in

Wat kies jij? – Side-kicks


Stel je staat aan het begin van een groot avontuur en jezult een compagnon moeten kiezen om jou bij te staan tijdens deze grote reis. Wie zou jij dan kiezen uit het zooitje ongeregeld die ik je hieronder voorschotel?

1. Daxter – Jak and Daxter

Kies je voor Daxter, dan weet je in ieder geval zeker dat het geen saaie reis zal gaan worden. Deze goedgemutste mega hamster weet namelijk altijd een lach op je gezicht te brengen en heeft de gave om zelfs de meest hopeloze situatie te voorzien van een leuk grapje. Een reis vol humor, plezier en geouwehoer staat dan ook garant. Helaas kent Daxter ook zijn keerzijde; want hoewel het een tof ventje is, heeft hij ook de eigenschap een gigantische lafbek te kunnen zijn. Verwacht dus niet een persoon die je te allen tijde bij zal staan, want wordt het te heet onder de voeten dan kun je alles hoogstwaarschijnlijk in je eentje op gaan knappen.

2. Navi – The legend of Zelda

De meeste gamers hebben een nostalgische nasmaak in hun mond bij het horen van haar naam ; Navi het kleine elfje dat Link in zijn avontuur bijstond. Het mooie aan Navi is, is dat je een wijs persoontje bij je hebt die je kan voorzien van een paar fijne tippies. Zit je in een benarde situatie, dan kan Navi je er met al haar wijsheid uit redden. Helaas dringt ze deze wijsheid nogal eens op en is ook haar stemmetje niet bepaald een streling voor je trommelvliezen. Ze vertelt je meer dan eens dingen die je zelf ook prima had kunnen uitvogelen en is daardoor een ware ‘open deuren instrapster’. Ook is het fysiek een zwak wezentje die je niet zal helpen bij het wegwerken van blokkades of het bevechten van al het gespuis dat je tegenkomt. 

3. Johnny Gat – Saints Row

Een man die echter nergens voor terugdeinst, is onze eigen Saint ; Johnny Gat. Deze man zal tot aan de dood toe aan je zijde staan, nooit laat hij je achter of een gevecht in je eentje opknappen. Het kan maar zo zijn dat deze man meer inzet toont dan jijzelf doet. Hij is goed met vuurwapens, weet mensen makkelijk te overtuigen en is bijzonder enthousiast in wat hij doet. Daarnaast heeft deze man een lekker gevoel voor humor en weet altijd wel iets interessants te melden. Het nadeel is echter dat hij bijzonder media-geil is en het liefst alle aandacht op zichzelf focust. Een nog groter nadeel aan Gat is dat hij knetter gek is. Niet te stoppen deze man, zelfs de meest idiote maar ook schokkende dingen voert deze man zonder na te denken uit. Iets om zelf wél even bij na te denken dus.

4. Luigi – Super Mario

Trouw is de kracht van deze lange man in het groen. Hij zal je eeuwig bijstaan en hier nooit over klagen, hij is daarmee letterlijk een figuur waar je altijd op kunt bouwen. Daarnaast kun jij als grote avonturier lekker in de spotlight gaan staan, want al de fame die je zult vergaren is niet aan deze side-kick besteed. Hij blijft liever op de achtergrond en laat jou lekker in het middelpunt van de belangstelling staan. Het nadeel van deze kerel is echter dat hij ten eerste niet zo handig is, en ten tweede nogal een angstig karakter heeft. Voor het minste of geringste deinst deze man terug. Ook zijn vocabulaire is niet erg breed, waardoor de gesprekken die je op je reis met hem zult voeren niet bijster interessant zullen zijn.

5. De oudste broer – Brothers, a tale of two sons.

Het is geen jongen maar ook net geen man. Hiermee wil ik zeggen dat deze kerel nog niet de ervaring heeft die jij in je reisgezelschap misschien zoekt. Wel is hij trouw en heeft hij er geen problemen mee het voortouw te nemen. Niet alleen is het een loyale rakker, ook is hij inventief, goed gemutst en draagt hij verantwoording. Verder is hij niet bang voor een klein beetje avontuur, zelfs niet wanneer er tijdens dit avontuur wat zeer gevaarlijke obstakels moeten worden genomen. Wel blijkt deze man wat vatbaar voor verleidingen, vooral als het gaat om het vrouwelijk schoon. En we weten allemaal hoe verraderlijk die kunnen zijn.

6. Dogmeat – Fallout

Een hond? Jep, een hond. Want honden hebben inmiddels wel bewezen ware compagnons te zijn. Dogmeat is een beest dat al heel wat ervaring heeft als het gaat in het zichzelf redden in barre omstandigheden. Het is een goede vechtersbaas die geen vijand te groot vindt, ook heeft hij een prima neus om eventueel wat handige voorwerpjes voor je te vinden. Wel loopt hij soms een beetje in de weg (aarggh… donder es op!) en is deze partner voor mensen met een allergie voor hondenharen niet echt aan te raden. Daarnaast blijft het een hond en zal het niet altijd opgewassen zijn tegen alle tegenstanders die je tegen zult komen. Ook fysiek zal het niet zo kunnen klimmen en klauteren zoals jij met je behaarde apenarmen.

7. Elizabeth – Bioshock Infinite

Alhoewel haar game wat tegenviel was ze zelf toch wel het hoogtepunt. Want wie wil er nu geen vrouw mee op reis die niet zeurt, voorwerpen voor je zoekt en hier en daar handigheden uit het niets tevoorschijn tovert? Het is daarnaast een goedgemutst ding die zichzelf prima kan redden. Het is dus geen prinsesje dat constante bescherming nodig heeft. Wel zal ze psychisch soms niet helemaal in orde zijn, maar dit komt door haar levenslange gevangenschap. Daarnaast kun je ook gehinderd worden door een metalen kanarie die haar probeert terug te brengen naar huis. Maar dat is natuurlijk kleine bijzaak. 

8. Geweten – Black and White

Eigenlijk zijn dit er twee, maar ja helaas kan de één niet zonder de ander. Deze twee mannen van totaal verschillende aard zijn een prima gezelschap om bij je te hebben. Zit je met een probleem dan bieden beide heren je altijd tips bij het maken van keuzes. Het is aan jou om te kiezen wie van de twee je volgt en op deze manier zal je avontuur dus mooi voor je bepaald worden. Je hoeft zelf niet veel na te denken en dit is natuurlijk altijd prettig. Het is daarnaast ook nog eens een vrolijk babbelend gezelschap dat ervoor zal zorgen dat je reis niet saai of stilletjes wordt. Helaas hebben de heren meer dan eens ruzie met elkaar vanwege hun verschillende standpunten. Maar luister je echter vaker naar één van de twee, dan zal de ander zich vanzelf wat meer gedeisd houden. Verwacht echter geen fysieke steun, deze twee mennekes zitten namelijk lekker op je schouder en gaan hier niet vanaf komen. Verder moet je kunnen tegen stemmetjes in je hoofd, maar misschien dat sommigen van jullie hier al bekend mee zijn. Maakt niet uit, ik hou nog steeds van je.   

 Maak uw keuze en onderbouw, of had je liever een andere side-kick gehad die je mist in deze lijst? Laat het mij weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste beelden van GTA 5 met Oculus Rift

Bestandsgrootte The Witcher 3: Wild Hunt voor Xbox One bekend