in

Shitgames – Pixel Dungeon


Op de wc zitten zonder je telefoon, kun jij je nog herinneren hoe wij ons ooit vermaakt hebben op die 2 vierkante meter? Ik weet in ieder geval nog goed dat ik heel wat Duckie’s, kruiswoordpuzzels en soms zelfs etiketjes van de wc-verfrissers doornam om mezelf te vermaken tijdens de grote boodschap. Maar tijden veranderen, en tegenwoordig zit iedereen zich al turende naar een schermpje te vermaken tijdens de ontlasting. Speciaal voor de mensen die eens iets nieuws zoeken tijdens hun verblijf in ‘t kleine kamertje, heb ik deze nieuwe rubriek in het leven geroepen. ‘Shitgames’ zal bestaan uit enkele mini-recensies bij spelletjes die kort maar krachtig genoeg zijn om tijdens een wc-beurtje te spelen. Ik wed dat menig van deze vermakelijkheden ervoor zullen zorgen dat je nog wat langer op de pot zult blijven zitten terwijl je eigenlijk allang klaar bent (stiekem in bed nog even spelen (klinkt heel fout) mag trouwens ook hoor, of in de trein).

Shitgame : Pixel Dungeon

Pixel Dungeon lijkt qua graphics op de spelletjes van vroeger, maar in plaats van een vierkante controller maakt het in zijn geheel gebruik van je touch-screen. Het is in deze game de bedoeling dat je met een gekozen personage een kerker met meerdere verdiepingen doorzoekt. Iedere kerkerverdieping kent een trap naar beneden, en het is dan ook de bedoeling dat jij tijdens iedere speelsessie zo diep mogelijk naar beneden zult avonturieren. Het aantal verdiepingen die je weet te overleven is dan ook je persoonlijke high-score.
 

Aan het begin is iedere kerker dan ook totaal gehuld in duisternis, waardoor het onbekend is wat de spelwereld je te bieden heeft. Je zult de donkere gangen beetje bij beetje moeten doorzoeken naar schatten, wapens, drankjes, pantsers en speciale voorwerpen. De kerker wordt tijdens iedere speelbeurt totaal opnieuw gegenereerd waardoor geen spelsessie er hetzelfde uit komt te zien. Het aan het begin gekozen personage (dief, magiër, krijger of jager) zul je namelijk al tikkende op je scherm door de kerker voortbewegen. Tijdens dit tikken kan het maar zo zijn dat je gelijk in de eerste level al een vrij goede uitrusting bij weet elkaar te scharrelen, terwijl er in de speelronde erop geen fuck te vinden is. Waar je dus in een eerste ronde al snel als een prima uitgedoste krijger door de gangen dwaalt, ben je in de daarop volgende speelronde misschien wel tijden lang een kansloos figuur die zich amper kan verdedigen. Verder moet je er rekeningen mee houden dat je personage hongerig kan worden. Maar ook is het niet altijd verstandig alle voorwerpen die je vindt zomaar te hanteren, want sommige voorwerpen geven je geen beschrijving simpelweg omdat je personage deze logica nog niet bezit. Het is dus niet verstandig een drankje in te slikken waarvan het etiket nog onbekend is, proberen mag natuurlijk altijd. 

Het is een enorm verslavend spel wanneer je eenmaal door hebt hoe het werkt. Je leert in ieder geval erg zuinig om te gaan met je personage, want ga je dood dan zul je een ander personage moeten kiezen en weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Dit klinkt op papier saai en frustrerend, maar in praktijk werkt het prima. Natuurlijk is het even vloeken wanneer je een personage verliest die je al behoorlijk had ontwikkeld, maar zodra je weer in een nieuwe ronde zit vergeet jij je vorige sessie en ga je weer vrolijk verder.

Voor iedere ronde stel je namelijk opnieuw het doel om de kerker nog dieper in te gaan dan de vorige keer gelukt is. Want ga je dieper dan zal de kerker veranderen en zul je zelfs hier en daar een baas gevechtje moeten aangaan. Je wilt gewoon zien wat de game je nog meer te bieden heeft. Ik ben al vrij veel kerkertrappen afgeklommen, maar zelfs ik heb nog lang niet alles gezien. Een prima spel dus om vlot op te pakken. Stop jij tijdens het spelen zonder dat je doodgegaan bent? Dan slaat het spel je progressie fijn voor je op en kun je weer vrolijk verder tijdens je volgende schijtbeurt : praktisch of niet dan!

Toilet plezier : 8.0

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Esmee in Cosplay: Tomocon 2015

De wereldkaart van The Witcher 3: Wild Hunt in beeld gebracht