in

Preview Assassins Creed: Syndicate.


Gistermiddag was het dan zover. Als een van de eersten van Nederland mocht ik met 5 andere leden van Insidegamer Assassins Creed: Syndicate gaan spelen. De demo kwam van Gamescom en zal dit weekend ook op Firstlook te spelen zijn. Het was een gezellige en toffe middag met een leuke stream achter ons. Hier onder mijn bevindingen, zo veel mogelijk zonder spoilers uiteraard.

De missie
De missie die we mochten spelen was dezelfde uit de Gamescom demo; een zogenaamde “blackbox missie”. De structuur deed me heel erg denken aan de assassination missies uit Unity: het doel is om een doelwit te vermoorden. Om dit te doen heb je een aantal verschillende opties hoe je dit kan doen. Vanaf een vantage point zie je al deze opties en daarna is het een keuze maken. 

Ik kan het mis hebben, maar wat me hier opviel is dat in Syndicate gelijk zichtbaar was waar het doelwit te vinden was. Op deze manier ben je niet verplicht tot het kiezen van een van de opties. Het maakt de missie makkelijker, maar wil je bewijzen dat je een echte vechtersbaas bent, kun je je zelf ook gewoon naar binnen vechten en het doelwit vermoorden. Wat dat betreft meer keuzevrijheid dan in Unity. 

De combat
Een punt wat me meteen is opgevallen is hoe lekker vloeiend de combat loopt. Het is bruter, het is groffer, het is geweldig. Door een aantal toegevoegde animaties kun je je vijanden op de meest gruwelijke manieren een enkeltje naar het hiernamaals geven. Op sommige momenten duurde het me alleen net te lang waardoor het risico om gezien te worden een stuk groter werd. Verder is de dodge optie weggehaald: om vijandelijke aanvallen te blokkeren dien je simpelweg te counteren en dan er op los te rammen. Het werkt goed, het loopt goed en het ziet er gruwelijk uit. Een dikke pluspunt wat mij betreft.

Daarnaast zijn er ook wat nieuwe wapens toegevoegd aan je arsenaal. Zo heeft Evie naast de klassieke rookbommen en het verborgen mes, ook een stok waarmee ze vijanden lekker kan meppen en beschikt ze daarnaast over een “voltanic bomb”: met deze bom kun je een grote groep vijanden elektrocuteren en schade toebrengen. Ook de razernij-pijl keert terug: hiermee kun je een vijand zo woest maken dat hij zelfs op zijn vrienden gaat inhakken. Het is niet veel nieuwe kost, maar het werkt prima en het ziet er bruut uit.  

Overige gameplay
Uiteraard maakten wij ook kennis met de nieuwste toevoeging tot het arsenaal der assassins: de rope launcher. Met dit tooltje kun je razendsnel van gebouw naar gebouw en van dak naar dak klimmen en klauteren. Ik ben er toch blij door verrast, want het werkt uitstekend en je kunt zo nog sneller en makkelijker freerunnen. Daarnaast beschikt Evie over de “charmeleon camel” vaardigheid: hiermee wordt zij onzichtbaar voor de buitenwereld wanneer zij stil staat en niet beweegt. Het werkt erg handig, al juich ik het niet toe, want het vergemakkelijkt de gameplay te veel in mijn ogen. 

Waar ik het meest positief over ben, is over het feit dat er geen bugs of glitches in zaten in de keren die ik speelde. Geen framedrops, geen ik-zit-vast-in-de-muur glitch, noem het maar op. Het werkte goed, het speelde soepel en ik had nergens last van. Hopelijk weet Ubisoft dit nog meer te finetunen zodat we straks tijdens de launch een vlekkeloos spel krijgen!

Conclusie
Hoewel er weinig nieuwe kost voor mij tussen zat, ben ik toch positief verrast door Assassins Creed: Syndicate. Het werkt goed, het liep soepel en de nieuwe tools werken prima, al ben ik er ook geen fan van. Het belangrijkste was voor mij toch dat ik de demo kon spelen zonder ook maar een keer last te hebben van bugs of framedrops. Ik ben er van overtuigd dat Ubisoft geleerd heeft van haar fouten en deze keer wel voor een vlekkeloze launch zorgt. Zelf ga ik overigens met de game wachten op de reviews en hoe hij in de gamewereld wordt ontvangen. En wie weet zit ik straks dan toch met Jacob en Evie het virtuele Londen van de 19e eeuw te verkennen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uncharted: The Nathan Drake Collection review – The Master Thief collection

Tony Hawk Pro Skater 5 review – Laatste stuiptrekkingen