in

NBA-games aangepast wegens eisen van Nederlandse Kansspelautoriteit


In een verklaring zegt de uitgever dat zij het niet eens zijn met de uitspraak van de Nederlandse Kansspelautoriteit over lootboxes. “Hoewel we het hier niet mee eens zijn, willen we voldoen aan de huidige interpretatie van deze wetgeving door de Kansspelautoriteit. Als gevolg hiervan hebben we een aantal lokale aanpassingen gedaan aan het speltype MyTeam. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de interpretatie van de Wet op de kansspelen door de Kansspelautoriteit.”

In Nederland wordt het niet meer mogelijk om de verkregen items uit de MyTeam-modus te ruilen met anderen. Wel is het nog steeds mogelijk om echt geld uit te geven aan de pakjes met kaarten. In België is het helemaal niet meer mogelijk om echt geld te gebruiken.

NBA 2K19 Anniversary Edition

Halverwege april bracht de Kansspelautoriteit naar voren dat zij tien populaire games en het gebruik van lootboxes daarin hebben onderzocht. Vervolgens werd geconstateerd dat vier daarvan de wet op kansspelen overtraden. De ontwikkelaars en distributeurs kregen toen acht weken de tijd kregen om hun spel aan te passen.

Bij overtreding kunnen er boetes worden uitgedeeld van maximaal 830.000 euro of tien procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf indien dat meer is. Als deze boetes niet door de gamebedrijven worden geaccepteerd zegt de Kansspelautoriteit dat zij “beroep doet op het Openbaar Ministerie om ze strafrechtelijk te vervolgen”.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Guacamelee 2- review: Is bijna geen Metroidvania meer

GoldenEye 007-ontwikkelaar beschouwt gebruiken Oddjob als valsspelen