in

Vijf alternatieven voor Call of Duty Advanced Warfare


Begin deze maand is het nieuwste deel in de Call of Duty reeks uitgekomen. Het deel dat de Call of Duty-serie nieuw leven in moest blazen en moest redden van de verzwakte interesse. Dit is ook gebeurd. In de meeste reviews is Call of Duty Advanced Warfare (CoD:AW) is met een groot applaus ontvangen. Nu de game een paar weken oud is, kunnen wij zelf een oordeel vellen over de gouden bergen die ons belooft zijn. Dit gebeurd dan ook veelvuldig op internet. Mijn conclusie is dat de meningen ontzettend verdeeld zijn, vooral door diverse problemen met de connecties, balans in het spel en de EXO-mogelijkheden in het spel. Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met vijf alternatieven voor Call of Duty Advanced Warfare. 

5. Battlefield 4 (PC,ONE,PS4,PS3,360)
Waarom niet gelijk beginnen met de game die als directe concurrent wordt gezien? Battlefield 4 is niet direct te vergelijken met Call of Duty (CoD), maar kun je zeker wel als potentiële vervanger zien. Deze game kent (in tegenstelling tot CoD) grote maps en iets langzamere actie. Het is echter wel een militaire shooter die zich in het heden afspeelt. Dus mocht dit je ding zijn, dan is deze game zeker het proberen waard. Ook BF4 is geen vlekkeloze game, de game kampte met ontzettend veel problemen in de eerste maanden na de release, waardoor veel spelers het al snel voor gezien hielden. Daarnaast zijn er in deze game ook discutabele gadgets toegevoegd aan het arsenaal. Toch is de game nu stabiel te noemen, leuk om te spelen en een goede vervanger voor CoD:AW.

4. Red Orchestra 2/Rising Storm (PC)
Je verlangt terug naar de gloriedagen van WWII Call of Duty’s? De sfeer van kapot geschoten huizen, vervallen steden en een grimmige oorlog. Dan heb ik goed nieuws voor je. Red Orchestra 2 is een WWII-shooter gemaakt op de Unreal Engine 3. De game is dus al een paar jaar oud, maar desondanks heeft deze game redelijk mooie graphics en is de WWII sfeer goed vertegenwoordigd. Ook deze game speelt niet zo snel weg als CoD:AW, maar terugdenkend aan de tijd van Call of Duty (2) is het verschil met die game veel minder groot dan met de hedendaagse Call of Duty’s. Een kill geeft zoveel meer voldoening dan in CoD:AW.

Daarnaast kun je ook Rising Storm kopen. Rising Storm is een losstaande game die de multiplayer van Red Orchestra 2 deelt. Het is dus dezelfde multiplayer, maar deze game speelt zich af in Pacifische deel van WWII.

3. Een oude Call of Duty weer oppakken
Call of Duty krijgt vaak een hoop rotzooi over zich heen door de Peer to Peer-connecties, maar dit heeft ook zo z’n voordelen. Door de P2P-connecties kun je ook gewoon een eerder Call of Duty deel weer oppakken. Doordat de servers door spelers worden gehost, kunnen ze nooit offline worden gehaald (PSN/Live daargelaten). Daardoor kun je de Call of Duty weer oppakken die je zelf het leukst vindt. Er is genoeg keuze, want door de jaren heeft vrijwel alles de revue gepasseerd. Je kunt kiezen voor een setting in WWII, Vietnam/Koude Oorlog, Hedendaags of in de toekomst. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een setting in de verre toekomst met EXO-monkeys. Hoewel, als je het laatste had gewild, dan had je dit artikel misschien niet gelezen.

2. Titanfall (PC, ONE)
Een setting in de verre toekomst (Sci-Fi) vindt je top, maar je ergert je aan bepaalde gebreken in CoD:AW. Waarom probeer je dan niet Titanfall? De game is gemaakt door een groot deel van het Infinity Ward-team, het team dat verantwoordelijk is voor de originele Call of Duty’s tot aan Modern Warfare 2. De game biedt ontzettend snelle actie, double jumps en grote maps. De maps zijn echter geschikt gemaakt voor het zogenoemde “parcours gameplay”, wat inhoudt dat de map zo ontworpen is dat je snel van A naar B kunt komen. Dit doe je door te springen, te rennen en over muren te sprinten. Daarnaast zijn er geen Killstreaks, maar krijgt iedereen een Titan. Een grote mech die je na een bepaalde tijd krijgt, maar ook eerder kunt verdienen door veel kills te maken. Naast dat je tegen menselijke spelers speelt, lopen er ook bots in de maps. Dit zijn computergestuurde vijanden die voor jou of de vijand meevechten. Zo is er altijd wat te doen in Titanfall en stikt het van de actie. Bovendien zijn de Titans niet te sterk gemaakt en is de game goed gebalanceerd. Een echte aanrader als deze setting je aanspreekt.

1. Counter Strike Global Offensive (PC, Mac, PS3, 360)
Je bent op zoek naar een shooter in het heden zonder onzin, een grote community en redelijke graphics? Counter Strike Global Offensive is dan de juiste keuze voor jou. Misschien (of waarschijnlijk) is Counter Strike wel de inspiratiebron voor Infinity Ward geweest om Call of Duty naar een hedendaagse setting te brengen. De game kent ontzettend snelle actie, zoals in Call of Duty, maar het is niet een game die je wint op geluk of door onvoorzichtigheid. De game heeft geen grote maps en ook geen voertuigen. Je moet elke hoek goed afdekken en samenwerken om te winnen. Je kunt dus ook het beste bij je teamgenoten in de buurt blijven en zorgen dat je ze dekt of zij jouw dekken. De game is “easy to learn, but hard to master”; het is zo dat je in deze game jezelf echt kunt verbeteren en ontwikkelen. Je gaat dus ook dood door je eigen fouten, maar hier leer je van. Het is niet zo dat je opeens een raket op je hoofd kunt krijgen omdat iemand na 4 kills een kist gedropt kreeg waar toevallig deze raket in zat, zoals in Call of Duty.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat Jij!? De IG-community over vertrouwen in uitgevers na technische problemen

Escape Dead Island review – Splash! Chock thack thack! Klick