in

De nieuwe site van gamer.nl: van mediabibliotheek naar tweedehandsboekenwinkel


Een reorganisatie is verplicht. Deze reorganisatie is dan moeilijk, omdat je mensen moet ontslaan. Een website opnieuw ontwerpen hoeft niet. Maar blijkbaar is dat wel het geval, want de gamer.nl site heeft zoveel goede features verloren dat je je afvraagt of je de site nog wel wilt bezoeken. Het nieuwe ontwerp was nodig voor meer snelheid en integratie, maar ten koste van wat? 
                                         

Kort door de bocht heeft de site van gamer.nl veranderingen ondergaan die snelheid en integratie leveren op alle platforms. Maar in de praktijk heb ik nu geen zin meer om de site te bezoeken, omdat het enige dat ik zie, op mijn 7 inch Android tablet, een serie regels is zonder afbeeldingen of verdere info over de artikelen en nieuwsberichten. Zelf het content type wordt niet meer duidelijk aangegeven. Vervolgens klik je op een zin dat een nieuwsitem aangeeft of mogelijk is het zelfs een column (!) en dan kom je ineens op een filmpje uit..
                                           
Maar nu komt het: waar je voorheen via de app de filmpjes mooi kon bekijken via een ‘systeem viewer’, zeg maar VLC mediaplayer, wat een uitstekende en gebruiksvriendelijke kwaliteit levert, ben je nu overgeleverd aan een webspeler die totaal niet geoptimaliseerd is voor het bekijken van die filmpjes. Frustratie vormt zich dan al snel, waardoor je het filmpje maar laat voor wat het is. 

Vroeger was er ook een mooie mediabibliotheek op gamer.nl, waarin ik als ‘budget gamer’ de top 100 lijsten terug keek van de afgelopen 3 jaar, waarin ik de afgelopen E3 beleving herbeleefde en waarin ik mooie recensies kon teruglezen. Dit alles om een paar mooie games te scoren met advies van de gamer.nl journalisten. 
             

                                            De ‘oude’ website die zo goed was!

Dit kan nu ook niet meer. Mijn grootste drive voor het bezoeken van gamer.nl werd door middel van 1 website update weggenomen.

Als je nu in het archief wilt zoeken moet je de zoekbalk bovenaan de pagina gebruiken waarin je alleen, maar dan ook alleen maar op basis van 1 zoekterm kan gaan zoeken waarbij je vervolgens de resultaten in een klein lijstje ziet staan die je niet nader kan specificeren. In het verleden was een goed georganiseerd archief, maar nu kun je alleen maar zoeken op basis van 1 zoekterm, waarbij het resultaat weergegeven staat in een zeer kort lijstje van wat je zoekterm heeft opgeleverd.
           

                                             De nieuwe site en zoekfunctie

Daarnaast zou ik nu graag even de vergelijking willen maken met tweakers.net: de site waar veel gamer.nl bezoekers ook komen. Die site geeft bijvoorbeeld duidelijk per artikel aan hoeveel reacties er zijn en meestal staat dat ook in verhouding tot de populariteit van het artikel. Bij mijn tablet en smartphone zie ik daar op de gamer.nl website niks van terug, evenals het type content en de aanwezigheid van afbeeldingen op de frontsite. Tweakers heeft dit wel.

Afbeeldingen maken mij nieuwsgierig naar iets en daarnaast zie je ook in 1 oogopslag over welke game of onderwerp het gaat. Nu moet je je inspannen op gamer.nl om te bepalen wat je wilt lezen. Je moet dan het volgende bepalen: 1) waar het nieuwsbericht over gaat 2) of het interessant is 3) of je het wilt gaan lezen. Bij het klikken op plaatjes denk je hier veel minder bij na.

En dan langzamerhand stel je ook nog de vraag: je kon toch ook user-generated artikelen schrijven op gamer.nl? Nou helaas dat kan nu ook niet meer. Naar mijn mening ligt er veel toekomst in user-generated content maar misschien niet als je een snelle site wilt hebben?

In de huidige vorm is de nieuwe gamer.nl site géén plek meer waar ik mij thuis voel. Op de korte termijn artikeltjes lezen via een nieuwsfeed is voor sommige mensen misschien leuk maar niet voor mij.  Geef mij maar een  grote mediabibliotheek, aansprekende afbeeldingen die je motiveren om artikelen te gaan lezen, een gebruiksvriendelijke beleving als het gaat om het bekijken van filmpjes en een duidelijk overzicht in content type op de frontwebsite. Een tweedehandsboekenwinkel met een snelle omloop in artikelen zonder backbone is niets vergeleken met wat de mediabibliotheek was én hoort te zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Harde Waarheid: Trust GXT 638 2.1 Digital Gaming speakerset

Dead or Alive nu te spelen met nude mods