in

De eerste stapjes als Goblin in WoW


De eerste stapjes die ik in de World of Warcraft Cataclysm-bèta zette, deed ik met de Worgen. Een mooie reis die op uitstekende wijze de speler kennis laat maken met het nieuwe ras. Vooral het achtergrondverhaal van de Worgen is interessant: een vervloekt ras dat zijn plaats in de wereld probeert te vinden. Ten opzichte van de Worgen is de reis die je met de Goblins maakt een stuk luchtiger. Er is veel meer ruimte voor humor en vrolijke quests.

Het verhaal van de Goblins begint in de stad Kezan. Een stad waar de Goblins een flink zooitje van hebben gemaakt. In de vervuilde straten wordt gegokt, er zijn nachtclubs, feesten waar veel drank wordt genuttigd en veel louche personages. Je probeert hier een carrière op te bouwen. Je begint daarbij met wat lullige klusjes, zoals het aan het werk zetten van slaven of het storten van een geldbedrag bij de bank. Voor die laatste opdracht krijg je gelijk een auto tot je beschikking waarmee je over de straten van Kezan kunt scheuren. Door het uitvoeren van deze klusjes maak je al snel promotie en mag je bijvoorbeeld aan de slag gaan bij een zwembadfeest. Hier moet je de gasten verzorgen door ze kotsbakken te geven, vuurwerk af te steken of ze te voorzien van voedsel en drank. Het is een perfect voorbeeld van de weg die Blizzard inslaat met Cataclysm: meer ruimte voor variatie en vrolijkheid, waardoor je minder vaak te maken krijgt met standaard ‘slacht zoveel vijanden’-quests.

Uiteindelijk gaat het compleet mis in Kezan. Piraten overvallen de stad, slaven komen in opstand en als er ook nog een vulkaan op het punt van uitbarsten staat, dan zie je geen andere mogelijkheid dan met de boot naar veilig gebied te reizen. Helaas vraagt de eigenaar van de boot een belachelijk hoog bedrag om jou mee te nemen, waardoor je toch nog wat klusjesmissies moet voltooien. Zo overval je een bank en zet je je eigen huis in de fik om zo geld van de verzekering op te strijken. Het gehele begin van het Goblin-avontuur doet erg denken aan de avonturen die je in een gemiddelde Grand Theft Auto-game tegenkomt en dat is een groot compliment voor Blizzard.

De doldwaze reis gaat verder op The Lost Isles. Het is niet de bedoeling dat je daar belandt, maar tijdens de reis op zee kom je terecht in een zeeslag tussen de Horde en de Alliance en zinkt het schip waarop je je bevindt. Je weet op het nippertje aan de dood te ontsnappen en je besluit gewoon snel verder te gaan waar je goed in bent: het opknappen van klusjes. Op het prachtige tropische eiland valt van alles te beleven en je gaat dan ook met plezier op verkenning. Daarbij mag je apen voeren, raptors in een val lokken en als een volleerd tuinman binnen een minuut honderd vleesetende planten omhakken. De ene quest is nog absurder en origineler dan de ander.

Ook op het gebied van phasing staat Blizzard zijn mannetje. Net als bij de Worgen veranderen gebieden naar aanleiding van de door jou voltooide quests, alleen is het net weer iets absurder. Zo vlieg je na een paar missies met een raket naar een ander eiland en wanneer je daar aankomt, zet je een doosje op de grond et voilà: daar komt in één keer een heel dorp uit de grond dat er daarvoor niet was. Iets verderop begeef je jezelf in de richting van een vulkaan, die uiteindelijk ontploft en de complete wereld in vuur en vlam zet. Het zijn stuk voor stuk fantastische momenten, die mijn enthousiasme voor Cataclysm alleen maar verder vergroot.

En dan heb ik het nog geen eens gehad over de verschillende personages die in de game naar voren komen. In één van de eerste missies krijg je bijvoorbeeld de opdracht om een bepaalde Orc van een Alliance-schip te bevrijden. De beste man blijkt niemand anders dan Thrall te zijn, die een grote rol gaat spelen in Cataclysm. Voor hem voltooi je ook weer wat quests, waaronder een enorm boeiend luchtgevecht.

Als de rest van het avontuur zo doorgaat, dan wordt het een feest om opnieuw als een idioot te gaan levelen. Het volgende wat op mijn to-do list staat is het verkennen van de nieuwe gebieden met mijn huidige level 80-personage. Ik ben benieuwd of ook voor vergevorderde spelers we kunnen genieten van quests van dezelfde kwaliteit!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit weekend wereldrecordpoging Non Stop Gaming in Rotterdam

PokéPark Wii: Pikachu’s Adventure