in

IG Feliciteert Midnight Club 3: DUB Edition


Als we terugkijken naar de eerste vijf jaar van dit millennium en kijken wat die periode aan nieuwe dingen gebracht heeft op gamegebied, dan komt underground racing bij mij op. Het grote succes begon met Need for Speed: Underground, dat eind 2003 handig inspeelde op de The Fast and the Furious-hype. Maar voordat Need for Speed echt in de nacht ging rijden, was er al een andere gameserie die dat onderwerp goed aanpakte: de Midnight Club-serie. Uit die serie vind ik het derde deel het meest interessant en laat die game nou net deze week zijn verjaardag vieren!

Midnight Club 3: DUB Edition verscheen op 15 april 2005. Dat is dus anderhalf jaar na de eerste Need for Speed Underground, maar de nachtraces zijn we op dat moment nog lang niet beu. Midnight Club 3 biedt een open wereld waarin jij met je bolide vrolijk kunt rondracen. In die wereld rijden ook andere coureurs en die kun je door te toeteren of met je koplampen te flashen uitdagen voor een race. In de game beland je van de ene race in de andere en speel je langzaam, maar zeker nieuwe content vrij. De game speelt zich af in drie verschillende steden. Je begint in het hete San Diego en daarna verplaatst de strijd zich naar Atlanta om uiteindelijk Detroit aan te doen. Deze derde Midnight Club is een game waar je ongelofelijk lang zoet mee kunt zijn.

Bovendien is het een genot om aan de slag te gaan met de verschillende bolides. Het tunen in de game is behoorlijk uitgebreid. Dat komt mede door de hulp van het tuningblad DUB (vandaar ook de naam), dat in de Verenigde Staten echt een begrip is. Deze jongens weten precies hoe je van een normale bak een prachtige pimpbak maakt. De tuningsmogelijkheden beginnen met het plaatsen van een iets grotere vleugel, maar voordat je het weet heb je alles tot aan het lampje op het dashboard aangepast. Zo’n gepimpte auto maakt het racen tegen de computer al tof, maar het echte feest begint natuurlijk zodra je de game online gaat spelen.

Want naast een uitgebreide singleplayermodus, kun je online ook echt helemaal los gaan. Met acht man tegelijkertijd scheur je door nachtelijke straten, terwijl je probeert eerste te worden in de race. Daarnaast zijn er ook andere boeiende modi, zoals een Capture The Flag-variant, een Domination-variant en eentje die erg lijkt op het aloude tikkertje. En dankzij die toffe multiplayermodi is deze derde Midnight Club een game die ik heel lang online heb gespeeld.

Zijn er nog andere dingen die deze game zo goed maken? Absoluut. Het wagenaanbod is superuitgebreid en biedt bovendien de nodige variatie. Op de motor ben je bijvoorbeeld erg snel, maar ook kwetsbaar, terwijl je met jouw SUV de verschillende auto’s van de weg beukt. Ook kun je als speler los gaan met de verschillende power-ups die je tot je beschikking hebt. Wie een tijdje foutloos rijdt, laadt een power-up op, die vervolgens op het juiste moment ingezet kan worden. Afhankelijk van de door jou gekozen auto kun je dan een soort slow motion inschakelen, tijdelijk onverwoestbaar worden of met enorme toeters auto’s van de weg blazen.

En dan heb ik het nog geen eens gehad over de soundtrack, die in de categorie geniaal thuishoort. De soundtrack biedt een perfecte mix tussen pompende beats en stoere hip-hop en is met zijn 103 nummers ook nog tot de nok toe gevuld. Ja, deze derde Midnight Club is gewoon enorm goed en mag met recht vandaag extra in de spotlights staan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jelle gaat op zoek naar Sam Fisher in Amsterdam

Red Dead Redemption krijgt moeilijkheidsgraden