in

Boxart


Ik vind boxarts een razend interessant en onderbelicht stukje als het op gaming aankomt. In een beeld en een beetje tekst op de achterkant moet de game niet alleen samengevat, maar ook verkocht worden. Bij elke nieuwe game probeer ik me voor te stellen wat er op de voorkant van het doosje zal staan. En vaak komt het niet overeen met het uiteindelijke resultaat. Te vaak wordt er gekozen voor een dertien-in-een dozijn-artwork. Bioshock Infinite is een bekend voorbeeld. Creatieve game, prachtig verhaal in een nog mooiere wereld. En toch prijkt er een vent met een shotgun nonchalant over zijn schouder op de boxart. Gemiste kans, ondanks de extra covers die bijgevoegd zaten.

Leuker vind ik het om er zelf mee aan de slag te gaan. Jullie weten inmiddels dat ik gameposters tof vind om te ontwerpen, maar nog liever waag ik me aan een gamehoesje. In dit artikel deel ik er een aantal met jullie en geef ik een kleine toelichting over de gedachte erachter. Door te klikken op de afbeeldingen ga je naar een grotere versie ervan!

Red Dead RedemptionDit is een ontwerp van alweer een flinke tijd terug. Ik was niet zo’n fan van de originele boxart van Red Dead. Het harde rood met alleen maar focus op John Marston. Ik herinner me de game meer aan de uitgebreide cast van geweldige, typische western-personages. Daarbij was de open wereld geweldig en bleef vooral de Undead Nightmare-expansion me bij. 

Daarom heb ik een set van de game en de expansion gemaakt, met matchende boxart. Als achtergrond letterlijk de map van die prachtige wereld, met op de voorgrond de cast aan coole personages en de zombies. En voor de expansion is de landkaart uiteraard gezombieficeerd!

Alan WakeDit is een ontwerp wat is voortgekomen uit de posterserie. Het typografische ervan past heel goed bij de game waarbij je een schrijver speelt. Hoewel ik de originele artwork van Alan Wake erg geslaagd vond, wilde ik zelf wel eens een hoesje maken waarbij iets anders centraal staat dan dat donkere bos. 

Ik vond in de game namelijk de delen die je overdag in het stadje Bright Falls speelde minstens zo interessant. Vandaar dat ik voor de voorkant hier een shot van dat stadje heb gebruikt. Om het af te maken en een coole special edition feel mee te geven, een sjieke slipcover met de letter A in het glimmend zwart. Ook dit vond ik tof passen bij het hele schrijver-stijltje.

DestinyVers van de pers! Gisteren heb ik deze afgemaakt. Ook het verschillende artwork van Destiny vind ik heel mooi, maar wilde ik zelf op een iets andere manier te werk gaan. Het was allemaal wel heel blauw. Ik wilde mezelf uitdagen door met een ander kleurenschema te werken. 

Het groen geeft meteen een heel ander gevoel mee aan de afbeelding dan de andere boxarts die er van Destiny zijn. Ook wilde ik niet aan een andere standaard voldoen. Daarom zie je geen drie guardians, één van elke class, stoer met hun wapens staan. Nee, het gevoel van het zijn van een heel klein onderdeel in een interplanetair avontuur, dat wilde ik bereiken. Een Legend die het gevaar in de verte ziet en heel klein lijkt. 

Vgboxart.com

Ten slotte wil ik jullie wijzen op de website vgboxart.com. Dit is een site waar een hele community zich bezig houdt met het creëren van hoesjes voor games, films en meer. Neem er eens een kijkje, want er bevinden zich een hoop kunststukjes die heel indrukwekkend zijn. Sommigen zijn zelfs op ‘ware grootte’ ontworpen, zodat je ze kan downloaden, printen en zelf kunt gebruiken!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kijk hier de finale van het Super Smash Bros.-toernooi terug

Global Game Jam 2015 – Originele games maken in 48 uur