in

VVD: ‘Zorg voor gamers’ en ‘Nederlandse gamesector waardevol’


Het is weer woensdag, en dat betekent dat er een politieke partij weer is geïnterviewd door Control. Ditmaal is het de beurt aan de VVD en niet één maar twee kamerleden komen aan het woord.

Allereerst vertelt Dezentjé Hamming dat wanneer het om games en jongeren gaat ze gameverslaving een zorgelijke ontwikkeling vindt. Het beeld dat kinderen geïsoleerd raken omdat ze alleen maar games spelen, wil ze voorkomen door ouders bewust te maken bij de opvoeding van de kinderen. Het feit dat er een afkickkliniek in Tiel bestaat, geeft aan dat er een reden voor de zorg is. Directe hulp van de overheid vindt ze echter niet nodig. De overheid moet volgens haar alleen het hoogstnoodzakelijke doen.

Ook Mark Harbers wordt gevraagd om de ideeën van de VVD rondom games te verkondigen. Ook hij ziet games als een vorm van cultuur, maar dat betekent niet meteen dat de overheid daar geld in moet stoppen. De Nederlandse sector is volgens Harbers internationaal het meest vooruitstrevend en levert goede producten op. Er is ook een verschil met de Nederlandse speelfilm die aanspraak maakt op een fonds. Deze is namelijk vaak op een nationaal publiek gericht terwijl een game een internationaal publiek kan bereiken en daarom niet gebonden is aan een kleine lokale markt. Harbers vindt de game-industrie zeer waardevol maar ziet liever dat de sector minder afhankelijk wordt van subsidies.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zuid-Korea stelt avondklok in voor MMORPG’s

Jelle gaat op zoek naar Sam Fisher in Amsterdam