in

Een externe SSD op de Xbox One


Omdat ik met name bij The Witcher 3 mij irriteerde aan de lange laadtijden ben ik begonnen met uit te zoeken hoeveel verbetering dit kan geven in combinatie met een externe harde schijf. Nu was er de keuze tussen een “reguliere” harde schijf of een SSD. Na veel twijfel en leeswerk ben ik toch voor een Samsung SSD gegaan. Deze SSD heb ik via een externe case aangesloten op de USB 3.0 poort van de Xbox One. Gelukkig zit er een USB 3.0 aansluiting op de One, aangezien deze snel genoeg (vlotter zelfs) is dan de interne SATAII aansluiting voor de standaard harde schijf.

Eerste positieve nieuws is dat de 250GB SSD gewoon gebruikt kan worden om games op te installeren! De limiet zal dus lager liggen dan de aangegeven 256GB.

Daarnaast is er gisteren een patch geweest voor The Witcher 3 op de One, welke ook invloed had op de laadtijden. Bij deze wat resultaten. Deze zijn gemiddeld over 3 tot 5 pogingen:

The Witcher 3:
Laden savegame voor patch: 1 minuut en 34 seconden.
Laden savegame na patch: 1 minuut en 25 seconden
Laden savegame na patch met externe SSD: 56 seconden

Tomb Raider:
Laden tot menu: 35 seconden
Laden tot menu met externe SSD: 18 seconden
Laden savegame: 26 seconden
Laden savegame met externe SSD: 18 seconden

Assasins Creed Black Flag:
Laden tot menu: 36 seconden
Laden tot menu met externe SSD: 32 seconden
Laden savegame: 24 seconden
Laden savegame met externe SSD: 17 seconden

Destiny:
Hier is het timen erg lastig. Het laden van bijvoorbeeld de tower verschilt heel erg omdat er eerst een geschikte “server” gevonden moet worden. Na heel wat heen en weer vliegen lijkt het er op dat het laden van de tower ongeveer met 10 seconden is verminderd. Binnenkort ga ik tegelijk met iemand anders in het Fireteam timen hoeveel verschil er is met ‘t laden van diverse gebieden.

Kortom: Qua laadtijden is er daadwerkelijk verschil! Hoeveel verbetering dit is in vergelijking met een normale externe 5400/7200rpm schijf is nog even de vraag. Of het de prijs van de SSD+externe case waard is zal per persoon verschillen. Op de lange termijn zal ik hier zeer tevreden mee zijn, al had ik toch wat meer verbetering verwacht.
Ook las ik dat de Xbox One momenteel geen UASP support heeft op de USB 3.0 aansluitingen. Als dit in de toekomst wel het geval zal zijn doet dit de snelheden voor SSD’s drastisch verbeteren. Hopelijk zal dit dan ook gebeuren.

Gebruikte hardware:
Samsung 850 Evo 250GB Basic SSD 2,5″ – MZ-75E250B/EU
StarTech Externe 2,5″ SATA USB3.0 UASP HDD Aluminium Case

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Sonic rent rond in Unreal Engine 4 – Video

Street Fighter 5-dlc wordt gratis