in

Shit-games : Prehistoric Worm


Shit-games – Prehistoric Worm

Keek jij vroeger ook met je bankdekentje tot aan je kin naar de horror/actie film Tremors? Was je toen ook zo bang dat er (net als in de film) wellicht onder jouw huis een net zo’n grote monsterlijke worm door de grond aan het graven was? Maar had je ondanks angst ook fascinatie voor deze uit zichzelf bewegende darm vol vlijmscherpe tandjes? Dan is Prehistoric Worm voor de Android écht een game voor jou! Kleine broekpoepert!

 

Natuurlijk is deze introductie geen klap aan (misschien sowieso niet) wanneer je de film Tremors nooit gezien hebt. Toch haal ik de referentie absoluut aan, want je kunt echt wel zien waar Prehistoric Worm haar inspiratie vandaan heeft gehaald. Tremors is namelijk een filmserie die zich richt op grote vleesetende wormen welke leven onder de grond. Deze fijne vrienden hebben de eigenschap met hoge snelheden door aarde te razen, en een voorkeur voor mensenvlees te hebben. In de films worden dorpen en steden dan ook geteisterd door deze wezens, die met hun snelle en onverwachte aanvallen heel wat slachtoffers weten te maken.

De game is een side-scroller waarin je de rol aanneemt van de grote worm zelf. Het doel is dan ook simpel ; vreet zoveel mogelijk mensen op, hou dit zo lang mogelijk vol en zorg hiermee uiteindelijk dat je de hoogste score bereikt. Nou, dat klinkt niet al te moeilijk of wel? In zekere zin is de game ook niet moeilijk, want start je de game op dan zit je er zó in. De worm bestuurt in principe prima, en de game oogt overzichtelijk en speelt eigenlijk gewoon lekker weg. Toch heeft de game wel degelijk een uitdagend karakter.

Iedere nieuwe game start op de laagste moeilijkheidsgraad.Je zult met je worm door de grond razen, terwijl er aan de oppervlakte doodgewone mensen met hun hondje wandelen onbewust van het gevaar dat op de loer ligt. Als snel begin je vaart te maken, en spring je als een gemuteerde dolfijn uit de grond om zoveel mogelijk van deze Nordic walkende dagjesmensen op te peuzelen. Dit gaat allemaal vrij gemakkelijk, en het geeft echt voldoening wanneer je een hele groep mensen in één keer naar binnen weet te werken. Maar ook het vernielen van auto’s en het uit de lucht tikken van vliegtuigen is een heerlijke bezigheid. Dood en verderf zaaien is ook gewoon leuk, dat bewijst deze game wel weer!

Ben je echter een tijdje aan het bunkeren, dan zullen enkele hulptroepen lucht krijgen van de rotzooi die je aan het trappen bent. Binnen no-time staan er hill-billies met pick-up trucks klaar om je helemaal aan gort te schieten. Niet langer zal je ongehinderd uit de grond kunnen springen, want ieder moment in de lucht is een mogelijkheid voor deze tegenstanders om je vol lood te pompen. Net als in GTA zullen je tegenstanders, naarmate jij het langer volhoudt, sterker en meer divers worden. De game wordt dan ook écht moeilijk wanneer bijvoorbeeld het leger eenmaal ingeschakeld is. Je zult je sprongen vanaf dit moment echt goed in moeten schatten, want het leger weet wel hoe het schieten moet. Heb je schijt aan de hulptroepen in groen en ga je toch achteloos met ze om, dan ben je binnen de kortste keren zo dood als een pier (woordgrap).

Hou je het echter lang vol, dan betaalt dit zich uit in veel punten. Deze punten kun je vervolgens inzetten om een hele zooi boeiende dingen mee te kopen. De game geeft je hiermee dan ook echt iets om voor te werken, en het loont dan ook behoorlijk om goed je best te doen. Je kunt voor je punten namelijk heel wat gevarieerde prijzen in huis halen, denk aan : Nieuwe skins en upgrades voor je worm, nieuwe thema’s binnen de spelwereld, minigames die helemaal niets met de hoofdgame te maken hebben (er zit zelfs een Flappy Bird kloon tussen) of extra’s waarbij bijvoorbeeld bloed de vorm van confetti aanneemt. Al met al meer dan genoeg om je zuur verdiende inkomen aan uit te geven dus.

Prehistoric Worm is dan ook een perfecte game om tijdens een toiletbezoek op te starten. Je pakt het snel op en het is gewoon erg leuk en uitdagend om te spelen. Helaas heeft het wel te kampen met wat reclame (wifi maar even uitschakelen dus), en na veel rondes achter elkaar begint de game wel repetitief te worden. Ik neem echter aan dat jij niet vaker dan 1 á 2 keer per dag schijt (al zitten er natuurlijk ook van die ANDERE dagen tussen), dus daarmee valt dit laatste minpunt te verwaarlozen. Hou je van het genre en ken je deze game nog niet? Probeer hem gewoon eens even uit.

Toiletplezier:  8.0   

Hier nog even een toepasselijk nummer ter afsluiting :

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Nieuwe Kick Off-game in ontwikkeling

Steam heeft geen advertenties omdat het niet zou werken