in

REVIEW:Thrustmaster T100 Forcefeedback Steeringwheel


Er zijn maar weinig stuurwielen die de playstation 4 ondersteunt, en dat is erg jammer met games als project CARS, F1 en (misschien) de nieuwe Gran Turismo die dit jaar gaan verschijnen. Bij dit soort games zorgt een stuurwiel voor een leukere ervaring, want wat is nou meer vertrouwd dan gewoon een stuur en pedalen?
Dat dacht ik ook en daarom heb ik voor de thrustmaster T100 Forcefeedback gekozen. Dit wiel heeft een prijs van rond de 80 euro en is daarmee niet zo veel duurder dan de T80, die overigens ook ondersteund wordt door de ps4. Voor die twee tientjes meer heb je praktisch gezien hetzelfde wiel, maar dan met Force feedback. Dit houdt in dat je de weerstand en de bewegingen van een auto ook echt voelt bij het sturen. Dit geeft een realistischer gevoel, omdat je net zoals in het echt beter aan kan voelen hoe de auto reageert op wat jij doet. Zo voel je bijvoorbeeld je auto weg glijden als je slipt.
Zeker bij simulator of rally games is dit een zeer fijne toevoeging dat naar mijn mening het extra geld zeker waard is.
Voor de rest zitten er, ook niet onbelangrijk, pedalen bij. Deze zijn van plastic maar doen het zeker goed. Echter glijden ze zo snel weg bij het gas geven of remmen dat je altijd een voet moet gebruiken om te zorgen dat de pedalenset niet weg glijd. Dit moet je in een echte auto ook en het went zo, maar het kan wel eens ergerlijk Zijn als het dan toch gaat glijden. Verder zijn de pedalen prima. Verder gebruik je de flippers bij het stuur om te schakelen, wat erg goed werkt. Alles zit goed in elkaar en voelt stevig. Wat wel tegenvalt zijn de korte kabels, zowel van de pedalen naar het stuur als van het stuur naar de computer als van het geheel naar het het stopcontact is aan de kleine kant. Wat verder nog tegen zal vallen is de maximale draaihoek van het stuur, deze bedraagt 270 graden. Tijdens scherpe bochten zit je dus wel redelijk aan de limiet wat soms wel irritant is. Het stuur voelt goed aan, naast de plastic materialen is er kunststof waar je het stuur vast pakt, wat wel zo fijn is.

Als je toch een goed stuurwiel wilt voor de ps4 dat niet net zo duur is als je console zelf is de thrustmaster T100 Forcefeedback een goede keuze, voor zo’n 80 euro heb je een wiel met Forcefeedback, flippers om te schakelen en twee pedalen van een goede kwaliteit. Als je de komende tijd van plan bent om veel racegames te spelen op de ps4 dan raad ik je zeker aan dit wiel te kopen. Overigens kan je het wiel ook gebruiken op de pc en de ps3.
+Forcefeedback
+prijs
+kwaliteit en ergonomiteit
-maximaal 270 graden
-korte kabels

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bestandsgrootte The Witcher 3: Wild Hunt voor Xbox One bekend

Ultra Street Fighter 4 op 26 mei naar PS4