in

De Skaters van Skate 3


De meest iconische skater zal voor de meeste mensen nog altijd Tony Hawk zijn. Maar zoals wel vaker zijn er figuren die niet zozeer in de spotlights staan, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Omdat Skate 3 volgende week in de winkels ligt, zetten wij een aantal skaters die in die game opduiken in het zonnetje en laten we zien waar ze in het echt toe in staat zijn op een plank met wieltjes.

Jason Lee

Voor de meeste zal Jason Lee vooral bekend staan als de sullige Earl uit de serie My Name is Earl, maar deze gast is naast acteur ook al jarenlang een beroemd skateboarder. Als skater perfectioneerde en populariseerde hij de 360 Flip en richtte hij ook “Stereo Skateboards” en “Stereo Sounds Clothing” op. Op film verscheen hij in het begin vooral in videoclips als skateboarder, maar inmiddels is hij een volwaardig acteur met onder andere tv-series en stemmenwerk in The Incredibles en Alvin and the Chipmunks op zijn naam.

In Skate 3 duikt Jason Lee op als Coach Frank, in de game dé leermeester voor skaters in de dop. In zijn witte outfit met gevaarlijk korte broek staat hij je verder ook bij tijdens laadschermen met handige tips.

Jason Lee’s 360 Flip in actie

Rob Dyrdek

Dyrdek kwam samen met zijn huisgenoot en zwaarlijvige bodyguard Christopher “Big Black” Boykin in de spotlight met de realityserie Rob & Big. In de serie zien we het bijzondere duo in hun dagelijks leven waarin ze onder andere een R&B-nummer; maken, deelnemen aan een schildpadrace, maar ook skaten. Dyrdek heeft meerdere wereldrecords op zijn naam staan, waaronder de langste 50-50 Rail Grind (100 voet) en ook het record van grootste skateboard staat op zijn naam.

Rob en Big duiken net zoals in de vorige twee Skate-games weer op in het derde deel. Zijn skatepark, The Fantasy Factory, verscheen als downloadbare content voor het tweede deel. Met een beetje gelukkig kunnen we ook een nieuwe versie hiervan verwachten in het derde deel.

Terry Kennedy

Compton Ass Terry zoals Terry Kennedy ook wel bekend staat, is in een flits te zien als de skateboarder in Snoop Doggs videoclip Drop It Like It’s Hot. Naast het feit dat hij zijn centen verdient met skaten, wil hij zo nu en dan nog wel ergens op tv opduiken in een serie of show. Terry heeft in totaal twee kogels in zijn lichaam gehad waarvan één in zijn kaak en een andere in zijn bovenarm. Hier is hij weer bovenop gekomen en hij duikt gelukkig weer op in Skate 3.

Terry Kennedy in actie

Andrew Reynolds

Reynolds is een vast gezicht geworden in de gemiddelde skateboardgame. Hij is in zo’n beetje iedere uitgave van de Tony Hawk-serie te zien en hij doet voor het eerst mee met Skate in Skate 3. Reynolds staat vooral bekend om zijn Frontside 180° Kickflip en zijn indrukwekende en veelzeggende bijnaam: The Boss.

Reynolds is met 32 jaar nog steeds actief als skater en de oprichter en eigenaar van Baker Skateboards. Dit bedrijf maakt decks, wielen en kleding voor skaters.

Chris Haslam

De Canadees Chris Haslam staat in de wereld van skateboarden om een aantal dingen bekend. Allereerst om zijn langharige verschijning, Chris heeft namelijk wel wat weg van een holbewoner met lang sluik haar en een flinke baard. Zijn unieke en uitgebreide stijl is het tweede punt waarom hij vooral bekend staat.

Let vooral ook op Haslam in de introvideo van Skate 3. Zeer zelden hebben we een skater zo goed bij zijn rol zien passen.

Lizard King

Achter de naam Lizard King schuilt een unieke skateboarder wiens echte naam gewoon Mike Plumb is. De getatoeëerde Lizard King komt uit Utah en groeide op als snowboarder tussen Mormonen. Terwijl zijn oude vrienden zich in het geloof stortten, stapte Lizard King op een skateboard waar hij volgens eigen zeggen onmiddellijk een ollie op kon uitvoeren.

Na zo’n beetje bij ieder skateteam te hebben gezeten, heeft Lizard King zich uiteindelijk aangesloten bij Baker en Deathwish waarin hij ook in de onderstaande video te zien is.

Benny Fairfax

Fairfax is een echte Brit in hart en nieren. In 2004 waagde deze Europese skater de reis naar de andere kant van de oceaan om in Los Angeles aan de slag te gaan. Fairfax is als één van de weinige skaters aangesloten bij Adidas waarvoor hij met een groep andere Europese skaters de skatevideo’s verzorgt. Na een behoorlijk heftige enkelblessure is Fairfax inmiddels weer begonnen aan een comeback.

Sinds vorig jaar mag Benny Fairfax zich rekenen tot de profs van skateboarden. Momenteel skate hij bij Stereo.

Net zoals in de vorige games duiken alle skaters die in Skate 3 zitten ook op in de intro en deze keer laten ze zien hoe van een boom een deck gemaakt wordt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het einde van de handleiding

Skate 3