in

uDraw Studio (Wii)


Lieve lezer,

Wij van de Margriet willen u er even op wijzen dat deze recensie de XBOX 360 versie betreft. Helaas stond deze niet in de Margriet database, vandaar dat we het maar even zo gedaan hebben.

Excuses voor het ongemak.

Ik ben gek op creatief zijn ; Graag maak ik dingen om trots op te zijn en aan anderen te laten zien. Dan heb ik het niet over het bouwen van IKEA vogelhuisjes aan de hand van een zeer toegankelijke handleiding (plaats hoek A aan hoek B, goedzo! Uw IQ mag er weer een puntje aftellen!). Nee, ik ben gek op tekenen en doe dit zowel op papier als op mijn pc. Hierin ben ik (net als in gitaar spelen overigens) absoluut geen pro, maar ik mag graag wat krabbelen in mijn vrije tijd. Ik kwam laatst dan ook iets tegen dat twee van mijn grote liefdes combineerde, namelijk gamen én tekenen. Dit prachtige apparaat draagt met trots de naam ; U Draw. Njah, of het met trots is valt natuurlijk nog te bezien.

 U Draw vindt zichzelf namelijk een puik stukje software dat je laat tekenen en ontwerpen op je thuisconsole. Het zegt op het hoesje zelfs dat je er een ‘Instant artist’ van wordt! Nou, wie ben ik dan om aan deze belofte te twijfelen? Bij het worden van een ‘Instant Artist’ maak je gebruik van het gracieuze tablet. Dit Tablet is zowel voorzien van een tekenblad als een pen en beschikt ook over de normale controllerknoppen. Voordat je té enthousiast begint te worden over deze ‘goedkope’ 360-controller ; Er zitten geen schouderknoppen op, en ook een analoge stick ontbreekt, dus heel ver zul je er in de meeste games waarschijnlijk niet mee komen. Inderdaad, dit vond ik net zo jammer als jij dit nu vindt.

Alles voor een spetterende en spatterende tijd vol kleur, verfvlekken en gelikte lijnen is dus in principe aanwezig. Maar voordat ik de betreffende avond kon beginnen, moest ik eerst al mijn batterijhoudende apparatuur af om op zoek te gaan naar drie energie bevattende batterijen. Want die hadden die heikneuters van ontwikkelaars er natuurlijk niet bij geleverd. Toen ik menig afstandbediening en draadloze muis van hun inhoud ontdaan had kon het feest dan eindelijk beginnen. Met rode koontjes van de opwinding plofte ik met de tablet in mijn hand neer op de bank en wachtte af wat deze creatieve avond mij zou brengen.

Ik kan je in ieder geval zeggen dat dit geen avondvullend programma werd, want niet snel na het starten van de software stuitte ik al op enkele probleempjes. Nou ja, probleempjes, eerder hele dikke vette game-ervaring verwoestende probleempjes (juist, van die gradatie). Want neem nu alleen al het beginmenu; hier heb ik letterlijk minuten lopen kloten voordat ik eindelijk een wit canvasdoek op mijn scherm getoverd kreeg. Ik kwam via dit menu letterlijk overal, behalve waar ik wilde wezen. Door de tablet bestuurde dit hele (normaal zo gebruiksvriendelijke) gedeelte van de game als een smart-phone met een nat scherm. En weten allemaal hoe goed die naar jouw vingertoppen luisteren. Iedereen die wel eens met een natte spijkerbroek naar de kroeg gefietst heeft weet precies wat ik bedoel.

Het hele U Draw heeft namelijk één gigantisch probleem, en dat is de tablet zelf. Op zich steekt dit ding best goed in elkaar en ligt lekker in de hand. Het heeft echter één lullige eigenschap die de hele ervaring verwoest, en dat is het feit dat dit ding niet alleen de tikken met die watervaste stift maar ook jouw aanrakingen met de huid registreert. Inderdaad tablet-veteranen, dit betekent dus dat jij niet met je hand kunt rusten op het tekenvlak. En ik weet niet of iemand van jullie ooit wel eens heeft geprobeerd te tekenen zonder met je tekenhand het papier te raken, maar ik daag je uit om dit eens te proberen. Worden je tekeningen niet heel zo heel veel mooier van hé?

Hoezo heeft de ontwikkelaar gedacht dat dit een goed idee was? Ik krijg namelijk echt het idee dat deze apezonen het ding zelf niet eens getest hebben. Het hele tekenen (wat absoluut centraal staat bij een TABLET!) is namelijk niet te doen. Met de lichtste aanraking van je handpalm heb je er namelijk alweer een ongewenste stip of streep bij. Iets wat echt een probleem is en je plezier bij het tekenen volledig wegblaast.  Het is nu een waardeloos stuk hardware wat het zonder deze eigenschap absoluut niet had hoeven wezen. Zonde!

Maar kijk ik kritisch verder, dan moet ik ook eerlijk bekennen dat de software op zichzelf eigenlijk ook niet veel voorstelt. Het tekenen kent wat leuke gereedschappen en weet het niveautje Paint te overstijgen, maar is verder vrij standaard. Ook kent binnen de lay-out behoorlijk wat domme keuzes die de gebruiksvriendelijkheid er niet veel beter op maken. Op het tekenen zul je door alle frustratie snel uitgekeken zijn. Dit is letterlijk een doodzonde voor een gaming-hardware als deze. Jammer, Jammer.

Maar niet getreurd en geen gedraal! Want U Draw heeft naast het tekenen nog veel meer voor je in petto. Met trots presenteer ik u dan ook heerlijke extra modi als : Mep de Aliens met een vliegenmepper, rol een balletje verf door middel van bewegingssensoren in de tablet (ja, die heeft hij ook nog) over een leeg doek en trek te gekke strepen, rol deze zelfde bal door een doolhof zoals je dit vroeger in dat houten bakje met plexiglas bij oma deed en kleur als kers op de taart ook nog eens een mooie selectie aan kleurplaten in! En dan heb ik nog niet eens gehad over de rest van de rotzooi die de software je te bieden heeft.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inloggegevens 1800 Minecraft-gebruikers gelekt

Razer Kraken 7.1 Chroma review – Turn up your colors