in

De activiteiten in Red Dead Redemption


Dat het Wilde Westen vooral te maken heeft met overleven in plaats van leven, wilt nog niet zeggen dat alles draait om degene die in de geweerloop kijkt. Red Dead Redemption biedt een uiterst overtuigende wereld waarin van alles te doen is en waarmee je urenlang zoet kunt zijn. De harde dollars die John Marston verdient vliegen weer net zo hard uit zijn portemonnee en om jullie een beeld te geven waaraan hij ze kan verdienen en uitgeven, lichten we een aantal van de activiteiten extra toe.


John Marston, de premiejager

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13788/143908.jpg

In de vroege jaren van de 20e eeuw is het Wilde Westen nog alles behalve getemd. De vele criminelen bezorgen de sheriffs een lastige taak en belonen daarom dappere zielen die zelf achter de criminelen aan gaan. Ook John Marston is niet vies van wat extra dollars en kan daarom Bounties aannemen die door de vele dorpen verspreid zijn. Hoe je achter deze criminelen aan gaat is volledig aan jou. Een welgemikt schot door het hoofd is uiteraard de snelste en makkelijkste oplossing, maar levend brengen de criminelen meer geld op. Zodra je de bendegenoten van het doelwit hebt uitgeschakeld kun je hem met de lasso onderuithalen, vastbinden op een paard en vervolgens inleveren bij de sheriff.

Eens een crimineel, altijd een crimineel

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13789/146194.jpg

Het zware criminele verleden van Marston is zowel een vloek als een zegen voor hem. De meeste personen benaderen hem dan ook met enige scepsis, maar het kan John niet zoveel schelen. De brave burger uithangen levert geld op, maar er zijn effectievere manieren om de portemonnee te vullen. Zo kun je elke willekeurige winkelier onder schot houden en hem vervolgens beroven. Misschien staat er in het pand zelfs een kluis om te kraken, waarbij je via een minigame het slot de juiste richting op moet draaien om hem te kunnen openen. Mocht je het echter té bont hebben gemaakt door inbraak, moord of bankovervallen, dan komt er een prijs op je hoofd te staan. Pas bij het inleveren van een pardonbrief of het betalen van een boete staken de agenten hun zoektocht en is jouw naam weer volledig ‘gezuiverd’.

Transport

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13788/144245.jpg

De wereld van Red Dead Redemption is ontzettend groot en met de benenwagen kom je dan ook niet ver. Met een druk op de knop fluit je jouw paard tevoorschijn, mits je er één hebt. Een paard stelen is ook altijd een mogelijkheid, al houden deze niet van vreemdelingen en gooien ze je soms zonder pardon van hun rug af. Gelukkig koop je al voor een paar dollar een comfortabele rit per koets naar jouw plaats van bestemming. Ook rijden er door het hele land treinen rond als je werkelijke haast hebt en kan er op droge, vlakke gebieden een kampvuur aangemaakt worden. Hier kun je het spel opslaan en gebruik maken van een handige fast travel-optie.

Kansspelen

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13789/146196.jpg

De stalknecht, de ijzersmid en zelfs de bankier; ze houden allemaal van een potje kaarten. In de late avonduurtjes zijn de pokertafels de plaats om te zijn en John Marston schuift graag aan. Kijk maar eens of je je pokerface kunt behouden zodra de plaatselijke sheriff de kaarten schudt! Kun je niet tegen je verlies? Niemand weerhoudt je ervan om de deelnemers overhoop te schieten en ze achter te laten met een ‘dead man’s hand’. Als je de goksmaak eenmaal te pakken hebt, kun je je geluk beproeven met Blackjack en Liar’s Dice, het werpen van hoefijzers, armpje drukken en Five Finger Fillet. Wel een tip voor laatstgenoemde; probeer dit niet thuis en zeker niet met een slok teveel op!

John Marston, de padvinder

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13788/141824.jpg

Wanneer de fiches aan je neus voorbij vliegen is het wellicht tijd om een andere manier van inkomsten te vinden. Gelukkig zul je nooit ver hoeven te zoeken, want de wereld is gevuld met wilde dieren om op te jagen. Roofvogels en kraaien cirkelen door de lucht op zoek naar een snack, konijntjes en prairiehonden huppelen over de vlaktes en buffels lopen mee met hun kudde. De gevilde huiden, het vlees, de veren en de slagtanden van deze dieren hebben allemaal hun eigen waarde en zijn bij de ene winkelier meer waard dan bij de andere. Bij het zoeken naar zeldzaam wild komt iets meer tactiek kijken. Armadillos en coyotes vallen niet altijd op in het hoge gras en andere roofdieren loeren ook op een prooi. Als je van de wegen afgaat en je ogen niet goed open houdt kun je beslopen worden door een cougar of omsingeld worden door een groep wolven. De kans om zo’n situatie na te kunnen vertellen is klein, dus een gewaarschuwd cowboy telt voor twee. Je kunt altijd nog besluiten vegetariër te worden en je beperken tot het verzamelen van de vele bloemensoorten.

Ontspanning

http://media.insidegamer.nl/screenshots/public/13788/141826.jpg

Aan het eind van de dag moet elke cowboy natuurlijk een periode van rust inlassen en het saloon is daar de perfecte plaats voor. In deze typische Westerncafés kun je luisteren naar pianomuziek, genieten van het vrouwelijk schoon (Marston is een getrouwd man, dus van aanraken is hier geen sprake!) en whisky drinken tot je erbij neer valt. Als de drank niet teveel lood in je schoenen heeft doen zinken en je het tot de uitgang redt, is er misschien nog tijd om een ‘stomme’ film te kijken in het filmtheater!

Zoals je hebt kunnen lezen heeft John Marston genoeg te doen wanneer hij niet op missie is. Al deze activiteiten zijn volledig optioneel en dragen bij aan de fantastische sfeer van Red Dead Redemption. En alsof bovenstaande niet genoeg is, zijn er nog veel meer dingen die jullie vanaf vandaag zelf kunnen ontdekken!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ModNation Racers

Mannen verkiezen games boven seks