in

Zuid-Korea stelt avondklok in voor MMORPG’s


De Zuid-Koreaanse Minister van Cultuur, Sport en Toerisme heeft aangekondigd dat ze in Zuid-Korea gaan experimenteren met een avondklok voor MMORPG’s. Hiermee probeert de overheid de gameverslaving onder tieners tegen te gaan.

De populaire MMORPG Dragon Nest

Volgens het ministerie worden minderjarige gamers automatisch uit het spel gegooid zodra de avondklok ingaat. Daarnaast zal de snelheid van het internet dramatisch dalen als minderjarige spelers voor een lange tijd zijn ingelogd in een game.

De gamers krijgen drie keuzes voorgeschoteld. De avondklok kan middernacht ingaan en eindigen om 6 uur ’s ochtends, hij kan ingaan om 1 uur ’s nachts en eindigen om 7 uur ’s ochtends en de laatste mogelijkheid is om door te gamen tot 2 uur ’s nachts en weer te beginnen vanaf 8 uur ’s ochtends.

Het nieuwe beleid wordt eerst getest op vier games, waaronder het populaire ‘Dungeon & Fighter’ en ‘Dragon Nest’. Als de test succesvol blijkt, wordt het aantal games uitgebreid tot negentien. Deze negentien games zullen volgens het ministerie 79% van de Zuid-Koreaanse online gamemarkt vertegenwoordigen.

Wat denken jullie, kan een avondklok daadwerkelijk gameverslaving tegengaan?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Creatief levelen met Pokemon HeartGold en SoulSilver

VVD: ‘Zorg voor gamers’ en ‘Nederlandse gamesector waardevol’