet zelfs in de meest benarde situaties een grap te maken en het positieve ervan in te zien. Je dapperheid laat je pas zien wanneer er echt geen andere uitweg is, voor de rest is je lef ver te zoeken.

Is C. je vaakst gekozen antwoord:

Trevor – GTA V

Je bent een maniak eerste klas die werkelijk tot alles instaat is wat god verboden heeft. Je zuipt, loopt naakt rond en maakt iedereen van kant die dit in jouw ogen verdiend. Je hebt een bijzonder zwart gevoel voor humor, en deinst niet terug voor gruwelijke situaties. Sterker nog, je haalt hier juist voldoening uit. Iemand benadelen interesseert je geen hol, zolang jij je doel er maar mee bereikt.

Is D. je vaakst gekozen antwoord:

Edward Kenway – AC : Black Flag.

Rijkdom is waar het jou in het leven om gaat. Koste wat kost de meest rijke persoon op aarde worden is jouw grote doel in het leven. Je vrienden zijn belangrijk voor je, maar niet zo belangrijk als een dikke portemonnee. Je maakt mede door deze blinde hebzucht soms verkeerde keuzes, waarvan je de pijnlijke uitkomst later spijtig onder ogen ziet. Je bent een ekster die een kans om eens flink te verdienen niet aan zich voorbij laat gaan.

Is E. Je vaakst gekozen anwoord:

Dante – Devil may cry.

Je bent een ware showpik. Alles wat je doet moet zwaar overdreven worden en het liefst heb je daarbij de aandacht van iedereen. Zelfs van het smeren van een broodje hagelslag weet jij een waar spektakel te maken. Je bent nergens bang voor en ziet eigenlijk alles als een simpele uitdaging. Verder kun je behoorlijk arrogant zijn, en ben jij je er duidelijk bewust van hoe geweldig je bent. Toch heb je wel een goed hart en ben je bereid een ander in nood te helpen. Maar niet zonder hierbij vooral de aandacht op jezelf te vestigen. Lukt dit niet met een over-de-top actie dan weet je er wel weer een rake one-liner uit te gooien.

Ik ben geen informatie verzamelende instantie die perfecte enquêtes in elkaar zet, dus ga alsjeblieft in de reacties niet met een al te professionele blik op dit artikel in. Opbouwende Kritiek is altijd welkom maar onthoud : Het is door een amateurtje geschreven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Saimon Says: Simon’s Super Secret perstrip

GTA 4 en 5 blijven online na verdwijnen Gamespy